U geeft waarschijnlijk meer uit dan u denkt aan maandelijkse abonnementsservices – muziekstreaming, cloudopslag , videobibliotheken, softwarepakketten … de lijst gaat maar door. Tel ze allemaal bij elkaar op en je hebt het misschien over een aanzienlijk deel van het geld dat regelmatig uitgaat. Hier leest u hoe u kunt beginnen met bezuinigen.
1) Schakel over naar gratis opties
Illustratie bij artikel getiteld 5 manieren om minder geld uit te geven aan digitale abonnementen em / em
Schermafbeelding : Gizmodo
Toegegeven, er is geen (legale) manier om alles wat u momenteel gratis betaalt te krijgen, maar u kunt wel een aantal gratis opties vinden voor veel van de digitale goederen die u koopt.
Neem bijvoorbeeld cloudopslag. Je krijgt niet veel gratis ruimte van elke provider, maar als je je bestanden kunt verspreiden over Google’s gratis 15 GB, Apple’s gratis 5 GB, Dropbox’s gratis 2 GB, Amazon’s gratis 5 GB, OneDrive’s gratis 5 GB en Box’s gratis 10 GB, dan heb je 42 GB ruimte om mee te spelen.
En vergeet niet dat Google Foto’s al uw foto’s en video’s zal nemen zonder dat u een cent hoeft te betalen, als u toestaat dat ze worden verkleind tot respectievelijk 16 MP en 1080p.
Software-abonnementen zijn een ander gebied waar u wat geld kunt besparen. GIMP is niet helemaal Photoshop, maar het zal voor veel mensen goed zijn en Pixelmator voor Mac is ook geweldig, maar kost je een eenmalige vergoeding van $ 40 – nog steeds minder dan een abonnement op Adobe Creative Cloud voor een paar maanden. Ondertussen kunt u Microsoft Office 365 voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties veilig verwijderen als u nooit de geavanceerde functies van de suite gebruikt.
Tenzij je blij bent met het overtreden van de wet, is het lastig om de nieuwste Hollywood-blockbusters en hitalbums gratis te krijgen, maar je kunt tal van alternatieve muziek en oudere films op internet vinden zonder ervoor te hoeven betalen. Als je absoluut diensten als Apple Music moet hebben, zoek dan naar bundels die mogelijk beschikbaar zijn. En vergeet Kanopy niet, de volledig gratis streaming filmservice waartoe u mogelijk toegang heeft via uw openbare bibliotheek.
2) Consolideer uw rekeningen
Illustratie bij artikel getiteld 5 manieren om minder geld uit te geven aan digitale abonnementen em / em
Schermafbeelding : Gizmodo
Het is tijd om uw bankafschriften door te nemen en precies uit te werken wat u ook inschrijft – zijn er rekeningen die kunnen worden gecombineerd of geconsolideerd? Als je je hebt aangemeld voor YouTube Music, heb je dan ook echt Spotify nodig?
Als het gaat om betalen voor cloudopslag, hoef je niet echt zowel Dropbox als Google $ 10 per maand te geven als je slechts 250 GB of zo opslaat in elke cloudlocker – verplaats bestanden van de ene naar de andere (je zou zelfs kunnen vinden enkele duplicaten), en stop dan met betalen voor degene die je minder leuk vindt.
Dit vergt uiteraard een beetje tijd, moeite en toewijding van uw kant, maar het kan u veel geld besparen als u nog steeds betaalt voor diensten die u niet echt nodig heeft. Misschien vindt u zelfs dat u met de besparingen een nieuw abonnement kunt betalen.
Het is de moeite waard om dit soort controles regelmatig uit te voeren – misschien om de zes maanden of zo – anders riskeert u uit te betalen wanneer dat niet echt nodig is. Als je het nog nooit hebt gedaan, zul je jezelf misschien verbazen hoeveel je je daadwerkelijk hebt aangemeld.
3) Zoek de besparingen
Illustratie bij artikel getiteld 5 manieren om minder geld uit te geven aan digitale abonnementen em / em
Schermafbeelding : Clarity Money
Zoals gewoonlijk zijn er ook apps om te helpen: Clarity Money ( Android , iOS ) is een goed voorbeeld. Geef het toegang tot uw bankrekeningen en het markeert alle reguliere uitgaande maandelijkse betalingen die het kan vinden, labelt ze met de relevante digitale service en geeft u een mogelijkheid om met één tik te annuleren.
Trim werkt op dezelfde manier, maar werkt via het web en via SMS of Facebook Messenger. Nogmaals, maandelijkse, terugkerende afschrijvingen worden gemarkeerd nadat u uw bankrekeningen heeft gekoppeld, met het bedrag en de service die in elk afzonderlijk geval worden vermeld – u kunt vervolgens elke annulering annuleren die u niet langer nodig heeft of volledig bent vergeten
Truebill ( Android , iOS ) is nog uitgebreider. Het detecteert, identificeert en helpt u niet alleen bij het verwijderen van terugkerende abonnementen, maar werpt ook allerlei andere slimme financiële tools in – alles van budget volgen tot u waarschuwen tot speciale aanbiedingen voor hulpprogramma’s en services, zodat u niet te veel betaalt .
