Categories
Articles

Hoe u een smart home kunt bouwen waar alles echt werkt

De smart home-toekomst is hier … soort van. Maar hoe slim zijn echt een heleboel verschillende apparaten die allemaal verschillende talen spreken? Helaas kan het slimme huis erg dom zijn en duurt het vaak langer om op te zetten dan ademloze advertenties impliceren. We zijn hier om u te vertellen hoe u een slim huis kunt bouwen waar alles in harmonie werkt.

Hoe slim wilt u dat uw huis is?
Afbeelding: Gizmodo
Afbeelding: Gizmodo
Zoals we onlangs hebben opgemerkt , is er nog niet veel in de smart home-wereld echt universeel, maar hardware- en softwaremakers beginnen langzaam aan te slaan. Apparaten zoals de Chromecast, Sonos- luidsprekers en Eero-routers vereenvoudigen instellingen die ooit pijnlijk ingewikkeld waren – alleen mensen van een bepaalde leeftijd zullen ooit waarderen hoe magisch het is om op een knop te tikken en video direct van smartphone naar televisie te laten stralen.

Een goed startpunt is om erachter te komen of je in de slimme thuisscene wilt duiken of all-in wilt gaan met je automatisering, en we hebben beide onderstaande keuzes besproken. Apparaat voor apparaat gaan is gemakkelijker en goedkoper, maar kan rommelig worden en moeilijk te upgraden blijken; het vastleggen op één platform en hub is voorlopig beperkter, maar kan later zijn vruchten afwerpen.

Hoewel we ons best zullen doen om u naar een kit te leiden die compatibel is, en de concurrerende standaarden die er op dit moment zijn, uit te leggen, is de waarheid dat we nog niet in het stadium zijn waarin alles in het internet der dingen gelukkig met al het andere spreekt – dat is nog een eind weg. U kunt veel in huis automatiseren en alles afzonderlijk regelen, of door één centrale hub gaan en nemen wat u krijgt.

Een stukje bij beetje aanpak
Afbeelding: LIFX
Afbeelding: LIFX
We hebben gezegd dat de individuele aspecten van de smart home is langzaam verbetert, en als je een one-off-apparaat koopt, is de kans groot dat je gaat zeer onder de indruk: koop een Amazon Echo , of een Nest thermostaat, of een Philips Hue-gloeilamp en u kunt binnen enkele minuten een beetje intelligentie toevoegen aan uw eenvoudige huis. Je kunt zelfs zelf iets opknappen .

Dankzij de alomtegenwoordige Wi-Fi waar de meesten van ons nu van genieten, is het eenvoudiger dan ooit om apparaten online en verbonden te krijgen, wat betekent dat mobiele bediening vanuit de palm van onze handen vrij eenvoudig is. U kunt slimme sluizen , slimme verlichting , slimme koelkasten , en nog meer, en in het algemeen gesproken , wordt de gebruikerservaring opstaan om ergens in de buurt van een respectabele standaard na enkele jaren van hits en mist.

De voordelen van eenmalige toevoegingen aan uw slimme huis zijn dat alles de eerste keer zou moeten werken en u ook de kosten laag kunt houden. Concentreer u op de delen van uw huis die u een beetje slimmer wilt maken (zoals uw airconditioning) en laat de rest voorlopig in zalige onwetendheid achter.

Afbeelding: Nest
Afbeelding: Nest
De grote nadelen? Alles in je huis heeft een aparte app en niets werkt samen. Je kunt de lichten niet dimmen en de jaloezieën naar beneden schuiven, of je garage openen en de deur ontgrendelen, of iets anders tegelijkertijd en in dezelfde app doen zonder een van de (jonge) platforms te omarmen.

