Categories
Articles

Hoe u uw iPhone volledig Google kunt gebruiken

Misschien heb je wat Apple-hardware , maar geef je de voorkeur aan de apps en services van Google, of misschien vind je Google gewoon een minder enge Big Brother op je iPhone dan Apple ( hoewel beide bedrijven zorgen over privacy moeten wekken ) – in hoeverre kun je leef het Google-leven op je iPhone? We zullen u door de stappen leiden die u hier moet nemen, want er is meer aan de hand dan alleen de Gmail-app installeren en inloggen met uw Google-inloggegevens. Maar als je klaar bent, heeft Apple iets minder informatie over je dagelijkse leven, terwijl Google misschien nog wel wat meer heeft.

Installeer en tweak de iOS-apps van Google
Laten we beginnen met de apps, want Google maakt er meer voor iOS dan je misschien beseft. We hebben Gmail en Google Maps en Chrome , die je misschien allemaal al hebt, dan zijn er Google Drive en Documenten , Spreadsheets en Presentaties klaar om Pages, Numbers en Keynote te vervangen .

Download Google Keep voor je aantekeningen, Google Play Movies & TV voor je films en shows en YouTube Music voor je deuntjes. Sloeg Apple News en gebruik in plaats daarvan het onlangs vernieuwde Google News . Google Voice kan je oproepen en berichten verwerken en als je je hebt aangemeld voor YouTube TV, is daar ook een app voor. Je zult ook de belangrijkste YouTube- app willen installeren , als je dat nog niet hebt gedaan.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Google Foto’s maakt een prima back-up van al uw foto’s en video’s naar declouden doet dit gratis als u kunt omgaan met het verkleinen van uw foto’s tot 16 MP en het coderen van uw video’s tot 1080p. Als je nog verder wilt gaan, kun je Google Home gebruiken om smart home-apparaten te beheren en Google Pay om dingen te betalen, hoewel het Apple Pay niet kan vervangen als de NFC-betaalmethode op je iPhone.

Er is hier een gapend gat en dat is berichtenverkeer (vooral als je Google Voice niet gebruikt). Hangouts is een app die we erg leuk vinden, maar door het geluid dat Google maakt, zit het in zijn huidige doodsstrijd, en we weten niet precies wat er gaat komen. Voor nu moet je misschien terugkeren naar goede oude sms-berichten (of een veiliger alternatief zoals Signal).

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Vergeet Google Duo niet, zodat u FaceTime, Google Agenda voor het plannen van uw planning en Google Translate kunt vermijden om u in het buitenland uit de problemen te houden. Gebruik ten slotte Gboard als vervanging van een iOS-toetsenbord ( Algemeen en vervolgens Toetsenbord in Instellingen), waarmee je met één tik toegang hebt tot Google Zoeken wanneer en wanneer je het nodig hebt. Er is geen Google Fit voor iOS, maar u kunt Wear OS op iOS gebruiken en vervolgens Google Fit op een Wear OS-smartwatch (en op internet).

Apple laat je geen van de standaard iOS-apps wijzigen – dus weblinks openen altijd in Safari, enzovoort – en toch kunnen de Google-apps een eigen ommuurde tuin vormen. Ga naar Instellingen vanuit het menu van de Gmail-app en kies vervolgens Standaard-apps , en je kunt ervoor zorgen dat links naar Gmail-kaarten openen in Google Maps en weblinks vanuit Gmail openen in de Chrome-browser. Vergelijkbare instellingen zijn te vinden in Google Agenda en Google Foto’s.

Omarm de Google Assistant
Als je nog verder wilt gaan in de Google-overname van je Apple-apparaat, installeer dan de belangrijkste Google- app voor iOS en de Google Assistant . De Google-app geeft u in de eerste plaats toegang tot Google Zoeken, maar u krijgt ook de Discover-feed beschikbaar op Android (met aanbevolen inhoud van internet) en toegang tot Google Lens-afbeeldingen zoeken.

Als u moet zoeken met een spraakopdracht, tikt u op het microfoonpictogram in het zoekvak. U kunt zelfs het hotword ‘OK Google’ gebruiken , maar alleen als de Google-app is geopend: tik op het tandwielpictogram (linksboven), vervolgens op Voice Search en zet de schakelaar ‘Ok Google’ op hotword aan .

