Categories
Articles

Beheers de nieuwe Xbox One-ervaring

De nieuwe Xbox One-ervaring
Net als de Xbox 360 ervoor, krijgt Xbox One een broodnodige front-end revisie – en het wordt ook tijd.

Twee rotsachtige jaren na de lancering van de console, hebben de Windows 8- geïnspireerde menu’s de veel verguisde box van de huidige generatie geen plezier gedaan, omdat het langzaam begint in te lopen op Sony’s vooraanstaande PlayStation 4 .

En hoewel de New Xbox One Experience (NXE) niet de revolutionaire opschudding is waar we op hoopten, worden wel enkele van de belangrijkste problemen aangepakt die gebruikers sinds de eerste dag hebben gehad (inclusief een rommelige benadering van contentlay-out en beperkt gebruik van pinnen ).

Wat nog belangrijker is, de nieuwe update maakt optimaal gebruik van Windows 10 en verandert het gebruik van de Xbox One-console in een veel soepelere en intuïtievere ervaring dan ooit tevoren. Microsoft zegt dat het hele besturingssysteem 50% sneller werkt – en hoewel dat cijfer niet helemaal de realiteit is, voelt navigatie merkbaar sneller en responsiever.

De nieuwe Xbox One-ervaring maakt voor het eerst cross-platform gaming mogelijk. Met andere woorden, als je een game speelt met competitieve of coöperatieve multiplayer-modi, kun je samenwerken met spelers van pc-gebaseerde servers.

De NXE combineert ook de Store en nieuwe inhoudsupdates tot een veel aangenamere (en nog belangrijker vereenvoudigde) versie van de OneGuide, en voegt eindelijk een nieuw zijvenster toe dat lijkt op het tweede (en beste) Xbox 360-dashboard.

Oh, en gebaren voor Kinect zijn uiteindelijk gedood voor goed .

Hoe de nieuwe Xbox One-ervaring te installeren
De meeste consoles zouden je moeten vragen om je console automatisch bij te werken met de nieuwe Xbox One Experience, maar als de jouwe nog geen piep heeft gemaakt, druk je gewoon op de menuknop en selecteer je ‘Instellingen’ in de pop-uplijst die verschijnt. Selecteer vervolgens ‘Systeem’ en vervolgens ‘Update console’.

Afhankelijk van hoe robuust uw bandbreedte is, duurt het ongeveer 15-20 minuten om NXE te downloaden en te installeren. En daarmee ben je klaar om in de nieuwe benadering van Microsoft voor Xbox One te duiken …