Categories
Articles

De beste iOS 11-functies waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt

Eerder deze week toonde Apple iOS 11 , de volgende iteratie van het iPhone- en iPad-besturingssysteem dat later dit najaar komt, maar hoe lang de WWDC-keynote ook was, er was bij lange na niet genoeg tijd om alle leuke functies van iOS te noemen pijp. We hebben de bèta in gebruik. Hier volgen de beste goodies die Apple je niet heeft genoemd.

Ingebouwde schermopname
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Schermopname is handig voor alles, van het stiekem vastleggen van de Snapchats van je vrienden tot het uploaden van tutorials naar YouTube, en hoewel het in het verleden niet zo moeilijk was om op iOS te doen, is het met iOS 11 ingebouwd – je hebt niet langer een reserve nodig Mac met QuickTime.

De nieuwe tool, genaamd Screen Recorder, verschijnt als je de snelkoppelingen in het vernieuwde Control Center aanpast via Instellingen. Tik op de rode knop om de opname te starten en op de titelbalk om de opname te stoppen, en de video wordt dan normaal op je filmrol opgeslagen.

Direct delen van wifi
Veilige wifi is praktisch vereist voor modern telefoon- en computergebruik, maar het delen van je wachtwoord van 45 cijfers is een van de meest irritante dingen ter wereld. iOS 11 gaat dat gemakkelijker maken, maar jullie moeten allemaal iOS 11-apparaten gebruiken om de truc te laten werken, zoals 9to5Mac heeft ontdekt .

Het proces moet worden geïnitieerd door iemand die opduikt met een iOS 11-apparaat dat niet is verbonden met wifi – als die persoon probeert verbinding te maken, dan worden andere iOS 11-apparaten al aangesloten en gesloten door een prompt te krijgen om toegang te delen (in feite het Wi-Fi-wachtwoord).

Een toetsenbord met één hand
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
iOS is nu lid geworden van Android en biedt een ingebouwde eenhandige modus voor het standaardtoetsenbord: het betekent dat als je maar één hand vrij hebt om een ​​bericht af te tikken, de toetsen een beetje gemakkelijker te raken zijn, vooral als je gebruikt een van de grotere iPhones- modellen.

Om de optie te vinden, houdt u de wereldbol of het emoji-pictogram links van de spatiebalk ingedrukt en kiest u vervolgens de linker- of rechterconfiguratie. Met de pijl die in de lege ruimte wordt weergegeven, kunt u terugkeren naar de normale toetsenbordmodus wanneer u weer met twee handen werkt.

QR-code scannen
Een aantal vroege iOS 11-testers hebben gemerkt dat de bijgewerkte Camera-app de mogelijkheid zal hebben om QR-codes te lezen , voor het geval je ze tegenkomt tijdens je reizen.

Als je nog nooit een QR-code in het wild hebt gezien, zijn ze eigenlijk best handig. Ze kunnen dingen doen zoals je toegang geven tot wifi-netwerken, je contactgegevens delen met iemand anders, je naar een bepaalde website sturen of bewijzen dat je ticket geldig is voor welk optreden je ook hebt vertoond.

FLAC media afspelen
Een ding dat de super muziek obsessief op zijn hoede heeft gemaakt voor iOS is het gebrek aan FLAC-ondersteuning. FLAC, of ​​Free Lossless Audio Codec, is een audioformaat dat geen compressie heeft. Volgens muziekliefhebbers kan compressie leiden tot kwaliteitsverlies bij het afspelen van muziek. Misschien mis je het piepen van een vinger over een gitaarsnaar of de lagere registers van een basdrum. Hoewel Apple zijn eigen lossless audioformaat heeft behouden, Apple Audio Lossless Codec, is de grote meerderheid van de verliesloze muziek die online beschikbaar is sinds 2004, gebaseerd op FLAC.

En, zoals opgemerkt door deze slimme redditor ondersteunt iOS 11 nu FLAC-weergave. Het is nog steeds niet specifiek beschikbaar in iTunes of de muziekspeler, maar als je FLAC-bestanden op je iCloud-schijf hebt hangen, kun je gewoon tikken om ze af te spelen.

App-offloading
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Het verwijderen van apps die stof verzamelen is handig om opslagruimte terug te winnen en over het algemeen je iPhone of iPad soepel te laten werken, maar voordat iOS 11 verscheen, betekende het verwijderen van apps ook het wissen van de instellingen en andere gerelateerde gegevens voor een app. Niet meer zo.

Als je naar iPhone-opslag gaat vanuit het menu Algemeen in Instellingen, kun je op een app tikken en vervolgens een nieuwe functie gebruiken genaamd Offload-app – dit lijkt alles te verwijderen behalve enkele belangrijke instellingen. Apple heeft ook een optie toegevoegd om zelden gebruikte apps automatisch te ‘offloaden’.

Extra app-toegang tot NFC
Zoals Engadget zag , opent Apple met iOS 11 toegang tot de NFC-chip in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, samen met (vermoedelijk) toekomstige iPhones – voor gebruikers die meer van hun iOS-apps zouden moeten kunnen gebruiken om de wonderen van Near Field Communication.

Denk aan mobiele betalingen, maar ook aan toegang tot hotelkamers of directe toegang met één tik tot een wifi-netwerk (Android-gebruikers spelen natuurlijk al jaren met NFC-tags ). In sommige steden kunt u zelfs NFC-apparaten gebruiken om uw metrotarief te betalen. Het is moeilijk om precies te zeggen hoe deze nieuwe functionaliteit zal uitpakken, maar nu Apple NFC omarmt, is het zeker eentje om in de gaten te houden.

Typte Siri-vragen
Afbeelding: Screenshot
Afbeelding: Screenshot
Een heleboel Siri-upgrades zijn te verwachten wanneer een nieuwe iOS rondrolt, maar verborgen in het menu Toegankelijkheid onder Algemeen in Instellingen voor iOS 11 is een nieuwe optie Type voor Siri: wanneer Siri wordt gestart, kunt u uw vraag eerder typen dan spreken.

Dit is duidelijk bedoeld voor degenen die de opdrachten niet normaal kunnen uitspreken, maar het is handig voor iedereen die zich in een stille (of luide) ruimte bevindt. Trouwens, je kunt al opdrachten in Siri typen in iOS 10, maar je moet op een eerdere (gesproken) vraag tikken en deze vervolgens bewerken.

Het bijhouden van app-locaties beperken
Het bijhouden van uw locatie is een van de meest invasieve toestemmingen waar een app om kan vragen, ook al hebben veel van hen deze nodig om goed te functioneren, en op dit moment is het alleen mogelijk om locatietracking in of uit te schakelen voor een bepaalde app (of helemaal uit op iOS).

In iOS 11 is er een nieuwe optie die locatietracering mogelijk maakt, maar alleen terwijl de app wordt gebruikt, wat meer privacy en een langere batterijduur voor gebruikers betekent. Om hiervan te profiteren, opent u de iOS-instellingen, selecteert u de app waarmee u wilt omgaan en kiest u Locatie.