Categories
Articles

Hier leest u hoe u het meeste uit Apple Music kunt halen

Of het nu gaat om een ​​sportschoolabonnement, een nieuwe auto of een dure fles wijn bij het avondeten, het is altijd goed om te proberen voordat je iets koopt. Apple Music, dat vorige maand werd uitgebracht, nam dat idee ter harte en besloot de eerste drie maanden van de service voor nieuwe gebruikers te compenseren.

En hoewel drie maanden misschien een beetje overdreven lijken, is het maar goed dat de Apple Music-proefperiode lang is, want het kan uren of zelfs dagen duren om het enorme aantal beschikbare nummers en functies te verkennen.

Met zoveel te horen en niet genoeg tijd op de dag, hebben we vijf van onze favoriete functies verzameld die elke nieuwkomer zou moeten proberen om Apple Music ten volle te gebruiken.

Heb je nog geen Apple Music? Onze gids heeft je gedekt!

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Bekijk de door Apple samengestelde afspeellijsten en maak uw eigen afspeellijsten
Onbeperkte toegang hebben tot muziek betekent dat je een manier nodig hebt om alles te organiseren, zodat je precies de juiste nummers hebt voor de juiste situatie. Afspeellijsten maken is op zichzelf geen chique nieuwe functie, maar Apple Music voegt een paar toeters en bellen toe aan de ervaring die het waard is om mee te spelen.

Apple Music tips en trucs

De grootste attractie hier zijn de speciale afspeellijsten die Apple zelf heeft gemaakt. Zoek gewoon op trefwoorden als ‘meditatie’ of ‘feest’ om geschikte lijsten te vinden die door topcuratoren zijn samengesteld om aan uw behoeften te voldoen. Als je net als wij bent, kun je verwachten dat je een paar uur aan deze functie zult verliezen door die perfecte set te maken voor je ochtend joggen of een perfecte chill-out mix voor op het werk.

Zin in een muzieksmaakmaker? Je kunt ook je favoriete afspeellijsten maken, ze opschrijven met een geschreven beschrijving, een foto uploaden en ze delen met je vrienden via iCloud, zodat ze ook kunnen luisteren.

Apple Music tips en trucs

Ga op een muziekvideo
Een ingetogen onderdeel van de enorme selectie van Apple Music is dat veel van de nummers beschikbaar zijn in het formaat dat de radioster heeft gedood: video. Zowat alles wat je wilt, van griezelige Nine Inch Nails-producties tot The Lonely Island-sketches (“Jack Sparrow feat. Michael Bolton,” iemand?) Tot Top 40 pop-extravaganza’s zijn beschikbaar om te bekijken op je computer, tablet en smartphone.

Een nieuwe track uitproberen is eenvoudig: zoek de video op zoals elk nummer, album, afspeellijst of artiest. U hoeft niet meer extra geld uit te delen voor een enkele video die gewoon ruimte op uw harde schijf in beslag neemt of een vervelende advertentie op de YouTube-pagina van VEVO te bekijken.

Apple Music tips en trucs

Volg je favoriete acts met Connect
Connect combineert de vertrouwdheid van sociale media met de topmuzikanten van vandaag door een Twitter-achtige feed aan te bieden waar artiesten statusupdates kunnen maken, foto’s kunnen delen en zelfs hun nieuwste werk in première kunnen brengen voordat het ergens anders beschikbaar is.

Wanneer je Apple Music voor de eerste keer opstart, geeft het installatieproces je de kans om een ​​aantal van je favoriete hedendaagse artiesten te kiezen, waardoor je een voorsprong hebt. Mocht je het echter hebben gemist, dan hoef je alleen maar op de knop ‘Volgen’ te klikken. “-knop op de hoofdpagina van elke artiest waarin je geïnteresseerd bent. Ga van daaruit naar het tabblad” Verbinden “en kijk wat je favoriete muzikanten aan het doen zijn, en laat zelfs een” vind ik leuk “of een opmerking achter.

Apple Music tips en trucs

Besluiteloos? Ga naar Beats1 Radio of het tabblad For You
Naast het streamen van muziek naar eigen goeddunken, wordt Apple Music ook geleverd met meerdere online radioservices, waaronder Beats1 Radio, uw eigen vervanging voor ho-hum FM-radiogolven.

Wilt u iets specifiekers? Zoek naar een artiest, album of track en verander deze in een radio-afspeellijst in Pandora-stijl door deze te zoeken onder het gedeelte “Stations” van uw zoekresultaten.

Apple Music tips en trucs

Een andere manier om te voorkomen dat u overweldigd wordt door keuzes, is door het tabblad “Voor jou” te gebruiken. Deze functie bevindt zich onderaan de mobiele versie van de app en bovenaan de computerversie van iTunes en biedt u een vooraf gemaakte selectie van albums en afspeellijsten waarvan u kunt genieten op basis van nummers die u in uw bibliotheek bezit en muziek die u ‘ heb tot nu toe op de service gestreamd.

Wilt u het aanbevelingsalgoritme verbeteren? Alles wat je moet doen is…

Spam de ‘hart’-knop om diepere sneden te ontgrendelen
Zorg ervoor dat u tijdens uw gratis proefperiode op het hartvormige pictogram drukt wanneer een nummer of artiest die u echt leuk vindt, verschijnt. Dit pictogram bevindt zich in de rechterbovenhoek van de iTunes-desktopapp en naast de afspeelknoppen op de iPhone / iPad-app.

Het hart is zelfs toegankelijk vanaf het vergrendelingsscherm van uw mobiele apparaat, zodat u Apple Music snel kunt laten weten wanneer u iets in uw straatje hebt gevonden.

Apple Music tips en trucs

Terwijl je een verzameling ‘geliefde’ melodieën opbouwt, zal Apple Music je smaak gaan ontdekken en veel persoonlijkere artiesten, albums en afspeellijsten voor je aanbevelen. Hoe vaker je die hartknop gebruikt, hoe meer je de goede dingen vindt boven de algemene “one-size-fits-all” aanbevelingen.

Ga heen en luister!
Met deze tips leer je alles wat Apple Music te bieden heeft in een mum van tijd. Over drie maanden, wanneer uw proefperiode afloopt, kunt u een veel beter geïnformeerde beslissing nemen over wat de service zal bieden als het tijd is om $ 9,99 / £ 9,99 per maand te laten vallen om deze te blijven gebruiken.

Nog steeds op het hek bij het aanmelden voor Apple Music? Bekijk onze gids voor Apple Music versus Spotify, Tidal en de rest.