Categories
Articles

Apple Maps gebruiken met routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer

Apple Maps heeft een lange weg afgelegd. Hoewel de vroege betrouwbaarheid niet geweldig was, heeft Apple veel gedaan om de service op snelheid te brengen, waardoor het nu een behoorlijk solide optie is voor gebruik als je favoriete mobiele kaart.

Zoals met de meeste software van Apple, heeft het een goed ontwerp, soepele prestaties en relatief gebruiksgemak, evenals Siri-integratie. Er is echter één ding dat het nog volledig moet omarmen: informatie over het openbaar vervoer. Deze informatie zal volgens planning worden toegevoegd met iOS 9 , maar je hoeft eigenlijk niet te wachten: je kunt Apple-kaarten nu laten werken met informatie over het openbaar vervoer.

De truc om toegang te krijgen tot informatie over het openbaar vervoer via Apple Maps is om deze te laten werken in combinatie met andere apps die al op uw iPhone zijn geïnstalleerd . Het is een ingebouwde functie van Kaarten, maar die functionaliteit is misschien niet voor de hand liggend, tenzij u weet waar u moet zoeken. Wanneer u een specifieke locatie in apps zoekt of aanraakt en de navigatieoptie selecteert (door het autopictogram aan te raken), ziet u bovenaan drie opties: Rijden, Lopen of Apps. Als je op die laatste optie klikt, Apps, krijg je de kans om je route in een alternatieve app te zien, en krijg je ook verschillende opties uit de App Store te zien.

Apple Maps

Klik op de knop Apps in de rechterbovenhoek om de optie te krijgen om toegang te krijgen tot informatie over het openbaar vervoer vanuit applicaties van derden.
Wanneer u op deze manier een app selecteert, moeten uw vertrek- en bestemmingspunten worden overgedragen (zodat u die informatie niet opnieuw hoeft in te voeren), wat als een tijdelijke oplossing dient om routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer te krijgen via apps zoals Google Maps, Transit, Hier, of andere opties.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Deze functie werkt ook uitstekend als u meer informatie wilt dan Apple Maps biedt – het werkt vooral goed met Google Maps (dat doorgaans de meest nauwkeurige routebeschrijvingen heeft en veel extra details die nog steeds niet in Apple Maps te vinden zijn) en Waze, dat een cartoonachtige interface biedt die goed werkt om door het verkeer te navigeren en om je vrienden in de gaten te houden.

Apple Maps

Apps zoals Google Maps en Here kunnen aanvullende informatie bieden die Apple Maps niet heeft.
Hoewel het niet zo mooi is als de ingebouwde informatie over het openbaar vervoer, is de functie apps-in-de-app voorlopig een handige oplossing. Zelfs nadat iOS 9 toeslaat, kan de doorvoerbelofte van Apple niet meteen zijn weg vinden naar uw specifieke stad, dus deze procedure kan nog vele maanden een nuttige optie zijn. Als er niets anders is, is het een redelijk goede methode om nieuwe kaart-apps te ontdekken – iets dat Apple altijd graag faciliteert.