Categories
Articles

Hoe u absoluut alles kunt downloaden wat u op internet kunt vinden

Het internet is er altijd, enorm en toegankelijk, waar je ook bent – totdat het er niet is. Misschien heb je een lange vlucht voor de boeg en heb je wat leesmateriaal nodig, misschien wil je gewoon iets bewaren voor bewaring. Wat je reden ook is, hier kun je zo ongeveer alles downloaden wat je op internet tegenkomt met gratis trucs en tools.

Om snel een webpagina op te slaan
Uw webbrowser kan zelf webpagina’s en andere elementen opslaan, hoewel u zich dit misschien nooit heeft gerealiseerd. Klik in Chrome met de rechtermuisknop op een willekeurige pagina en kies Opslaan als om het op schijf vast te leggen – zorg ervoor dat de webpagina Volledig is het opslagtype. Je krijgt alle tekst en de meeste afbeeldingen, maar geen ingesloten media zoals video’s.

Het proces is vergelijkbaar in Firefox. Nogmaals, klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van de pagina waarop u zich bevindt, kies Pagina opslaan als in het menu dat verschijnt en geef uw pagina een naam en locatie (zorg ervoor dat Webpagina, voltooid is geselecteerd als opslagtype) . Afgezien van alle streamingvideo’s, audio of gecompliceerde interactieve elementen, zou je een redelijk goed facsimile van de pagina op je lokale systeem moeten hebben.

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Open in Safari een pagina en kies vervolgens Bestand en Opslaan als . Geef uw nieuwe bestand een naam, zorg ervoor dat het Webarchief- formaat is geselecteerd, en u heeft vrijwel een kopie van de site waarop u zich bevond, advertenties en JavaScript en zo – wanneer u het opnieuw opent, zult u moeilijk zijn gepusht om te vertellen dat u offline werkt, hoewel opnieuw ingesloten media worden gemist.

Deze opslagtools zijn handig, maar niet erg uitgebreid – ze zijn gebouwd in een eenvoudiger tijd waarin webpagina’s statische en duidelijke tekst- en afbeeldingenblokken waren die in uw webbrowser werden gegooid. De optie is handig om met een druk op de knop te hebben, maar met deze methode merkt u mogelijk gebroken of ontbrekende elementen op.

Om een ​​webpagina op te slaan EN alle goede dingen erop
Read-it-later-services zoals Pocket en Instapaper zijn prima om webpagina’s in een vereenvoudigde vorm te krijgen waar u later op terug kunt komen, maar voor die momenten waarop u alles op een pagina in zijn geheel wilt opzuigen, heeft u iets nodig meer dan de geïntegreerde tools die u in uw browser krijgt.

Een van de langstlopende en bekendste tools voor deze taak is HTTrack voor Windows, dat min of meer een volledige cache van een site op uw lokale schijf voor u creëert – het is net alsof u de daadwerkelijke site bekijkt, alleen alles is offline, inclusief afbeeldingen en lettertypen en links naar pagina’s op hetzelfde domein. Uw downloads kunnen worden gecategoriseerd en getiteld en omvatten meerdere URL’s binnen hetzelfde project.

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Een andere optie is Cyotek WebCopy , opnieuw voor Windows. Het werkt erg op elkaar, het kruipt rond een site en downloadt absoluut alles erop, inclusief afbeeldingen en video’s (zolang ze op de site worden gehost en niet ergens anders worden gestreamd). Het is zelfs uitgebreider en gebruiksvriendelijker dan HTTrack, maar ze zijn allebei de moeite waard om te verkennen voor het kopiëren van hele sites en alles erop.

Als je meer een macOS-persoon bent, probeer SiteSucker dan eens. Het kost je $ 5, maar het lokaal ophalen van inhoud is net zo eenvoudig als het invoeren van een URL en het vervolgens aan het werk zien gaan – het pakt tekst, afbeeldingen, stylesheets en meer, met alles verpakt in zijn eigen gelokaliseerde map. Het kan zelfs downloads pauzeren en hervatten.

Afbeeldingen
De applicaties die we zojuist hebben genoemd, zouden alles van een bepaalde site moeten verwijderen, inclusief afbeeldingen en video’s die op de site zelf worden gehost, maar het kan voorkomen dat je gewoon een paar foto’s wilt maken zonder door een hele HTML-pagina te bladeren en zo zijn elementen – de stapels mappen waarmee u mogelijk kunt eindigen, zijn niet het gemakkelijkst om door te bladeren als u net op zoek bent naar een paar afbeeldingen.