Je hebt niet per se een app nodig om dit werk te doen – een spreadsheet of goede oude pen en papier zou dat ook doen – maar het is handiger om alles op je telefoon te hebben ingesteld en slechts een tik verwijderd.
Er is ook een element van vertrouwen : deze apps hebben toegang tot veel financiële informatie over jou. Clarity Money zegt dat het u aanbiedingen zal aanbieden, maar niet zal toestaan dat derden hetzelfde doen, en ook geen informatie over uw kredietwaardigheid zal delen. Trim zegt dat het geanonimiseerde, geaggregeerde gegevens kan delen met zakenpartners die willen adverteren voor specifieke demografische gegevens.
Truebill zegt dat uw informatie mag worden gedeeld met derden, maar alleen met uw toestemming. Zoals de norm is, is dit beleid vaag en ontworpen om veel flexibiliteit over te laten voor de apps en services om in te werken – lees het beleid door en meld u niet aan als u twijfelt. En zoals gewoonlijk raden we aan de verbinding met deze apps te verbreken als je ze niet langer gebruikt.
4) Deel uw accounts
Illustratie bij artikel getiteld 5 manieren om minder geld uit te geven aan digitale abonnementen em / em
Schermafbeelding : Gizmodo
Heb je echt een heel abonnement of account voor jezelf nodig, of kun je het met anderen delen? Een voor de hand liggende plaats om hier te beginnen is met de gezinsabonnementen die worden aangeboden door Spotify en Apple Music, waarmee u meer mensen voor minder kunt laten werken (op voorwaarde dat u allemaal op hetzelfde adres woont).
Elders verschilt de aanpak van het delen van accounts over de hele linie. Netflix is er min of meer mee akkoord en laat je zelfs meerdere gebruikersprofielen instellen voor één accountabonnement (hoewel je plan je beperkt tot een bepaald aantal gelijktijdige streams). Met Hulu kun je inloggen op zoveel apparaten als je wilt, maar je kunt maar één stream tegelijk uitvoeren.
De meeste accounts kunnen vrij eenvoudig worden gedeeld, maar wees voorzichtig met wie u uw inloggegevens deelt en oefen onderweg een goede wachtwoordbeveiliging . Zorg ervoor dat uw account niet ingelogd blijft op een apparaat waar andere mensen toegang toe hebben.
Misschien kun je ook halveren met iemand met een digitaal nieuws- of tijdschriftabonnement. Vraag rond in uw sociale kring en kijk wie er geabonneerd kan zijn op een account waarvan u kunt profiteren – of wie misschien iets kan gebruiken waarvoor u betaalt.
Met een Creative Cloud-abonnement kunt u bijvoorbeeld Adobe-programma’s op twee computers met één account installeren, hoewel slechts één computer de apps tegelijkertijd actief kan gebruiken. Een Office 365-abonnement geeft je ondertussen het recht om op maximaal vijf apparaten tegelijk te zijn aangemeld, dus er is meestal enige flexibiliteit.
5) Doe zonder
Illustratie bij artikel getiteld 5 manieren om minder geld uit te geven aan digitale abonnementen em / em
Schermafbeelding : Gizmodo
We hebben in het kort kort gezegd dat u uw accounts hoger in dit artikel annuleert, en als u zoveel mogelijk geld wilt besparen op digitale services, is het misschien tijd om een of meer ervan te schrappen – als u kunt.
Gelukkig is het proces meestal heel eenvoudig. Waarom neem je een paar maanden geen pauze van Netflix, als je vrijwel alles hebt gezien wat er al op staat? Of druk op pauze op een Spotify-abonnement als je weet dat je een tijdje geen tijd hebt voor muziek? U kunt in de toekomst gemakkelijk weer toegang krijgen tot uw account. Voeg uzelf opnieuw toe indien nodig.
Neem de tijd om af te wegen of u nog steeds volledig gebruik maakt van de services waarvoor u betaalt. Neem bijvoorbeeld beveiligingscamera’s – de meeste worden geleverd met een optioneel maandelijks abonnementspakket, maar bieden ook tal van gratis functies. Dus tenzij u weken archiefopnames nodig heeft, kan dat een besparing zijn die u kunt maken.
Er zijn nog enkele levensgebieden waar het mogelijk is om zonder digitale diensten te leven: een optie zou zijn om alles op te zeggen en dan je abonnementen een voor een weer toe te voegen als je merkt dat je echt niet zonder kunt.
Als het gaat om de eenmalige aankopen – muziekdownloads, filmverhuur, enzovoort – kunnen alle ouderwetse methoden voor het aanspannen van de riem in de praktijk worden gebracht. Houd in de gaten wat u uitgeeft, stel een budget voor uzelf in en zoek naar goedkopere alternatieven (zowel Google als Apple hebben regelmatig deals voor het huren van digitale films).