Categories
Articles

Dark Sky-alternatieven voor Android-weerkijkers

Als je een weergeek bent, weet je waarschijnlijk al dat Dark Sky, een van de meest populaire weer-apps die er is, door Apple is overgenomen en waarschijnlijk wordt geïntegreerd in iOS 14 . Als gevolg hiervan verliest iedereen die een Android-apparaat gebruikt en de Dark Sky-app heeft, op 1 augustus de toegang. (Het zou oorspronkelijk op 1 juli verdwijnen, maar de shutdown werd een maand uitgesteld .) Bovendien zullen verschillende andere apps (sommige zelfs niet gerelateerd aan het weer) de toegang tot de Dark Sky API verliezen.

Als je een Android-gebruiker bent met Dark Sky en je je afvraagt waar je nu heen moet voor je weerbericht , zijn er een paar alternatieven om uit te kiezen. Maar eerst zijn er een paar dingen die u moet overwegen.

Er zijn verschillende Android-weer-apps gevonden die meer toestemming vragen dan nodig zijn en gedeelde locatiegegevens hebben met adverteerders en andere derde partijen. Deze privacykwesties worden gedetailleerd beschreven in een Vice- artikel van Jason Koebler .

Een suggestie is om gewoon de weer-app te gebruiken die Google levert met zijn besturingssysteem. Een manier om die enigszins ongrijpbare app op je startscherm te krijgen, wordt beschreven op GadgetHacks.com . We hebben het geprobeerd en het werkt best goed.

Als de Google-app niet genoeg voor je is, zijn hier zes alternatieven. Ze hebben allemaal gratis versies met advertenties en ze hebben allemaal betaalde versies die niet alleen de advertenties verwijderen, maar ook andere functies toevoegen.

Naast de prijs van elke app, heb ik ook alle verschillende gevraagde toestemmingen vermeld zoals vermeld op het Google Play-item. Houd er rekening mee dat sommige van deze machtigingen specifiek zijn voor bepaalde functies, dus als u de functie nooit gebruikt, wordt u niet om toestemming gevraagd. Sommige kunnen binnen de app worden bediend. U kunt ook specifieke machtigingen weigeren die volgens u overdreven zijn door naar ‘Instellingen’> ‘Apps en meldingen’ te gaan, de app te zoeken, ‘Machtigingen’ te selecteren en vervolgens op de specifieke toestemming te tikken die u wilt weigeren.

WORTEL
Wortel begroet de dag met een sneaky commentaar.
Wortel begroet de dag met een sneaky commentaar.

Wortel biedt een redelijke hoeveelheid gegevens over het huidige en komende weer.
Wortel biedt een redelijke hoeveelheid gegevens over het huidige en komende weer.
Wortel staat misschien minder bekend om zijn weersvoorspellingen dan om zijn persoonlijkheid, die ironisch commentaar geeft in audio en / of tekst over de gebeurtenissen van de dag. (Vorige maand snauwde het bijvoorbeeld: “Ik stuur slecht weer naar alle mensen die weigeren maskers te dragen om afzichtelijke gezichten te verbergen.”) In feite kun je de persoonlijkheid ervan instellen (vriendelijk, snarky, moorddadig of overkill ) en zijn politiek (liberaal, conservatief, centrist, libertarisch, communistisch of apolitiek) om aan uw eigen smaak te voldoen.

Dat gezegd hebbende, Carrot is een solide, goed uitziende app die een redelijke hoeveelheid gegevens biedt over het huidige en komende weer. Het heeft de Dark Sky API gebruikt voor zijn gegevens, die eind 2021 zullen verdwijnen . Volgens een tweet van maker Brian Mueller zullen er echter andere gegevensbronnen beschikbaar zijn.

