Categories
Articles

Verkoop van PS4-software piekt tijdens de pandemie

Het PlayStation 4-tijdperk loopt misschien af, maar mensen spelen thuis meer dan ooit op hun consoles. Sony heeft zojuist aangekondigd als onderdeel van de winst over het eerste kwartaal dat, ondanks een daling van 22 procent in de verkoop van hardware en verpakte games, de verkoop van digitale software jaar op jaar met 83 procent is gestegen, wat een omzet van 395 biljoen yen ($ 3,72 miljard) opleverde.

Met 599 biljoen yen ($ 5,65 miljard) waren de totale PlayStation-inkomsten 36 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en de hoogste voor elk kwartaal van april-juni in de PlayStation-geschiedenis. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 112 miljoen PS4-consoles verscheept en heeft Sony bijna 45 miljoen PlayStation Plus-abonnees.

Sony noemt de verkoop van The Last of Us Part II en noemt Ghost of Tsushima ook een sterke artiest, hoewel de laatste game vorig kwartaal niet werd uitgebracht en dus geen bijdrage levert aan deze cijfers. Het bedrijf zegt dat het kleine COVID-19-gerelateerde problemen in zijn PS4-supply chain heeft aangepakt en bereidt zich nog voor om de PlayStation 5 dit vakantieseizoen te lanceren. Sony zegt ook dat “er geen grote problemen zijn ontstaan” met de ontwikkeling van games van derden of van derden.

VERWANT

Sony’s PS5-onthulling was de beste look tot nu toe bij gaming van de volgende generatie
Dit boekjaar verwacht Sony door de lancering van de PS5 een verdere stijging van 31 procent in de inkomsten uit games, hoewel de bedrijfswinst slechts een lichte stijging zou moeten vertonen. Dat komt omdat de uitgaven van Sony aanzienlijk zullen stijgen met de introductie van de nieuwe console; het bedrijf zegt dat de kostprijs van de verkoop hoger zal zijn met PS5, wat normaal is bij de verkoop van dure nieuwe hardware tegen aanvankelijk lagere marges.

Sony heeft naar verluidt zijn productiedoelstellingen voor PS5 met 50 procent verhoogd, met als doel om tegen het einde van het jaar maar liefst 10 miljoen consoles te produceren. De grootste first-party PS5-titel van dit vakantieseizoen is waarschijnlijk Marvel’s Spider-Man: Miles Morales , het vervolg op Insomniac’s uitstekende web-slingerende actiespel uit 2018.