Categories
Articles

Vraag: Wat is Distnoted op Mac?

Heb je een technische vraag over Apple, Mac of iOS? We hebben het antwoord.

Heb je een technische vraag over Apple, Mac of iOS? We hebben het antwoord. In deze editie van Ask bespreken we wat “distnoted” op Mac is en of je er iets aan moet doen.

Vraag
Ik heb een Retina MacBook Pro en ik heb meerdere keren per dag gemerkt dat de laptop plotseling langzamer gaat lopen. Activity Monitor lijkt te suggereren dat de boosdoener iets is dat “distnoted” wordt genoemd, dat vaak 100% CPU en 1,5 GB geheugen verbruikt. Wat is dit proces en hoe kan ik er vanaf komen?

Antwoord
Distnoted biedt ‘gedistribueerde meldingsservices’ – we weten niet zeker waarom het niet alleen ‘distnot’ wordt genoemd. Het is een systeemproces dat normaal gesproken onzichtbaar is. Af en toe kan het een beetje in de war raken. Als je bijvoorbeeld de emacs-editor gebruikt, is er een bug die distnoted indirect uitschakelt. Gelukkig is er een patch voor dit hier . (Als je emacs gebruikt, wil je misschien ook antivirussoftware uitschakelen.) Sommige mensen zijn zo ver gegaan om geplande taken in te stellen om het distnoted proces automatisch te stoppen, maar we zouden niet zo extreem gaan.

Distnoted is een volkomen goedaardig proces, maar het kan af en toe bronnen verbruiken en uw Mac trager maken.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Distnoted is niet al te kritisch. Gebruik in plaats daarvan Activity Monitor om te zien welke apps worden uitgevoerd, niet alleen systeemprocessen. Sluit één app tegelijk en kijk of de afstandelijke activiteit ook stopt.

Heb je een technische vraag over Apple? E-mail ask@maclife.com .

Houd uw Mac online veilig met onze keuze voor de beste Mac VPN