Categories
Articles

10 trucs om van jezelf een iMessage-master te maken

Apple’s iMessage is een alles-in-één berichtenoplossing die je bijblijft op mobiele apparaten en laptops – ervan uitgaande dat ze allemaal door Apple zijn gemaakt, natuurlijk. Zelfs als u elke dag op de service vertrouwt, weet u misschien niet van enkele functies en trucs waarvan u kunt profiteren, dus we zijn er om u te helpen dat recht te zetten.

1. Snooze individuele gesprekken
Illustratie bij artikel met de titel 10 trucs om van jezelf een iMessage-meester te maken
Als er een bepaalde thread is waarvan je in de nabije toekomst niet zo geïnteresseerd bent, kun je deze dempen. Het kan iemand zijn die je liever een paar uur negeert of een groepschat die niet echt relevant is. nu. Tik op het gesprek, tik op Details en kies Niet storen om de meldingen ervoor voor onbepaalde tijd uit te schakelen. Bedankt, iOS 8.

2. Filter onbekende contacten
Met een onlangs geïntroduceerde functie in iMessage kun je mensen filteren die daadwerkelijk in je contactenlijst staan ​​van mensen die net je iMessage-e-mailadres hebben bemachtigd en hebben besloten je er doorheen te pingen. Vanuit het item Berichten in de app Instellingen kun je Filter onbekende afzenders activeren om deze personen in een aparte kolom in iMessage te houden (met de toepasselijke naam Onbekende afzenders).

3. Creëer aangepaste trillingen
Illustratie bij artikel met de titel 10 trucs om van jezelf een iMessage-meester te maken
Niets zegt dat je van iemand houdt, zoals het geven van een aangepast trilalarm op je iPhone. Je moet hiervoor naar de Contacten-app gaan – tik op een contactpersoon en kies vervolgens Bewerken en trillen . Selecteer Nieuwe vibratie maken en je kunt je eigen reeks buzzes aftappen en ze een naam geven. Aangepaste beltonen zijn ook beschikbaar als je ze nodig hebt, maar de triloptie is een meer discrete manier om onderscheid te maken tussen contacten die niemand anders ooit zal opmerken.

4. Tekst vanaf uw iPad
Te midden van alle opwinding over sms’en vanaf je Mac heb je misschien het nieuws gemist dat je dankzij de magie van iMessage ook vanaf je iPad kunt sms’en. Zodra je inlogt op hetzelfde Apple-account op je iPad, zou je een prompt moeten zien met de vraag of je de functie wilt inschakelen, en je moet dit vervolgens bevestigen met een code op je iPhone. Ga naar Berichten in de app Instellingen op je telefoon om de functie uit te schakelen.

5. Antwoord vanuit het vergrendelscherm
Illustratie bij artikel met de titel 10 trucs om van jezelf een iMessage-meester te maken
Je hebt dit waarschijnlijk zelf kunnen oplossen, maar voor het geval dat: als je een iMessage-melding krijgt op het vergrendelingsscherm van je iPhone, kun je van links naar rechts vegen om Berichten te openen en het te zien, of je kunt naar rechts vegen -naar links en tik op Beantwoorden zonder de app zelf te openen. Geïntroduceerd met iOS 8, is het veel gemakkelijker om te reageren. Als de melding verschijnt terwijl uw telefoon is ontgrendeld, trekt u de waarschuwing omlaag om te antwoorden.

6. Bewaar uw audio- en videoberichten
Onlangs geïntroduceerd voor het iMessage-platform zijn opties voor het toevoegen van audio- en videoclips aan uw conversatiethreads, maar standaard verwijdert iOS deze bestanden na een bepaalde periode om ruimte op uw apparaat te besparen. Als je deze clips voor onbepaalde tijd wilt bewaren (om erop terug te kijken wanneer je maar wilt), ga dan naar het gedeelte Berichten van de app Instellingen en verander de optie Verlopen van Na 2 minuten in Nooit .

7. Deel uw locatie
Illustratie bij artikel met de titel 10 trucs om van jezelf een iMessage-meester te maken
Als je een middagpicknick of een rave voor de hele nacht wilt organiseren, moet je weten waar je vrienden zijn. Aangezien iOS 8 op het toneel verscheen, maakt iMessage dit heel eenvoudig: tik op Details in een gesprek en vervolgens op Deel mijn locatie – het is via hetzelfde scherm beschikbaar voor de deelnemers. Of tik op Verzend mijn huidige locatie om een ​​kaart weer te geven van waar u zich nu bevindt.

8. Voeg een “nu typen” -indicator toe op Mac OS X
Weten wanneer u op het punt staat een bericht te ontvangen, is op allerlei manieren nuttig (voor vandaag gesloten, enzovoort) en u kunt deze functionaliteit uitbreiden naar de iMessage-app op Mac OS X via een aantal hulpprogramma’s die dat niet doen duurt lang om te installeren – u ziet dan de bekende drie puntjes verschijnen in de menubalk. Ga naar Lifehacker voor details over de tools die je nodig hebt en een link naar de stapsgewijze instructies voor de hack.

9. Schakel tweestapsverificatie in
Illustratie bij artikel met de titel 10 trucs om van jezelf een iMessage-meester te maken
Apple heeft eerder dit jaar tweestapsverificatie toegevoegd aan iMessage (en FaceTime), dus zet het aan als je dat nog niet hebt gedaan. U moet de functie activeren via de My Apple ID- portal op internet. Ga naar de pagina Wachtwoord en beveiliging en kies Aan de slag onder het kopje Authenticatie in twee stappen . Als je een nieuw apparaat aan iMessage toevoegt, heb je naast je wachtwoord ook een autorisatiecode nodig.

10. Maak aangepaste snelkoppelingen
Toetsenbordsneltoetsen (kleine afkortingen die staan ​​voor volledige zinnen) zijn overal in iOS beschikbaar, maar ze zijn vooral handig wanneer u berichten verzendt met een beperkte hoeveelheid tijd of bewegingsvrijheid. Om een ​​snelkoppeling in te stellen – zoals ‘ti5m’ voor ‘daar in vijf minuten’, ga je naar het gedeelte Algemeen in de app Instellingen. Tik op Toetsenbord en vervolgens op Snelkoppelingen om uw eigen lijst met aangepaste snelvuurberichten samen te stellen.