Categories
Articles

De beste macOS High Sierra-functies die u waarschijnlijk nog niet hebt gehoord

Aan het begin van de week toonde Apple enkele van de aankomende functies in macOS HIgh Sierra , maar de keynote van het bedrijf behandelde lang niet alles in de desktop OS-update. We hebben de ontwikkelaarsbèta van macOS 10.13 de afgelopen dagen gebruikt en het web afgezocht om enkele van de verborgen functies die uit de pijp komen te ontdekken.

Pas uw foto’s aan in iOS-stijl
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
In zijn poging om van Apple uw one-stop-shop te maken voor al uw fotobehoeften, zorgde Apples ervoor dat macOS High Sierra alle kleine verbeteringen bevat die later dit jaar aan Foto’s in iOS 11 worden toegevoegd . Dat betekent met name loop- en bounce-effecten voor uw Live Photos voor meer GIF-achtige afbeeldingen

Open foto’s in macOS High Sierra, dubbelklik op een foto en kies Bewerken , en je ziet de nieuwe opties in het menu in de rechterbenedenhoek, ervan uitgaande dat je in de eerste plaats een Live Photo hebt gemaakt. Je ziet ook de nieuwe bewerkingsfuncties waarover Apple heeft gesproken .

Always-on Reader-modus in Safari
Een bos van verbeteringen zijn komst naar Safari met High Sierra, met inbegrip van auto-play video blokkeren en extra privacy beschikt om bedrijven te stoppen u gemakkelijk bijhouden van op het web. Een functie die Apple niet expliciet vermeldde, is een nieuwe ‘always-on’-modus voor Reader.

Reader verwijdert advertenties en andere pluis om alleen de tekst en de belangrijkste afbeeldingen op een pagina achter te laten en u kunt deze inschakelen door op het pictogram in de adresbalk te klikken. In macOS High Sierra kun je het ook permanent inschakelen voor specifieke sites vanuit Safari-voorkeuren onder Websites.

Vlucht volgen in Spotlight
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Je hebt eerder vluchten op macOS (en iOS) op verschillende manieren kunnen volgen, maar met de release van High Sierra komt de functionaliteit rechtstreeks in het zoekvenster van Spotlight – typ gewoon een geldig vluchtnummer in om direct informatie op te halen over het.

Als het vliegtuig in de lucht is, kun je zien waar ter wereld het is, en het voorbeeldscherm toont ook terminalnummers, geschatte en werkelijke tijden voor vertrek en aankomst, en de uitvoerende luchtvaartmaatschappij. Als het vliegtuig niet is vertrokken, kun je nog steeds de geplande route zien.

Voeg tabellen toe in Notes
Als je ooit had gewild dat je een tafel rechtstreeks in de Notes-app op macOS kon neerzetten, heb je geluk – High Sierra maakt het mogelijk! Als u zich binnen een bepaalde notitie bevindt, kiest u Opmaak en vervolgens Tabel of klikt u op het pictogram op de werkbalk om een ​​standaardtabel van twee bij twee in de tekst te plaatsen.

Met de handgrepen bovenaan kolommen en het einde van rijen kun je alles in die rijen en kolommen tegelijk opmaken , maar verder zijn de opmaakopties vrij dun op de grond. Ook kunt u nu notities bovenaan de interface vastzetten, vanuit het menu Bestand of met Ctrl + klik .

Laat Siri de muziek in de wachtrij zetten
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Siri heeft wat extra muziektrucs in petto in macOS High Sierra. Als je het vraagt ​​om ‘wat ontspannende muziek af te spelen’ of ‘wat feestmuziek af te spelen’, dan maakt het de juiste keuze uit je iTunes-bibliotheek. Je kunt ook een bepaald genre specificeren, zoals rock of klassiek.

Siri zal blijkbaar ook zijn keuzes verbeteren terwijl je gaat, hoewel we het maar een paar dagen hebben gebruikt.

Neem live foto’s op in FaceTime
Dat klopt – u kunt nu die ongemakkelijke pauzes in gesprekken in uw videochats invullen door een Live Photo te maken. Net als op iOS zijn deze afbeeldingen eigenlijk minivideo’s, dus je krijgt een paar seconden aan elke kant wanneer je ze afspeelt in de Foto’s-app op macOS.

Maak een foto van de FaceTime-interface en zowel jij als de persoon met wie je praat om een ​​melding te krijgen over de schermopname, zodat je deze niet kunt gebruiken voor stiekem snappen. Daarna kunt u naar de Foto’s-app gaan om uw conversatiegreep zoals normaal te bewerken.

Deel bestanden van iCloud Drive
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Een al lang bestaande en enorm nuttige functie van services zoals Dropbox komt naar iCloud Drive met macOS High Sierra: de mogelijkheid om bestanden die je in de cloud hebt opgeslagen met andere gebruikers te delen, zolang ze zich ook hebben aangemeld voor Apple’s iCloud-service , natuurlijk.

Klik met de rechtermuisknop of Ctrl + klik op een bestand in uw iCloud Drive in Finder en kies vervolgens Delen en mensen toevoegen om de lijst met opties voor delen weer te geven. De door u gekozen ontvanger krijgt een link naar het bestand op iCloud op internet en u krijgt verschillende instellingen voor toegang en bewerkingsrechten.