Categories
Articles

Pokemon Go: een complete beginnershandleiding

Pokémon Go heeft de wereld stormenderhand veroverd en alles wat je nodig hebt om het te spelen is een smartphone en de bereidheid om naar buiten te gaan, maar wat is het precies? En waarom zou het je iets kunnen schelen?

Als je geen Bulbasaur van een Butterfree kent, dan is dit de gids voor jou, die de basisprincipes van Pokémon behandelt en de belangrijkste dingen die je moet weten over Pokémon Go.

Ben je al een Pokémon-meester? Dan wil je onze gids met tips en trucs voor Pokémon Go
Wat is Pokémon?
Tenzij je de afgelopen 20 jaar onder een rots, in een grot of op de bodem van de zee hebt doorgebracht, ben je waarschijnlijk al eerder Pokémon tegengekomen, maar het kan vreemd en zelfs ondoordringbaar lijken als je er nog nooit een hebt gespeeld van de spellen.

De serie omvat videogames, tv-shows, films, een ruilkaartspel en meer, maar in de kern gaat het over het verkennen van een wereld en het verzamelen van wilde dieren die bekend staan ​​als Pokémon.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Spelers vangen ze door hun eigen team van Pokémon te gebruiken om tegen ze te vechten, en zodra ze verzwakt zijn, gooien ze een ‘Poké Ball’ waarin ze vast komen te zitten. Maar in tegenstelling tot de echte wereld, waar je zou eindigen met een boos, doodsbang wezen, bindt het vangen van een Pokémon het aan jou.

Pokemon

In de loop der jaren zijn er steeds meer Pokémon toegevoegd, met een totaal aantal van 751 en deze variëren van beestjes die veel op echte wezens lijken, zoals Pidgey, die in wezen een gemene duif is, tot volledige fantasie, zoals Mewtwo, dat is een paranormaal wezen dat op een buitenaards wezen lijkt.

Je moet niet alleen nieuwe Pokémon verzamelen, maar ook je bestaande Pokémon trainen en naar een hoger niveau brengen, om ze sterker te maken en nieuwe vaardigheden voor ze te ontgrendelen. Dit wordt meestal ook gedaan door middel van gevechten, waardoor de games een RPG-voordeel krijgen.

Wat is Pokémon Go?
Pokémon Go brengt het Pokémon-concept naar de echte wereld. Spelers zijn nog steeds Pokémon-trainers, maar in plaats van een virtuele wereld te verkennen, moet je fysiek rondlopen.

Hoe je nu Pokemon Go kunt downloaden en spelen
Pokémon Go laat je een kaart van de echte wereld zien met je locatie erop en terwijl je ronddwaalt, kom je Pokémon tegen, die je vervolgens kunt vangen door een Poké Ball te gooien.

Pokemon Go

Behalve dat je naar buiten moet om het goed te spelen, zijn er een paar andere verschillen tussen Pokémon Go en andere Pokémon-spellen.

Ten eerste is het gratis en beschikbaar voor iOS- en Android- telefoons. Dit is gedeeltelijk de reden waarom het zo populair blijkt te zijn, aangezien eerdere Pokémon-spellen exclusief waren voor Nintendo-hardware en meestal geld kosten, wat een aanzienlijke toetredingsdrempel opwerpt.

Het andere voor de hand liggende verschil is dat Pokémon Go een augmented reality- game is, want als je een Pokémon vindt, bekijk je deze door de camera van je telefoon over de echte wereld heen.

Je eerste Pokémon kiezen
Net als bij veel andere Pokémon-spellen, mag je je eerste Pokémon in Pokémon Go kiezen, maar je bent beperkt tot drie opties. Er is Squirtle, een waterachtige Pokémon die op een schildpad lijkt, Charmander, die een beetje lijkt op een dinosaurus gekruist met een draak, en Bulbasaur, wat eigenlijk een plant met poten is.

Squirtle

Er is geen goed of fout antwoord bij het kiezen, omdat ze allemaal hetzelfde potentieel hebben, dus je kunt veilig kiezen voor wat je het leukst vindt.

Pokémon-typen
Pokémon zien er niet alleen anders uit, maar hebben ook verschillende sterke en zwakke punten, die voornamelijk worden bepaald door wat voor ‘type’ ze zijn. Er is een breed scala aan soorten, waaronder normaal, vechten, vliegen, gif, grond, rots, insect, spook, staal, vuur, water, gras, elektrisch, helderziend, ijs, draak, donker en sprookjesachtig.

Pokemon-typen

Elk van deze is bijzonder sterk of zwak ten opzichte van specifieke andere typen, een beetje zoals een echt ingewikkeld spelletje steenpapierschaar. Het onthouden van alle sterke en zwakke punten kan hoofdpijn zijn, maar sommige zijn vrij voor de hand liggend, watertypen brengen bijvoorbeeld veel schade toe aan vuursoorten, terwijl vuur effectief is tegen gras.

