Categories
Articles

Hoe u uw kijkgeschiedenis op elke streaming-service kunt wissen

Streamingservices lijken sneller dan ooit te vermenigvuldigen en ze gebruiken allemaal een vergelijkbare aanpak als het gaat om het volgen van wat je bekijkt – zowel om ervoor te zorgen dat je terug kunt gaan naar waar je was gebleven, als om de verschillende aanbevelingsalgoritmen aan te sturen waardoor je oogbollen langer op het scherm blijven dan ze waarschijnlijk zouden moeten zijn.

U wilt echter mogelijk niet dat uw recent bekeken films en shows zo gemakkelijk beschikbaar zijn. Misschien wil je niet dat je partner weet dat je een paar afleveringen hebt overgeslagen in die show waar je naar kijkt , of misschien houd je je voorliefde voor animatiefilms liever voor jezelf.

Hier leest u hoe u uw kijkgeschiedenis wist.

Netflix
Illustratie bij artikel met de titel Hoe u uw kijkgeschiedenis op een streamingdienst kunt wissen
Schermafbeelding : Netflix
Netflix heeft eindelijk de optie toegevoegd waarmee je de rij Doorgaan met kijken kunt aanpassen, wat een snelle en gemakkelijke manier is om je kijkgeschiedenis minder zichtbaar te maken – hoewel je dit voorlopig alleen kunt doen vanaf Android of iOS. Tik op de drie stippen onder een titel waarvan je zeker weet dat je zeker niet verder wilt kijken en kies Verwijderen uit rij .

Op zowel internet als mobiel kun je in je kijkgeschiedenis graven via het accountmenu (het staat achter je avatar op internet en de knop Meer op mobiel). Tik op je gebruikersprofiel en vervolgens op Weergeven naast Weergaveactiviteit en alles wat je ooit hebt gezien, wordt blootgelegd: tik op de pictogrammen aan de rechterkant om een ​​titel te verbergen of Verberg alles om alles te wissen.

Volgens Netflix worden hierdoor deze titels verwijderd uit de rij Doorgaan met kijken en worden ze niet gebruikt om je aanbevelingen te doen (tenzij je ze opnieuw bekijkt). Voor een meer verzuilde manier van het beheren van uw weergavegeschiedenis en aanbevelingen, maak uw eigen profiel-alleen niet vergeten om een toe te voegen Profiel Lock (van Account dan Profiel & Ouderlijk toezicht ) als u niet wilt dat andere mensen op het account toegang tot het.

Amazon Prime Video
Illustratie bij artikel met de titel Hoe u uw kijkgeschiedenis op een streamingdienst kunt wissen
Schermafbeelding : Amazon
Amazon is er eindelijk in geslaagd om ondersteuning voor meerdere profielen op hetzelfde account in te stellen, wat betekent dat iedereen met wie je samenleeft een eigen gedeelte van de app kan hebben met zijn eigen kijkgeschiedenis en aanbevelingen. Open de vervolgkeuzelijst Profile Picker achter My Stuff op mobiel of klik op de balk Who’s Watching op internet (rechtsboven) om nieuwe profielen te maken en ertussen te schakelen.

Dat houdt uw kijkgeschiedenis en aanbevelingen gescheiden van andere mensen, maar het zal niet het record van alles wat u hebt bekeken wissen: Klik hiervoor op het tandwielpictogram in de webinterface (rechtsboven) en kies vervolgens Instellingen , Kijkgeschiedenis en Kijkgeschiedenis bekijken . Op de nogal verouderde pagina die volgt, kun je bepaalde titels uitsluiten van het aanbevelingsalgoritme of ze volledig verbergen (wat we aannemen dat ze ook betekenen dat ze je aanbevelingen niet langer beïnvloeden ).

Er is geen optie om alles tegelijk te wissen, dus je moet de lijst handmatig doorlopen. Er is momenteel ook geen manier om dit op een telefoon te doen . Terwijl je je kijkgeschiedenis doorneemt, kun je de keuzes die Amazon je biedt, verbeteren door alles wat je eerder hebt bekeken een sterbeoordeling te geven (maar alleen als je het niet verbergt) .

Hulu
Illustratie bij artikel met de titel Hoe u uw kijkgeschiedenis op een streamingdienst kunt wissen
Schermafbeelding : Hulu
Met Hulu kun je alles uit je Keep Watching-rij verwijderen dat je eigenlijk niet wilt blijven bekijken: beweeg je muis over een van de titels totdat het pop-outvenster verschijnt, klik vervolgens op de X en dan op Ok . Op mobiel zie je de knop Verwijderen uit kijkgeschiedenis als je op de drie stippen naast een titel tikt.

