Categories
Articles

Hoe video’s van Instagram op te slaan

Het opslaan van Instagram-video’s is niet zo ingewikkeld als het lijkt, als je de juiste tools bij de hand hebt.

Instagram gaat heel erg over leven in het moment en het delen met vrienden en familie. Met een paar tikken kun je een foto of video maken en deze delen met je volgers. Je kunt ook bladeren door de foto’s en video’s die met anderen zijn gedeeld, maar hoe zit het als je zin hebt om een ​​video op te slaan om te bekijken wanneer je offline bent, of als je hem gewoon buiten Instagram wilt bekijken?

Instagram maakt het gemakkelijk om video’s te vinden waarin je misschien geïnteresseerd bent, maar het biedt geen ingebouwde optie om die video’s te downloaden die je voor het nageslacht wilt bewaren. Als je Instagram-video’s wilt downloaden, moet je naar tools van derden kijken om je te helpen (net zoals wanneer je foto’s vanaf een pc naar Instagram wilt uploaden ).

En dat is waar we hier naar kijken. Of je het nu op je computer of op je mobiel of tablet gebruikt, er zijn verschillende opties die je kunt gebruiken om Instagram-video’s te downloaden. Hier zijn enkele van de beste (en als je je feed een nieuwe look wilt geven, kunnen we je laten zien hoe je de donkere modus van Instagram inschakelt ).

Sla Instagram-video’s op uw pc op
Er zijn talloze websites waarmee je Instagram-video’s kunt downloaden, en ze werken allemaal op vrijwel dezelfde manier. Een van de gemakkelijkste, meest gestroomlijnde en meest betrouwbare is echter DreDown .

Om gebruik te maken van de site, moet je eerst Instagram bezoeken en de video laden waarin je geïnteresseerd bent. Kopieer de URL van de adresbalk van je webbrowser, ga naar de DreDown-pagina, klik op de Instagram-link bij de top en plak de URL in de tekstbot op de DreDown-pagina. Druk op de DreDown-knop, wacht terwijl de video wordt geanalyseerd en download deze dan.

Andere webgebaseerde services die op een vergelijkbare manier werken, zijn onder meer DownloadGram en Download Instagram-video’s .

Bewaar Instagram-video’s op een iPhone
De beveiligingsbeperkingen van iOS betekenen dat het downloaden van Instagram-video niet zo eenvoudig is als op de desktop, maar het is nog steeds niet zo lastig – alles wat je nodig hebt, is de juiste app.

Een optie is Blaze: Browser & Bestandsbeheer . Kopieer gewoon de URL van een Instagram-bericht uit de Instagram-app en plak het in Blaze. Vervolgens moet je op de downloadknop tikken en vervolgens de optie ‘Video exporteren naar filmrol’ selecteren. Natuurlijk kunt u ook een van de hierboven genoemde webgebaseerde opties gebruiken als u dat wilt.

Bewaar Instagram-video’s op Android
Voor Android-gebruikers zijn er verschillende opties als het gaat om het downloaden van Instagram-video’s, waaronder het gebruik van een van de genoemde webgebaseerde services. Er zijn echter ook apps die je kunt gebruiken om het wat makkelijker te maken. Een van die opties is Video Downloader voor Instagram , een gratis app die heel erg doet wat de naam doet vermoeden.

Omdat de app gratis is, moet je advertenties verdragen, maar dit is een kleine afleiding. Video Downloader voor Instagram legt uitstekend uit hoe je het moet gebruiken, maar het is toch de moeite waard om samen te vatten.

Tik in de Instagram-app op de knop met drie stippen rechtsboven een bericht waarvan je de video wilt opslaan en selecteer ‘Link kopiëren’. Schakel over naar Video Downloader voor Instagram en selecteer de optie ‘Plakken’. Dat is alles wat er is.