Prijs: gratis bij advertenties. “Premium Club” verwijdert de advertenties en biedt een widget en andere functies voor $ 0,99 per maand of $ 3,99 per jaar.
Gevraagde machtigingen: foto’s / media / bestanden, Wi-Fi-verbindingsinformatie, opslag, locatie en andere, inclusief controle van trillingen en netwerkverbindingen.
1WEER
1Weather biedt veel informatie.
1Weather biedt veel informatie.

1Weather krijgt zijn informatie via het Weather2020-platform.
1Weather krijgt zijn informatie via het Weather2020-platform.
1Weather is een bekende app met verschillende schermen die onder andere het huidige weer, de voorspelling, neerslag, radar en de opkomst en ondergang van de zon en de maan laten zien. Persoonlijk vond ik de interface een beetje druk, maar hij biedt wel veel informatie en hij heeft zelfs zijn eigen weersvoorspeller op tv. Helaas bevat de app, naast de gebruikelijke scrollende advertenties onderaan, ook pop-upadvertenties op volledige pagina; een die ik kreeg was van een politieke belangenbehartigingsgroep die ik vervelend vond. Volgens de website van de app krijgt het zijn informatie via het Weather2020-platform, samen met meteoroloog Gary Lezak.

Prijs: gratis bij advertenties. Zonder advertenties: eenmalige aankoop van $ 1,99.

Gevraagde machtigingen: foto’s / media / bestanden, Wi-Fi-verbindingsinformatie, opslag, locatie en andere (ontvang gegevens van internet, bekijk netwerkverbindingen, voorkom dat het apparaat slaapt, draai bij opstarten, volledige netwerktoegang, stel achtergrond in, controleer trillingen, lees Google service configuratie).

ACCUWEATHER
De onlangs opnieuw ontworpen interface van AccuWeather is aantrekkelijk en informatief.
De onlangs opnieuw ontworpen interface van AccuWeather is aantrekkelijk en informatief.
Tabbladen onderaan geven u een aantal opties voor weersvoorspellingen.
Tabbladen onderaan geven u een aantal opties voor weersvoorspellingen.
Iedereen die ooit kabel-tv heeft gekeken of naar de radio heeft geluisterd, is waarschijnlijk bekend met AccuWeather, dat door veel stations is gebruikt voor hun voorspellingen. Volgens zijn website verzamelt het zijn eigen gegevens met behulp van een combinatie van meteorologen, een wereldwijde voorspellingsengine en andere bronnen. De app is onlangs opnieuw ontworpen met een aantrekkelijke interface die directe toegang biedt tot de huidige werkelijke en “RealFeel” -temperaturen, samen met waarschuwingen voor eventuele weersomstandigheden in de komende 60 minuten. U kunt ook voorspellingen zien op uur- en dagbasis, samen met de huidige radar, met behulp van tabbladen onder aan het scherm. Een nieuwssectie, toegankelijk via een pictogram in de rechterbovenhoek, biedt video’s over de laatste weergerelateerde rampen.

Prijs: gratis bij advertenties of $ 8,99 per jaar zonder advertenties, weerswaarschuwingen en live voorspellingsradar.

Gevraagde machtigingen: opslag, microfoon, foto’s / media / bestanden, locatie, Wi-Fi-verbindingsinformatie, anderen (ontvang gegevens van internet, schakel uw schermvergrendeling uit, voorkom dat het apparaat slaapt, teken over andere apps heen, draai bij opstarten, toegang tot Bluetooth-instellingen volledige netwerktoegang, Google-serviceconfiguratie lezen, systeemweergave-instellingen wijzigen, Google Play-licentiecontrole, koppelen met Bluetooth-apparaten, netwerkverbindingen bekijken, trillingen regelen, verbinding maken en verbreken met wifi).

VANDAAG WEER
Today Weather is een zeer aantrekkelijke app.
Today Weather is een zeer aantrekkelijke app.

