Categories
Articles

Apple verwijdert Fortnite uit de App Store

Apple heeft Fortnite donderdag uit de App Store verwijderd nadat ontwikkelaar Epic Games van de game had onthuld dat spelers de in-game valuta V-Bucks met korting konden kopen als ze aankopen via de App Store zouden omzeilen.

Apple heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt uitgelegd dat Epic zijn ontwikkelaarsovereenkomst heeft verbroken door dit toe te staan, aangezien ontgrendelde functies in een app waarvoor betaling vereist is, moeten worden afgehandeld via de in-app-aankopen van het platform, waardoor Apple een verlaging van de inkomsten krijgt.

“Epic heeft een functie in zijn app ingeschakeld die niet door Apple was beoordeeld of goedgekeurd, en ze deden dit met de uitdrukkelijke bedoeling om de App Store-richtlijnen met betrekking tot in-app-betalingen te schenden die van toepassing zijn op elke ontwikkelaar die digitale goederen of diensten verkoopt,” de verklaring gelezen. Apple voegde eraan toe “zal er alles aan doen om met Epic samen te werken om deze schendingen op te lossen, zodat ze Fortnite kunnen terugsturen naar de App Store.”

Momenteel lijkt het spel nog steeds te werken en ontvangt het updates als het al op de iPhone van een gebruiker is geïnstalleerd, en het spel kan nog steeds worden gedownload via de lijst met gekochte apps van een gebruiker. Als een iPhone-gebruiker de app nog niet heeft gedownload, lijkt er momenteel geen manier om toegang te krijgen, omdat het zoeken naar de game geen relevante resultaten oplevert.

Het lijkt erop dat Epic Games dit van plan was, want kort nadat de titel uit de App Store was verwijderd, heeft het bedrijf een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Juridische documenten waarin om een ​​gerechtelijk bevel wordt gevraagd tegen het besluit van Apple om Fortnite te verwijderen, stellen dat de App Store-praktijken van Apple monopolistisch en concurrentievervalsend zijn.

Het bedrijf kondigde ook, via Fortnite ‘s Twitter, aan dat de game een vertoning zou geven van een korte film in de koninklijke feestmodus getiteld Ninety Eighty-Fortnite , een flagrante prik in de historische commercial van Apple uit 1984 voor de originele Macintosh die tegen sommigen sprak. van de praktijken beschuldigen velen het bedrijf ervan zichzelf vandaag de dag te oefenen. De korte film is niet subtiel en parodieert direct de originele advertentie, met een personage uit Fortnite die een gigantische tv kapotmaakt met een zakelijke opperheer met een appel als hoofd.

“Epic Games heeft het Apple Store-monopolie getrotseerd. Als vergelding blokkeert Apple Fortnite van een miljard apparaten. Doe mee aan de strijd om te voorkomen dat 2020 ‘1984’ wordt. #FreeFortnite ”, is een citaat dat aan het einde verschijnt, een toneelstuk op het citaat dat aan het einde van de originele Macintosh-commercial wordt weergegeven.

De Google Play Store heeft een vergelijkbare overeenkomst voor apps die op het platform zijn gepubliceerd, maar de game blijft tot nu toe in de Play Store.

Dit nieuws is niet het enige probleem dat onlangs is gerezen voor Apple en de App Store, aangezien het bedrijf momenteel de kop opsteekt met de oude concurrent Microsoft en de uitvoering van de Xbox-cloudgaming op het platform. Soortgelijke problemen met betrekking tot strikte regels voor de ommuurde tuin van Apple hebben verhinderd dat de aanstaande dienst naar iOS kwam op de manier waarop deze was bedoeld.