Categories
Articles

Hoe u het meeste uit uw Disney Plus-abonnement haalt

Disney Plus heeft zojuist een schat aan Marvel-, Star Wars- en klassieke Disney-content binnen handbereik, wat handig is nu iedereen vastzit in de nabije toekomst. Als u besluit u aan te melden voor het maandelijkse abonnement van $ 7 , gebruik dan deze tips om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van wat de service en de app te bieden hebben.

1. Ken uw snelkoppelingen
Een van de gemakkelijkste manieren om Disney Plus-inhoud te streamen, is via je webbrowser en er zijn enkele bijbehorende sneltoetsen die je moet kennen. Ze besparen u het gedoe om naar de muis te reiken of uw vingerafdrukken overal op het touchscreen te plaatsen.

Als u op Space drukt, stopt en begint het afspelen, terwijl u op M drukt , wordt het geluid gedempt en gedempt, wat handig is als u uw aandacht ergens anders moet richten. Gebruik de cursortoetsen Omhoog en Omlaag om het volume aan te passen en de toetsen Links en Rechts om vooruit en achteruit te springen.

2. Ontdek wat er nieuw is
De Disney Plus-interface maakt het niet bijzonder gemakkelijk om te ontdekken wat er nieuw is. Nieuwe films en shows verschijnen vaak in de hoofdcarrousel wanneer u de app laadt, maar u kunt titels niet sorteren op basis van wanneer ze aan de service zijn toegevoegd.

Maar onze oude vriend JustWatch , die services als Netflix, Hulu en Prime Video en Disney Plus dekt, heeft u gedekt. Ga naar het Disney Plus-gedeelte van de site en je kunt alles – zowel films als shows – sorteren op hoe recent ze op Disney Plus zijn verschenen.

3. Voeg toe aan je volglijst
Disney heeft een watchlist-functie toegevoegd aan het Disney Plus-menu, dat je kunt openen in de app op elk platform en ook op internet. Zoek naar de plusknop die naast vermeldingen voor films en shows verschijnt en klik erop om van de plus een vinkje te maken.

Uw lijst met bladwijzers is gemakkelijk te vinden. Selecteer gewoon Watchlist op internet of tik op je profielpictogram en vervolgens op Watchlist in de Disney Plus-app. Om iets uit de lijst te verwijderen, moet u op het vinkje op de oorspronkelijke lijstpagina klikken of tikken om het weer in een plusteken te veranderen.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u het meeste uit uw Disney Plus-abonnement kunt halen
Schermafbeelding : Gizmodo
4. Weet hoe je moet zoeken
De zoekfunctie op Disney Plus is niet de meest geavanceerde, maar je kunt hem gebruiken voor zoekopdrachten die iets geavanceerder zijn dan shows of films. Je kunt op genre zoeken als je zin hebt om bijvoorbeeld naar een “komedie” of “musical” te kijken.

Daarnaast kunt u ook zoeken naar specifieke mensen, acteurs of personages (hoewel de eerste betrouwbaarder werkt dan de laatste). Helaas kun je (nog?) Niet zoeken naar individuele afleveringen in langlopende series zoals The Simpsons .

5. Geef profielen aan iedereen
Net als Netflix en andere streamingdiensten, kun je met Disney Plus verschillende profielen instellen voor elk gezinslid. Dat betekent dat de dingen die uw kinderen leuk vinden, niet in de weg staan ​​van wat u wilt bekijken, noch in de aanbevelingen, noch in het paneel Verder kijken .

Om nieuwe profielen te maken, tik of klik je op je huidige profielpictogram, waar het ook is, selecteer vervolgens Profielen bewerken en Profiel toevoegen . Kies een avatar, geef het nieuwe profiel een naam en selecteer of het profiel al dan niet beperkt is tot inhoud voor kinderen.

6. Schakel autoplay uit
Geef je hersenen rust en schakel autoplay uit om de remmen op je binge-watching sessie te pompen. Dit betekent dat de volgende aflevering van een show niet automatisch start als je klaar bent met degene die je momenteel bekijkt.

Deze functie wordt feitelijk per profiel beheerd, zodat uw partner of kinderen zelf kunnen blijven binge-kijken, zelfs als u dat niet wilt. Tik of klik op je profielavatar en kies vervolgens Profielen bewerken . Kies het profiel dat u wilt configureren en schakel vervolgens de tuimelschakelaar voor automatisch afspelen uit .

7. Deel links met vrienden
Als je Disney Plus via de webinterface bekijkt , kun je links naar shows en films delen met je vrienden. Als je een film moet zien die je moet aanbevelen, of als je iemand een bepaald moment in The Simpsons wilt laten zien (duidelijk een favoriet van ons), dan kan dat – min of meer.

Er is geen officiële deelfunctie, maar als je de URL uit de adresbalk van je browser kopieert, ben je klaar om te gaan (je vriend moet ook een Disney Plus-account hebben). U kunt links naar de belangrijkste vermeldingspagina’s delen, evenals naar individuele films en afleveringen van shows.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u het meeste uit uw Disney Plus-abonnement kunt halen
Schermafbeelding : Gizmodo
8. Vraag meer shows en films aan
Er is al heel veel te zien op Disney Plus, maar niet alles in de stallen van Disney, Marvel, Pixar en Star Wars is beschikbaar voor streaming. Als je iets speciaals wilt zien, kun je Disney een klein duwtje in de goede richting geven.

Zoek de Help- sectie op welk platform je ook gebruikt om Disney Plus te streamen en zoek naar de link Feedback geven . Je zou dan de mogelijkheid moeten hebben om een ​​film of show aan te vragen uit de uitgebreide catalogus met inhoud van Disney die de streamingdienst nog niet heeft gehaald.

9. Stel offline weergave in
Zoals elke goede videostreamingservice, kunt u met Disney Plus films en shows gedurende een bepaalde periode in de cache opslaan op een lokaal apparaat. Je kunt blijven kijken, zelfs als je de wifi-verbinding in een vliegtuig verliest of zelfs als je van plan bent om een ​​week in het bos te kamperen.

De enige vangst is onthouden om titels in de wachtrij te zetten voordat je je verbinding verliest. Tik op het kleine downloadpictogram naast een show of film om het op te slaan. U kunt zoveel cachegeheugen opslaan als u wilt, als u maar één keer per maand online gaat met een actief account op hetzelfde apparaat.

10. Wijzig de videokwaliteit
U kunt de downloadkwaliteit van Disney Plus-inhoud aanpassen als u onderweg gegevens wilt besparen, maar zorg er vervolgens voor dat u de video met de hoogste resolutie bekijkt wanneer u weer thuis wifi krijgt.

Tik op je profielavatar in de Disney Plus mobiele app. Tik onder App-instellingen op Videokwaliteit . Je kunt kiezen uit Standard , Medium en High . Vanuit hetzelfde instellingenscherm kunt u op Mobiel gegevensgebruik tikken om op gegevens te besparen terwijl u rechtstreeks streamt.