Categories
Articles

Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt

Sommige mensen gamen bijna hun hele leven. Maar anderen zijn er nieuw voor en zouden misschien nooit een console hebben overwogen voordat sociale afstand en zelfisolatie een must werden. G Aming met vrienden (of willekeurige vreemden) is een manier om in contact te komen met de rest van de wereld. Als je gewoon je teen in het water dompelt, is dit de beste manier om te beginnen.

Wat je nodig hebt
Als je games met andere mensen wilt spelen , is online of multiplayer gaming beschikbaar op zowat elk gamingplatform dat er is ( hoewel het vaak extra kost) . Voor de meeste titels op de PlayStation 4- en Xbox One-consoles moet je bijvoorbeeld een maandelijks abonnement betalen om de online multiplayer-aspecten van de games te ontgrendelen .

Zowel PlayStation Plus als Xbox Live Gold brengen je $ 10 per maand terug, maar beide bieden kortingen als je een paar maanden of een jaar van tevoren betaalt. Naast toegang tot online gaming, krijg je ook andere voordelen, waaronder gratis games elke maand.

Voor de Nintendo Switch heb je de toepasselijk genaamde Nintendo Switch Online- service nodig, die $ 4 kost voor een maand, $ 8 voor drie maanden of $ 20 voor een jaar op het moment van schrijven.

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Schermafbeelding : Gizmodo
Er zijn geen algemene kosten verbonden aan het online gaan en spelen met anderen op een Windows-pc, hoewel individuele titels u er een kunnen opleggen. Je zou kunnen overwegen om op een pc te gamen in plaats van op een console , hoewel er aan beide kanten veel voor- en nadelen zijn.

Het opnemen van tegenstanders of online samenwerken met vrienden, in plaats van geïsoleerd gamen, vraagt ​​ook meer van je internetverbinding. Op het allerlaagste punt heb je minimaal 3 Mbps download en 1 Mbps upload nodig, maar hoe sneller hoe beter, vooral als je framesnelheden en resoluties wilt verhogen.

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Schermafbeelding : Gizmodo
Wat nog belangrijker is, is de latentie of ping-snelheid – hoe snel de druk op de knop naar de spelservers wordt gestraald – wat het verschil kan zijn tussen (virtueel) leven en dood. Voor de beste resultaten moet u een ping-snelheid van minder dan 100 milliseconden halen. Een online snelheidstest zoals deze kan u al deze details geven.

Om de snelheid te verhogen en de latentie te verminderen , zullen serieuze gamers investeren in speciale gaming-routers en manieren bedenken om hun consoles of pc’s met Ethernet-kabels aan te sluiten. Als je net begint met online gamen, zal je huidige configuratie het waarschijnlijk prima doen.

Tips voor beginners
Als je nieuw bent bij online gamen, zul je waarschijnlijk ervaren pro’s tegenkomen. Laat je niet ontmoedigen! Maak een einde aan de eerste golf van nederlagen of kies gewoon games die iets minder competitief zijn. Oefen genoeg oefening en je zou je te lang moeten handhaven.

En laat je niet afschrikken door een paar negatieve ervaringen met andere gamers . In het echte leven kom je allerlei mensen tegen in je multiplayer-exploits, en sommige zullen niet zo vriendelijk zijn. Bij veel games kun je kiezen met wie je interactie hebt, zodat je niet plotseling wordt blootgesteld aan de slechtste personages online.

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Schermafbeelding : Gizmodo
Je vindt een vrijwel onbeperkt aanbod van realtime streams en game-hoogtepunten op sites als Twitch en YouTube , en deze kunnen van onschatbare waarde zijn om je van tevoren te laten weten wat je kunt verwachten (en om te beslissen of een bepaalde game voor jou is in de eerste plaats). Kijken naar andere mensen die games spelen, is een van de beste manieren om trucs en technieken op te pikken.

Er zijn een verscheidenheid van online gaming ervaringen die er zijn-fast-paced, langzaam en bezadigd, ontspannen, intense, competitieve, coöperatieve dus niet op te geven op online multiplayer gaming totdat je hebt geprobeerd de stijl van gaming die tot u spreekt .

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Schermafbeelding : Gizmodo
Zoals met alles wat u online doet, moet u rekening houden met privacy. Deel niets meer dan nodig is, of dat nu in de gebruikersnaam is die u kiest of iets dat u zegt in een online chat. Het is om verschillende redenen belangrijk dat de mensen die je tegenkomt je echte identiteit niet kunnen achterhalen terwijl je samen aan het gamen bent.

Houd ook je emoties in de gaten . Wees voorzichtig met het toestaan ​​dat online gamen te competitief, te frustrerend of te zielvernietigend wordt. Het toevoegen van andere mensen aan je game-ervaring zal altijd een verschil maken, dus het kan even duren voordat je je aan de variëteit hebt aangepast.

Opmerkelijke spellen
Sommige spellen zijn ontworpen om online met andere mensen te worden gespeeld. Fortnite is het meest voor de hand liggende recente voorbeeld, dat misschien bij je past als je houdt van hectische, cartooneske actie. De belangrijkste spelmodus is een royale strijd tot de dood, en je kunt het zowel op telefoons als op consoles spelen, meestal gratis. ( Je hebt Xbox Live Gold wel nodig om op een Xbox te spelen, maar je kunt op de PS4 spelen zonder PlayStation Plus. )

De spellen van Rockstar bevatten doorgaans sterke online componenten die de moeite van het bekijken waard zijn , op voorwaarde dat je in de eerste plaats van het hoofdspel genoten hebt. GTA V en Red Dead Redemption 2 zijn twee voorbeelden van Rockstar-games die lang na hun oorspronkelijke releasedatum online zijn gegroeid . De multiplayer-opties brengen nieuwe functies, nieuwe ervaringen en nieuwe personages.

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Afbeelding : Rockstar
First-person shooter-games maakten multiplayer-gaming populair , en deze blijven enkele van de beste in het veld, van de langlopende Counter-Strike- serie tot de gevestigde Rainbow Six: Siege , die je echt in staat stelt om met andere spelers samen te werken op de proef.

Minecraft kan een totaal meer ontspannende ervaring bieden, als je er een nodig hebt, en is een voorbeeld van een spel dat even goed werkt, of je nu in een groep speelt of alleen speelt. Het gloednieuwe Animal Crossing: New Horizons laat ondertussen zien hoe online gaming net zo goed kan zijn om een ​​gemeenschap op te bouwen als om tegen elkaar te concurreren.

Illustratie bij artikel getiteld Aan de slag met online multiplayer-spellen als u zich thuis verveelt
Afbeelding : Microsoft
Sea of ​​Thieves laat zien hoe multiplayer-gamingmensen bij elkaar kan brengen, terwijl je een team van piraten vormt die de oceanen willen verkennen en regeren; en Destiny 2 laat zien hoe hetje een eindeloze reeks menselijke tegenstanders kan opleveren om tegen op te treden. Je moet heel snel goed worden.

Met andere woorden, wat voor soort gamer (en persoon) je ook bent, er is een online multiplayer-game-ervaring voor jou – het is gewoon een kwestie van vinden. En als je merkt dat spelen met andere mensen niet jouw probleem is , kun je altijd teruggaan naar je eigen privéspelsessies.