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Duik in de meldingsinstellingen voor de Google-app en het wordt nog slimmer: u kunt waarschuwingen inschakelen voor sportgames waarin u geïnteresseerd bent, vluchten waarnaar wordt verwezen in uw Gmail-account, weersupdates en verkeer tijdens uw normale woon-werkverkeer . Het is een ander niveau van Google-heid op je iPhone.

De Google Assistent werkt op dezelfde manier (ze zullen in de toekomst mogelijk samenvloeien) maar gaat nog verder. Tik op de knop Toevoegen aan Siri op het openingsscherm om een ​​”OK Google” -opdracht toe te voegen aan Siri – het is niet zo eenvoudig als het gebruik van Google Assistant op Android, omdat je nog steeds eerst ” Hey Siri” moet zeggen of op de zijknop moet drukken, maar het zal zo ongeveer doen.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Elders in de Assistent-app kun je op het Assistent-pictogram linksboven tikken of gewoon ‘ Hey Google’ zeggen om alle gebruikelijke Assistent-vragen te stellen: wat voor weer gaat het doen, wanneer Shakespeare werd geboren, de vluchten die je maakt (gewonnen uit uw Gmail-account), enzovoort. Tik op het toetsenbordpictogram om ook uw verzoeken in te voeren.

De Google Assistent op iOS kan ook je smart home-apparaten bedienen, ervan uitgaande dat je ze hebt toegevoegd in de Google Home-app – je hoeft HomeKit niet te gebruiken. Wijs bijvoorbeeld een heleboel slimme lampen toe aan een slaapkamer en je kunt zeggen “doe de lichten in de slaapkamer uit” om precies dat te doen.

Voeg uw Google-account toe aan de apps van Apple
Als u liever de standaardapps van Apple gebruikt voor e-mails, contacten en agenda’s, maar Google-gegevens als basis heeft, is dat ook mogelijk op iOS. Tik in Instellingen op Wachtwoorden en accounts en vervolgens op Account toevoegen . Kies Google in de lijst en log in met uw Google-accountgegevens.

In het laatste scherm kun je kiezen welke e-mails, contacten, agenda’s en notities worden gesynchroniseerd. In het geval van notities voegt dit een nieuwe Gmail-map toe aan de Notes-app, met eventuele notities erin en vervolgens gesynchroniseerd met uw Gmail-account met een Notes-label. Tik op Opslaan als je je synchronisatiekeuzes hebt gemaakt .

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Alle gegevens van Gmail, Google Agenda en Google Contacten verschijnen vervolgens in Mail, Agenda en Contacten op je iPhone. Alle bewerkingen die u aanbrengt, worden gesynchroniseerd met de servers van Google en verzonden naar alle andere apparaten waarop u bij Google bent ingelogd, zodat u de apps van Apple min of meer normaal kunt gebruiken met uw Google-gegevens.

Er is een andere manier om wat extra Google aan je iPhone toe te voegen, en dat is via widgets. Ervan uitgaande dat je al een heleboel Google-apps aan je iPhone hebt toegevoegd, veeg je naar de Vandaagweergave, scrol omlaag en tik op Bewerken onder de widgets. Opties zoals Chrome, Google Assistant, Google Agenda en Google Routebeschrijving worden weergegeven.

Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw Google volledig kunt gebruiken
Schermafbeelding : Gizmodo
Zoals met elke widget die u wilt toevoegen, tikt u op het groene Plus- pictogram naast de Google-apps waarvoor u widgets wilt hebben en verplaatst u ze vervolgens in de hoofdlijst hierboven door de grepen aan de rechterkant te slepen en neer te zetten. Als er widgets zijn die u wilt verwijderen, tikt u op het rode minteken en vervolgens op Verwijderen .

In het geval van de Google Assistent- widget kun je bijvoorbeeld op de microfoonknop tikken om een ​​vraag te stellen of een zoekopdracht uit te voeren. In het geval van de Chrome Quick Actions- widget kunt u ondertussen een zoekopdracht, een gesproken zoekopdracht of een zoekopdracht in een incognitovenster starten en koppelingen openen die naar het iOS-klembord in Chrome zijn gekopieerd.