U kunt dieper graven door uw accountpagina in een webbrowser te openen. Beweeg de cursor over uw accountnaam (rechtsboven) en kies vervolgens Account. Moet je vervolgens op te halen privacyrechten in Californië , vinkt u het horloge Geschiedenis doos, en kies Clear geselecteerd om uw keuze te bevestigen. Alle bewerkingen die u aanbrengt, hebben een effect op de aanbevelingen die u in Hulu ziet, en dat is een van de redenen waarom u de lijst met wat u hebt bekeken misschien wilt wissen.

Net als bij vergelijkbare services, kunt u meerdere profielen op Hulu instellen als u uw kijkgeschiedenis en aanbevelingen gescheiden wilt houden van de andere mensen met wie u een account deelt . Om profielen te maken , opent u Hulu op het web, plaatst u uw muisaanwijzer op uw gebruikersnaam (rechtsboven) en kiest u Beheer profielen in de vervolgkeuzelijst.

YouTube (en YouTube TV)
Illustratie bij artikel met de titel Hoe u uw kijkgeschiedenis op een streamingdienst kunt wissen
Schermafbeelding : Google
Je hebt toegang tot je YouTube-kijkgeschiedenis op internet door links op Bibliotheek te klikken en vervolgens op Alles te zien naast Geschiedenis . Klik op een van de X- pictogrammen om een ​​enkele titel uit je geschiedenis te wissen, of klik op Alle kijkgeschiedenis wissen om dat te doen (de aanbevelingenbalk kan je dankbaar zijn). Je kunt dezelfde route naar je kijkgeschiedenis volgen in de mobiele YouTube-apps, maar het is alleen mogelijk om bekeken video’s één voor één te verwijderen van Android of iOS.

Dit alles sluit aan bij de meer algemene activiteitsopties die je kunt vinden via je Google-account (en je YouTube TV-kijkgeschiedenis is ook hier toegankelijk). G o naar de YouTube Geschiedenis pagina en je zult in staat zijn om individuele items uit uw het bekijken van de geschiedenis van de platen per dag te verwijderen of te verwijderen op een moment. Om alles te verwijderen, ga naar Activiteit verwijderen met en vervolgens Altijd .

Je kunt YouTube vertellen om niets te registreren wat je bekijkt, als je bereid bent de hit op je aanbevelingen op te volgen. Klik op de YouTube-geschiedenispagina op Activiteit opslaan en schakel de tuimelschakelaar uit. Als je YouTube je geschiedenis na een bepaalde tijd automatisch wilt laten verwijderen , kies je ‘ Automatisch verwijderen’ en maak je vervolgens je keuze. Je kunt YouTube vertellen om alleen records voor drie maanden of 18 maanden te bewaren, net als voor de rest van je Google-activiteit.

En de rest…
Illustratie bij artikel met de titel Hoe u uw kijkgeschiedenis op een streamingdienst kunt wissen
Schermafbeelding : Disney
Helaas zijn deze tweaks voor het bewerken van geschiedenis niet beschikbaar op elke streamingdienst die er is. Disney Plus laat je bijvoorbeeld je geschiedenis niet bekijken of bewerken, hoewel het wel dingen aanbeveelt die je kunt bekijken . Als u uw kijkgeschiedenis gescheiden wilt houden van iemand anders, kunt u het beste verschillende profielen maken voor iedereen in uw gezin of huishouden. Klik gewoon op je avatar en vervolgens op Profielen bewerken .

Er is op dit moment ook geen dergelijke optie in HBO Max, of zijn voorganger-van-soort HBO Now, hoewel je de functie Bewerken in het paneel Doorgaan met kijken kunt gebruiken om titels uit dat specifieke deel van de apps te verwijderen. Het is niet helemaal hetzelfde als de mogelijkheid om alles in één keer te wissen, maar het is iets.

Het is een soortgelijk verhaal met Apple TV + , dat je niet de mogelijkheid biedt om je kijkgeschiedenis te wissen of zelfs een kijkje te nemen. U kunt echter enige controle over de rij Omhoog volgende nemen. Als u bijvoorbeeld lang op een film of programma op de iPhone drukt, verschijnen er opties om de titel uit het paneel Volgende omhoog en uw recent bekeken lijst te verwijderen. Als Apple nadenkt over nieuwe functies voor zijn streamingdienst, zou een editor voor kijkgeschiedenis welkom zijn.