Categories
Articles

Hoe virtuele desktops te gebruiken in Windows 10

Windows 10 en virtuele desktops
De mogelijkheid om meerdere desktops te hebben (en te wisselen tussen) is een functie die al lang in Windows ontbrak. Als je je pc gebruikt om te gamen, maar ook voor bijvoorbeeld kantoorwerk, kan het onmisbaar (en minder verwarrend) zijn om voor elke taak een individuele desktop te hebben.

In deze zelfstudie leiden we u door Microsoft Virtual Desktops – een functie die nieuw is in Windows 10 . Virtuele bureaubladen bieden u niet alleen meer bureaubladruimte voor afzonderlijke taakgerelateerde vensters, maar u kunt ook snel en gemakkelijk toegang krijgen tot wat u nodig hebt, zodat u klaar bent om aan de slag te gaan.

Bovendien, omdat u geen virtuele machine maakt, neemt u geen kostbare systeembronnen of ruimte in beslag met uw extra desktops.
De knop Taakweergave bevindt zich aan de rechterkant van het zoekmenu van Cortana. Om aan de slag te gaan met virtuele desktops, klikt u op de knop Taakweergave en wordt de weergave met meerdere apps geopend.

In deze weergave kunt u elke toepassing en elk venster zien dat momenteel actief is op uw hoofdbureaublad.
Het toevoegen van een nieuwe desktop is eenvoudig. Verplaats je cursor naar de rechter benedenhoek en klik met de linkermuisknop op ‘Nieuw bureaublad’.

Hier kunt u zoveel desktops toevoegen als u nodig heeft. Nadat u deze hebt toegevoegd, fungeren ze als afzonderlijke hubs waarin u uw open applicaties kunt plaatsen.
Helaas kunt u geen snelkoppelingen en bestanden aan bepaalde virtuele desktops toewijzen. In feite zullen de snelkoppelingen of bestanden die u op het eerste bureaublad plaatst, op alle desktops verschijnen.

Met dat in gedachten moet u uw hoofdbureaublad zo schoon mogelijk houden door toepassingen of bestanden die u niet gebruikt te verwijderen of te verplaatsen.