Categories
Articles

Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Met zijn reputatie van wereldklasse als zoekmachine en e-mailprovider, is Google misschien niet het eerste dat in je opkomt als plek om je foto’s online op te slaan.

Sites voor het delen van foto’s, zoals Flickr , verschijnen waarschijnlijk als eerste, maar dankzij de manier waarop Google alles integreert en delen gemakkelijker dan ooit maakt, is het een optie geworden die de moeite van het bekijken waard is.

Laten we ook al die mooie gratis opslag niet vergeten! Google Foto’s heeft toegang tot de 15 GB vrije ruimte die Google Drive biedt – en als u Google Drive op het werk of op school gebruikt, heeft u mogelijk 30 GB aan beschikbare ruimte, of meer.

Google maakt het ook heel gemakkelijk om foto’s te delen, die als een map in Google Drive verschijnen, van waaruit je kunt kiezen om te delen met andere Gmail-gebruikers of om links te genereren die naar iedereen kunnen worden gemaild. Het kan natuurlijk zijn dat u helemaal geen interesse heeft om uw foto’s te delen. Google Foto’s kan nog steeds alleen worden gebruikt voor privéback-ups; in feite heeft het een handige automatische back-upoptie die alle foto’s op uw telefoon naar de cloud kopieert.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Hoe u lokaal een back-up van uw Google Drive-bestanden maakt
U moet echter waakzaam zijn over de pop-upberichten die het u geeft, en klik niet gewoon op ‘OK’ zonder te lezen waarmee u akkoord gaat. Zoals de meeste sociale netwerken, is het in het belang van Google dat u zoveel mogelijk dingen deelt, en het zal u aanmoedigen om uw foto’s bij bijna elke gelegenheid te delen. Als je een erg privé persoon bent, zul je dit waarschijnlijk vervelend vinden, maar door heel voorzichtig te zijn met wat je ermee instemt, kun je beperken met wie je foto’s worden gedeeld en kun je optimaal gebruik maken van de service.

Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Google Foto’s zoeken
Het gedeelte Foto’s van Google bevindt zich in Google Drive, dus je hebt een Google-account nodig om er toegang toe te krijgen. Als je een Gmail-account hebt, heb je al een Google Drive-account, zelfs als je er niet van op de hoogte bent.

Open de Chrome-browser op uw pc of Mac en vanaf de Google Drive-pagina kunt u eenvoudig Foto’s selecteren in het menu aan de linkerkant van het scherm.

De Google Photos-service is echter niet alleen voor desktops en laptops – u kunt deze gemakkelijk openen op uw mobiele apparaat met behulp van speciale apps, zowel voor Android als iOS . U kunt dus foto’s (of video’s) maken op bijvoorbeeld uw smartphone, deze vervolgens onmiddellijk uploaden naar Google Photos en er vanaf elk apparaat van genieten.

Tips en trucs voor smartphonefotografie
Je zou verwachten dat de meer geavanceerde functies alleen beschikbaar zijn op apparaten met het eigen Android-platform van Google, maar de Google Foto’s-ervaring op een iOS-apparaat is hetzelfde als die van Android.

De grootste functie is te vinden in het Assistent-scherm van de app en heet gewoon ‘Film’ – het is een manier om automatisch je foto’s en videoclips te maken en een leuke video te maken die ze allemaal met elkaar verbindt. U kunt de beste foto’s uit uw verzameling ook omzetten in een interactieve tijdlijn, compleet met locaties uit Google Maps, die laten zien waar de foto’s zijn gemaakt.

Hoewel deze functies leuk zijn, zijn ze niet de belangrijkste reden om Google Foto’s te gebruiken. In plaats daarvan zullen we ons hier concentreren op het vlees van het onderwerp: hoe u uw foto’s van uw pc of telefoon kunt halen, ze online kunt opslaan en ze kunt delen met vrienden.

Google Foto’s bevat ook enkele bewerkingsopties voor uw foto’s, waaronder filters in Instagram-stijl die u kunt toevoegen om ze vrijwel onmiddellijk beter (of in ieder geval anders!) Te maken. Als je automatisch een back-up van je foto’s maakt in Google Foto’s, heb je altijd een kopie, zelfs als je je telefoon bent kwijtgeraakt.

Om automatische fotoback-up met Google Foto’s in te schakelen, moet je de Google+ app op je smartphone installeren. Lees verder voor een procedure in drie stappen die u door het proces op een iPhone leidt. Als je geluk hebt, wordt de Google+ app automatisch op je Android-smartphone geïnstalleerd, maar als dat niet het geval is, kun je deze altijd vanuit de Google Play Store installeren.

1. Download de app
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Ga op je iPhone of iPad naar de App Store en zoek naar ‘Google Photos’. Dit is de app die je nodig hebt en waarmee je toegang hebt tot alle functies van Google Foto’s, inclusief de bewerkingsfuncties. Het is helemaal gratis.

Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, opent u deze om aan de slag te gaan.

2. Schakel automatische back-up in
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Tik op ‘Aan de slag’ en kies een Google-account om met de app te gebruiken. Als je er meerdere hebt, worden ze hier allemaal vermeld.