Pokémon Go zal je vertellen of je een type gebruikt dat niet effectief is tegen wat je ook vecht, dus het is iets dat je in de loop van de tijd zult leren.

Macht en evoluties
In Pokémon Go behalen je Pokémon geen niveaus, maar je kunt ze versterken met een combinatie van ‘sterrenstof’, dat wordt verzameld door een Pokémon te vangen, en ‘snoep’ specifiek voor dat wezen, dat wordt verzameld door meer Pokémon van dezelfde soort.

Evolutie

Je kunt je beestjes ook laten evolueren met snoep, waardoor ze in een andere, sterkere Pokémon veranderen. De meeste kunnen minstens één keer evolueren, maar sommige hebben meerdere evoluties. Charmander evolueert bijvoorbeeld eerst naar Charmeleon, dat eruitziet als een grotere, bozer versie van zijn oorspronkelijke vorm, en vervolgens naar Charizard, een gevleugeld, draakachtig wezen.

Een team opbouwen
De grootste vreugde van Pokémon Go is het vinden van nieuwe en exotische wezens om aan je verzameling toe te voegen en om hier de beste kans op te maken, wil je verder dan je achtertuin, aangezien verschillende Pokémon op verschillende plaatsen worden gevonden en hun locaties vaak verband houden met hun typen. Je zult bijvoorbeeld waarschijnlijk water-type Pokémon vinden in de buurt van rivieren en oceanen.

Om een ​​effectief team te hebben, heb je op zijn minst een paar verschillende krachtige Pokémon van verschillende typen nodig, dus focus je niet alleen op het versterken van een Pokémon. Om de zwaarste sportscholen neer te halen, is een gevarieerd aanbod nodig.

Vechten
Gevechten spelen een kleinere rol in Pokémon Go dan in de hoofdserie van games, omdat je niet tegen Pokémon hoeft te vechten om ze te vangen, maar je gooit gewoon een Poké Ball zodra je ze ziet.

Poke Ball

Maar er zijn nog steeds gymgevechten en hierin vecht je tegen de wezens van andere spelers, dus verwacht een uitdaging.

Gevechten verlopen ook een beetje anders, want waar ze in de meeste Pokémon-games een turn-based aangelegenheid zijn, vallen Pokémon hier in realtime aan. Tik op een vijand om je basisaanval te gebruiken of tik en houd vast om een ​​krachtigere aanval te gebruiken en veeg naar links of rechts om te voorkomen dat je wordt geraakt.

Wat zijn sportscholen?
In de meeste Pokémon-games zijn sportscholen voorzien van stoere trainers, die een beetje op bazen lijken. In Pokémon Go worden ze verdedigd door de Pokémon van andere spelers.

Deze bevinden zich op locaties in de echte wereld, vaak rond oriëntatiepunten en interessante plaatsen, maar ze zijn gemakkelijk te vinden omdat ze de grootste pictogrammen op de in-game-kaart zijn.

Ze worden bestuurd door een van de drie verschillende teams: rood, blauw of geel. Zodra je trainer niveau 5 bereikt (een proces dat plaatsvindt door Pokémon te verzamelen en andere activiteiten in het spel uit te voeren), kunnen ze een team kiezen om mee te doen en te vechten voor dat team om sportscholen te claimen.

Pokemon Go sportschool

Door gevechten in sportscholen te winnen, krijg je ervaringspunten die je helpen om verder te stijgen en als je de controle over een vijandelijke sportschool overneemt, kun je een van je Pokémon daar achterlaten om hem te helpen verdedigen. Dit is de moeite waard, want voor elke 21 uur dat je een Pokémon hebt, krijg je Pokécoins die je kunt uitgeven in de winkel in het spel, en sterrenstof om je wezens op te laden.

Je kunt ook tegen Pokémon vechten in sportscholen die eigendom zijn van je team, en dit wordt beschouwd als training en beide helpen jou en de sportschool, aangezien vriendelijke gevechten bijdragen aan het ‘prestige’, waardoor er uiteindelijk extra Pokémon kunnen worden gehuisvest om hem te helpen verdedigen.

Wat nu?
Pokémon Go heeft geen eindspel, want nu kun je echt alleen meer Pokémon verzamelen en de controle over lokale sportscholen overnemen, maar het spel zal zich waarschijnlijk in de loop van de tijd ontwikkelen. Met zoveel spelers al zou Niantic gek zijn als hij er niet op inspeelt en meer inhoud toevoegt.

Zelfs met wat er nu is, kan dit gemakkelijk je volgende verslaving zijn, dus bekijk ook onze batterijbesparingsgids , zodat je telefoon niet doodgaat net zoals je een Gyarados vangt.