Categories
Articles

Hoe Google Agenda te gebruiken om uw slechte gewoonten te veranderen

Google Agenda is niet alleen bedoeld voor het onthouden van uw afspraken en vergaderingen, omdat het nu een veel productievere functie heeft ingebouwd, waarmee u doelen kunt stellen en er in de loop van de tijd naartoe kunt werken. Of u nu wilt gaan werken vaker uit of noodzaak om de David Foster Wallace roman af te maken, hier is hoe Google Calendar kan helpen.

Het mooie van de doelenfunctie van Google Agenda is dat het al het harde werk voor je doet. Je vertelt de Agenda-app gewoon wat je wilt doen, en het helpt je om genoeg tijd in de week te verdelen, zelfs als je je sessies slim opnieuw plant als er iets zou gebeuren.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Natuurlijk is ook wilskracht vereist – Google Agenda zal niet vroeg opstaan ​​en je yoga-oefeningen voor je doen – maar een slimme assistent op sleeptouw om je precies te laten zien wanneer je op tijd moet passen om goede gewoonten te ontwikkelen, kan een echt verschil.

Het is gemakkelijk om te beginnen. Tik in de Google Agenda-apps voor iOS of Android op het pluspictogram en kies Doel in het menu dat verschijnt.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Vervolgens stelt de app je een paar vragen. Maak een keuze uit de getoonde categorieën (waaronder lichaamsbeweging, tijd voor het gezin en het organiseren van het leven) en vertel Agenda de activiteit die u wilt plannen. U kunt ook de optie Aangepast gebruiken om uw eigen optie op te schrijven.

Kies vervolgens hoe vaak je de activiteit wilt doen, van een keer per week tot elke dag, en schat hoe lang het je gaat kosten. Kies ten slotte een beste tijd ervoor, of selecteer Elke tijd om de sessies op elk gewenst moment in Agenda te proppen. Op het laatste scherm kunt u de evenementen aanpassen met behulp van de standaard Kalender-interface.

Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Dat is alles: uw agenda wordt nu gevuld met de sessies die u heeft opgegeven. De app vraagt ​​u vervolgens om elk evenement uit te stellen of als voltooid te markeren, en u kunt dezelfde acties ondernemen door op het evenement te tikken.

Google Agenda belooft beter te worden in het plannen van uw sessies terwijl u onderweg bent, dus als u uw joggen om 5.30 uur altijd uitstelt, kan het in plaats daarvan naar 6.30 uur worden gewijzigd. Het is misschien net genoeg om je te helpen een aantal luie gewoontes aan te pakken, een hele reeks gezondere manieren op te pikken of een nieuwe vaardigheid aan te scherpen.