Zodra u dit heeft gedaan, wordt u gevraagd of u automatische back-up wilt inschakelen. Hiermee worden al uw foto’s en video’s privé op uw Google-account opgeslagen.

3. Deel foto’s
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Het maken van een back-up van honderden foto’s zal natuurlijk veel tijd in beslag nemen, en als u ervoor kiest om het nu niet te doen, kunt u er altijd voor kiezen om het later te doen.

U kunt ook individuele foto’s selecteren om te uploaden. U kunt de foto’s ook delen met uw Google+ kringen. Kies er een wanneer u ze uploadt.

We hebben de beste hostingwebsites voor afbeeldingen uitgezocht

Zodra u uw foto’s heeft geüpload naar Google Foto’s, is het tijd om te kijken wat u ermee kunt doen. Het meest voor de hand liggende dat u wilt doen, is ze delen met vrienden en familie.

U krijgt verschillende kansen om ze te delen terwijl u ze uploadt naar Google Drive; Maar als u uw kans mist, kunt u altijd de foto uit uw fotobibliotheek selecteren en de opties voor delen onderzoeken.

Klik of tik op ‘Delen’ als je naar een enkele foto kijkt. Dit geeft je de kans om een ​​bijschrift bij de foto te schrijven en biedt je opties over met wie je het deelt.

Zoals je weet als je Google+ al gebruikt, gebruikt het verschillende kringen om delen selectiever te maken. Wanneer u een foto deelt, kunnen Vrienden en Familie kringen standaard worden geselecteerd. U kunt ze eenvoudig toevoegen door op het veld ‘Aan’ te klikken of te tikken. U kunt hier ook individuele mensen toevoegen vanuit uw Google-contactenlijst.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Veiligheid
Als u veel om privacy geeft, raden we u aan op de pijl naar beneden te klikken die ook helemaal rechts in het veld ‘Aan’ staat. Dit geeft je een menu met twee belangrijke opties – ‘Opmerkingen uitschakelen’ en ‘Opnieuw delen uitschakelen’.

Het opnieuw delen uitschakelen is essentieel om ervoor te zorgen dat de foto niet beschikbaar is voor mensen die je niet kent. Er is ook een klein aankruisvakje onderaan het formulier genaamd ‘Stuur ook een e-mail van jou …’, waarmee mensen een e-mail kunnen sturen om hen te vertellen dat je een foto met hen hebt gedeeld.

Schakel dit naar wens in of uit. Als je meer dan één foto tegelijk wilt delen, ga dan naar het tabblad Hoogtepunten in Foto’s. Hier zie je al je foto’s uitgesplitst per evenement of album. Naast elk evenement of album is er een knop genaamd ‘Delen’. Klik hierop en je krijgt dezelfde opties als voor het delen van een individuele foto, maar je deelt de hele fotogroep.

1. Aan de slag
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Voor het gebruik van Google Foto’s gaat u naar uw Google Drive-account pagina en kies ‘Foto’s’ in het menu aan de linkerkant van het scherm. Hiermee gaat u naar het scherm Aan de slag, dat u twee opties biedt: foto’s toevoegen vanaf uw computer of telefoon.

2. Foto’s toevoegen
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

U kunt foto’s van een computer naar uw browservenster slepen en neerzetten om ze toe te voegen, of met de telefoonapp Google Foto’s kunt u automatisch een back-up maken van alle foto’s die u op uw telefoon maakt.

Het is beschikbaar voor Android en iOS.

3. Bijschriften toevoegen
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Zodra u op ‘Openen’ klikt, worden de geselecteerde foto’s geüpload. Let op, dit is geen bijzonder snel proces! Nadat ze zijn geüpload, kunt u bijschriften toevoegen en kiezen welke de albumomslag wordt – beweeg uw cursor over een foto om deze te selecteren.

4. Deel het album
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Klik op ‘Gereed’ als u klaar bent. Google zoekt gezichten in uw foto’s en vraagt ​​u om mensen uit uw Google-contacten te taggen.

Het album wordt automatisch gedeeld met iedereen die je tagt. Sla dit over als je wilt. U kunt ook delen met anderen.

5. Bewerk het album
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Nu kunt u zien hoe uw album eruitziet op Google Foto’s. Standaard krijgt het de datum als naam; Klik op het penpictogram ernaast om de naam te wijzigen. Je kunt hier ook opties zien om het album te delen, mensen te taggen, een diavoorstelling te maken, foto’s te downloaden en te verwijderen.

6. Foto’s bewerken
Afbeeldingen opslaan en delen met Google Foto’s

Google Foto’s biedt enkele basisbewerkingshulpmiddelen en filters. Klik op een foto en vervolgens op ‘Bewerken’ of op een van de tools zoals de tool Uitsnijden om naar het bewerkingsscherm te gaan.

U kunt een fotofilter bijsnijden, rechttrekken, roteren of toepassen en indien nodig keert u altijd terug naar de originele foto.

Genoten van dit artikel? Ontdek hoe u het meeste uit uw pc kunt halen en ontdek nieuwe dingen die u kunt doen in Windows Help & Advies. Profiteer vandaag nog van een exclusief aanbod in onze sampler.