Scroll naar links voor meer details over het weer.
Scroll naar links voor meer details over het weer.
Het weer van vandaag is misschien wel het mooiste van alle hier vermelde apps. Het heeft een eenvoudige interface die begint met een foto en het weer van vandaag, en je kunt naar beneden scrollen voor details over het weer voor de komende 24 uur en zeven dagen, luchtkwaliteit en andere categorieën. U kunt naar links scrollen voor meer informatie over een van de categorieën. Als u zich in de VS bevindt, haalt u automatisch uw gegevens op van weather.gov (dat wordt aangeboden door de National Weather Service); betalende klanten kunnen kiezen uit verschillende databronnen.

Prijs: gratis bij advertenties, $ 1,99 voor zes maanden, $ 2,99 voor een jaar of $ 6,99 voor altijd. Met de betaalde opties worden advertenties verwijderd, kunt u uw gegevensbron kiezen en een paar andere functies toevoegen.

Gevraagde machtigingen: locatie, foto’s / media / bestanden, opslag, camera, Wi-Fi-verbindingsinformatie, andere (ontvang gegevens van internet, beheer trillingen, draai bij opstarten, volledige netwerktoegang, voorkom dat het apparaat slaapt, bekijk netwerkverbindingen).

APPY WEATHER
Met de tijdlijn van Appy Weather kunt u naar beneden scrollen om het huidige weer en de aankomende voorspelling te zien.
Met de tijdlijn van Appy Weather kunt u naar beneden scrollen om het huidige weer en de aankomende voorspelling te zien.

Scrol van links naar rechts onderaan om de temperatuur, ‘voelt als’, neerslag, etc. te zien.
Scrol van links naar rechts onderaan om de temperatuur, ‘voelt als’, neerslag, etc. te zien.
Appy Weather noemt zichzelf ‘de meest persoonlijke weer-app’. Het is zeker privacybewust; in het begin vraagt ​​het of je het weer wilt controleren via je huidige locatie (in dat geval is toestemming vereist), of zoek je naar je locatie (in dat geval vraagt ​​het niet om je locatietoestemming). De interface was een van de meest eenvoudige en eenvoudige die ik heb gezien, vooral de tijdlijn, waarmee je naar beneden kunt scrollen om het huidige weer en de aankomende voorspelling te zien. U kunt ook onderaan van links naar rechts scrollen om de temperatuur, “voelt als” neerslag, enz. Te zien. Appy Weather gebruikt momenteel Dark Sky voor zijn gegevens; volgens de ontwikkelaar zijn ze op zoek naar alternatieve databronnen.

Prijs: gratis versie met advertenties. De Plus-versie kost jaarlijks $ 3,99 voor geen advertenties, radar, meldingen, widgets en andere functies. De Go Pro-versie voegt aangepaste meldingen, meer kaartlagen en premium weerproviders toe voor 99 cent per maand of $ 9,99 per jaar.

Gevraagde machtigingen: locatie en andere (trilling regelen, netwerkverbindingen bekijken, volledige netwerktoegang, voorkomen dat het apparaat slaapt, draaien bij opstarten, alarm instellen).

OVERLOPEN
Overdrop heeft een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen interface.
Overdrop heeft een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen interface.

Selecteer een vervolgkeuzepijl voor meer informatie.
Selecteer een vervolgkeuzepijl voor meer informatie.
Net als Appy Weather heeft Overdrop een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen interface met een redelijke, zij het enigszins beperkte selectie. U kunt het huidige weer, het weer per uur en de wekelijkse voorspelling zien; selecteer een vervolgkeuzepijl voor meer informatie. Het belangrijkste voordeel kan echter zijn dat je, als je een betalende klant bent, toegang hebt tot 51 verschillende weerwidgets – iets dat widgetfans de prijs waard kunnen vinden. Ten tijde van de review kon je kiezen tussen Dark Sky (die vermoedelijk binnenkort zal verdwijnen) of Weather Bit als je de gratis versie gebruikte; abonnees kunnen ook AccuWeather selecteren.