Er zijn tijdelijke oplossingen, maar ze zijn precies dat: tijdelijke oplossingen. Onze favoriet is de Field Guide regular IFTTT (If This Then That). Het kan verschillende smart home-gadgets met indrukwekkende vaardigheid aan elkaar koppelen. Het kan trucjes doen, zoals je Echo laten praten met je Nest of je lichten en verwarming synchroon houden, maar het is niet ideaal voor het bouwen van een overkoepelend systeem. Toch is het nog een andere laag van complexiteit en een andere app om mee om te gaan.

Een platform kiezen
Afbeelding: Alex Cranz / Gizmodo
Afbeelding: Alex Cranz / Gizmodo
Door alles achter één bepaald platform te gooien, hoeft u niet de ins en outs van IFTTT te leren of een dozijn smart home-apps op uw telefoon te bewaren. Maar geen van deze platforms is nog lang niet perfect, daarom houden veel mensen vast aan de afwachtende aanpak.

De eenvoudigste manier om een hub te omarmen, is door jezelf een Amazon Echo of een Google Home te kopen en vervolgens de rest van je kit op te halen op basis van wat nog meer compatibel is. De Amazon Echo- apparaten werken met apparatuur van onder meer Philips, Belkin, Honeywell, TP-Link en meer – sterker nog, de groeiende ondersteuning voor apps en producten van derden is waarschijnlijk de sterkste tegen de concurrerende slimme luidspreker van Google.

Google Home bestaat niet zo lang als de Echo en het laat zien wat er nog meer mee werkt (en de bijbehorende Google Home-app). De lijst met werkende smart home-producten is minder indrukwekkend dan die van Amazon. Hoewel er nog steeds enkele belangrijke pijlers zijn. Fabrikanten zoals Philips en Belkin zijn onlangs lid geworden van de Google-partij en Nest- en Dropcam-apparaten werken, maar ze zijn nu allebei dochterondernemingen van Google.

Afbeelding: Apple
Afbeelding: Apple
Apple HomeKit is ondertussen bij ons sinds 2014, maar wacht nog steeds op het doorbraakmoment. Er is geen altijd luisterende luidspreker te gebruiken, dus je zit vast met je iPad, iPhone of Apple TV om alles te bedienen. Toch blijft het aantal gadgets met de Works-with-HomeKit-badge groeien en groeien , en weinig smart home-platforms bieden de eenvoud en het gebruiksgemak van de app van Apple.

Als u niet wilt dat Apple, Google of Amazon uw slimme huis runnen, dan is SmartThings (nu eigendom van Samsung) een andere optie. Het is de meest uitgebreide die er op dit moment is, met een overvloed aan ondersteunde apparaten , van SmartThings-merksensoren en -schakelaars tot kits van derden van de gebruikelijke smart home-verdachten zoals Philips, Belkin, Netgear en Ecobee. Het biedt zelfs integratie met zowel de Amazon Echo als Google Home. Toch kan de installatie bijna net zo hinderlijk zijn als de IFTTT-oplossing. Dus SmartThings wordt niet aanbevolen als je geen volledige middag hebt gereserveerd om dingen op gang te krijgen.

Wink is een directe concurrent van SmartThings en heeft een lijst met compatibele apparaten en services die net zo indrukwekkend zijn . Net als bij SmartThings, kunt u Wink-apparatuur aansluiten op Google Assistant of Amazon Alexa, en alles wordt afgehandeld met één centrale hub. We hebben in het verleden niet de beste ervaringen met Wink gehad, maar we zijn bereid om het het voordeel van de twijfel te geven en ons voor te stellen dat het de afgelopen jaren beter is geworden. Bovendien, zoals we al hebben gezegd, is geen enkel smart home-platform op dit moment perfect.

Er zijn andere platforms beschikbaar, maar we raden aan om voorlopig bij die vijf opties te blijven, ook al is het moeilijk te voorspellen op welke manier de slimme thuismarkt de volgende keer zal worden. In veel opzichten is het aan wie je vertrouwt om de beste software te maken, de beste deals te tekenen en de meeste ontwikkelaars de komende jaren aan te trekken – en dan heb je echt een slim huis om trots op te zijn.