Natuurlijk is er de gebruikelijke optie voor rechtsklikken en opslaan als onderdeel van uw browser, maar dit is niet altijd beschikbaar: u zou kunnen proberen een afbeelding te krijgen die op de achtergrond is verborgen of is ingesloten als onderdeel van de stylesheet, of een foto die niet kan worden opgeslagen omdat er een link op staat.

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Gallerify voor Chrome is een van de beste tools die we hiervoor zijn tegengekomen. Klik op het extensiepictogram en u krijgt een lijst met alle afbeeldingen op een pagina, compleet met originele resoluties. Met één klik worden ze allemaal gedownload of u kunt ze openen in afzonderlijke tabbladen en ze afzonderlijk downloaden.

Probeer voor nog eenvoudiger iets Alle afbeeldingen voor Chrome downloaden . Open een pagina, klik op het extensiepictogram en alles is samengevoegd en in een zipbestand op schijf opgeslagen. Pak het archief uit en je hebt kopieën van elke afbeelding op de site die op je wacht – hoewel we vonden dat het niet zo goed is als Gallerify om verborgen of achtergrondafbeeldingen op te halen die niet op de gebruikelijke manier worden weergegeven.

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Voor die Firefox-fans onder u kunnen we Download All Images aanbevelen vanwege het gebruiksgemak en de aanpasbaarheid. Als u op het extensiepictogram klikt, verschijnt er een dialoogvenster waarin u afbeeldingen kunt filteren op grootte, afmetingen of type. U kunt alleen de afbeeldingen die u nodig hebt, naar beneden halen op de pagina waarop u zich bevindt.

Voor Safari is er niet echt een gelijkwaardige afbeeldingsdownloader waar u van kunt profiteren, hoewel Save Images het werk op een iOS-apparaat zal doen. Eenvoudigheidshalve is uw gemakkelijkste optie op een Mac om Chrome of Firefox te installeren om alle afbeeldingen van een site te downloaden en de add-ons te gebruiken die die browsers beschikbaar hebben.

Video’s en audio
Wat deze sitegrabbers vaak niet krijgen, is ingesloten video en audio die is ontworpen om online te worden bekeken en niet op schijf te worden opgeslagen (zoals YouTube- en Spotify-streams). Veel van dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd, dus loop je het risico de wetten van je land te overtreden als je dit soort materiaal scheurt. Ga verder op eigen risico.

Als je absoluut de video- en audiocontent moet krijgen, dan zijn browserextensies opnieuw je vriend. Chrome Audio Capture neemt , zoals de naam al doet vermoeden, audio op elk Chrome-tabblad op – het is niet bijzonder geavanceerd, maar dat hoeft het niet te zijn. U kiest gewoon uw formaat en start en stopt de opname indien nodig.

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Aan de Firefox-kant van het hek is Audio Downloader Prime een geavanceerdere extensie die individuele audio-elementen op een pagina kan identificeren en u deze afzonderlijk kunt downloaden. Het leek een beetje wisselvallig toen we het testten, maar als je audio in Firefox moet downloaden, is het het proberen waard.

Voor videodownloads is desktopsoftware vaak de beste keuze: 4K Video Downloader werkt op enkele van de meest populaire videostreamingsites en -services, is beschikbaar voor Windows en macOS en kost u niets om te gebruiken (tenzij u moet downloaden veel video of extra’s zoals bijschriften wilt toevoegen).

Illustratie bij artikel getiteld Absoluut alles downloaden wat u op internet kunt vinden
Schermafbeelding : Gizmodo
Er zijn nog een heleboel andere opties, waarvan we er veel hebben getest, maar veel ervan zijn onbetrouwbaar of oplichterij: ze zullen proberen iets extra’s te installeren met het hoofdprogramma, of een watermerk op je clips plaatsen, of wijzig de startpagina van uw browser of vraag om persoonlijke gegevens voordat u verder gaat met downloaden.

Houd er rekening mee dat YouTube-gebruikers deze illegale tools graag willen bestrijden en dat malwaremakers er graag wat geld aan willen verdienen, dus wees op uw hoede voor welke software u voor de taak gebruikt. We hebben geen apps gevonden die de drie die we al hebben vermeld kunnen aanraken – zelfs KeepVid is nu legitiem geworden .