Prijs: gratis bij advertenties; Pro-versie kost $ 1,49 per maand, $ 3,99 per jaar of $ 9,49 voor altijd. De betaalde opties verwijderen advertenties, voegen een regen- en vochtigheidsradar toe, ontgrendelen extra providers, voegen 51 widgets toe en bieden andere functies.

Rechten: opslag, foto’s / media / bestanden, opslag, locatie, anderen (gegevens ontvangen van internet, draaien bij opstarten, voorkomen dat apparaat slaapt, alarm instellen, Google Play-licentiecontrole, trilling regelen, volledige netwerktoegang, netwerkverbindingen bekijken) .

NOAA WEER ONOFFICIEEL
Deze app haalt zijn informatie rechtstreeks van de NOAA.
Deze app haalt zijn informatie rechtstreeks van de NOAA.

De weather.gov-site kan rechtstreeks op het startscherm van uw telefoon worden geplaatst.
De weather.gov- site kan rechtstreeks op het startscherm van uw telefoon worden geplaatst.
Deze eenvoudige app gaat naar de bron: de National Weather Service, gerund door de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Het presenteert gegevens van de NOAA in een duidelijk, gemakkelijk te lezen formaat: het opent voor de wekelijkse voorspelling en u kunt elke dag tikken om meer gegevens te krijgen. U kunt ook een uurvoorspelling en een weerkaart krijgen.

Trouwens, als u uw weersinformatie rechtstreeks van de NOAA wilt ontvangen, kunt u naar de site gaan ( weather.gov ), uw postcode invoeren om uw lokale voorspelling op te halen en vervolgens de mobiele pagina op uw startscherm opslaan ( door op de drie ‘Meer’-stippen in de rechterbovenhoek van uw browser te tikken en vervolgens’ Toevoegen aan startscherm ‘te selecteren)).

Prijs: gratis bij advertenties. Versie van $ 1,99 verwijdert advertenties en staat meer dan drie opgeslagen locaties toe.

Machtigingen: opslag, locatie, foto’s / media / bestanden, anderen (gegevens ontvangen van internet, volledige netwerktoegang, voorkomen dat het apparaat slaapt, netwerkverbindingen controleren trilling regelen, uitvoeren bij opstarten)

FLOWX
FlowX biedt datakaarten voor weernerds.
FlowX biedt datakaarten voor weernerds.

Met FlowX kunt u de gegevens aanpassen die worden weergegeven.
Met FlowX kunt u de gegevens aanpassen die worden weergegeven.
Het is meteen duidelijk dat FlowX (ooit bekend als WeatherBomb) voor weernerds is: wanneer je het voor het eerst installeert, wordt het geopend voor een weerkaart en temperatuur- / vochtigheidskaarten in plaats van het gebruikelijke op tekst gebaseerde weeroverzicht, en kun je kiezen welke soorten gegevens die de kaart toont. Je krijgt een zevendaagse voorspelling; schuif met uw vinger over het scherm voor de voorspelling van elke dag. De gratis app haalt zijn gegevens van de NOAA; de Pro-versie biedt u meer kaartstijlen, een grafiekeditor en toegang tot meer gerichte NOAA-gegevens voor $ 4,99 / jaar. Het Silver Pro-abonnement ($ 9,99 / jaar) voegt extra internationale bronnen toe en de Gold Pro ($ 19,99 / jaar) zelfs meer, inclusief het RTOFS (Global Real-Time Ocean Forecast System).

Prijs: gratis; $ 4,99 / jaarversie biedt extra functies; $ 9,99 / jaarversie voegt internationale bronnen toe; $ 19,99 / jaarversie biedt extra bronnen.

Rechten: opslag, locatie, foto’s / media / bestanden, Wi-Fi-verbinding, anderen (gegevens ontvangen van internet, volledige netwerktoegang, voorkomen dat het apparaat slaapt, netwerkverbindingen bekijken)