Categories
Articles

Hoe de sectie ‘Al mijn bestanden’ van OS X in Finder aan te passen

Sinds de introductie van Lion heeft Apple een speciale sectie in de Finder opgenomen met de naam “All My Files”. Zoals de naam al aangeeft, worden alle bestanden op uw systeem gevonden en weergegeven wanneer erop wordt geklikt.

Dit is geweldig als u een lijst met alle bestanden op uw systeem wilt bekijken, gesorteerd op wijzigingstijd, maar wat als u meer controle wilt over dit gedeelte van de Finder? Het is mogelijk en we laten je zien hoe je dat doet in dit Easy Mac Hacks-artikel.

Het gedeelte “Al mijn bestanden” van de Finder is gewoon een mooie slimme map. Vóór Mavericks moest je door de Terminal gaan om je een weg te banen en dit Smart Folder-gedrag aan te passen, maar nu kan het niet eenvoudiger zijn.

Hoe je dat doet
Open een nieuw Finder-venster.
Selecteer “All My Files” in de zijbalk.
Klik op het actiepictogram in de werkbalk. (Hint: het ziet eruit als een versnelling.)
Selecteer ‘Zoekcriteria weergeven’.
Zodra u dit doet, krijgt u een lijst met criteria te zien die de Finder standaard gebruikt om alle bestanden op uw systeem te vinden.
Met behulp van de filter-gebruikersinterface kunt u alle momenteel weergegeven filters verwijderen door op de knop “-” naast de criteria te drukken; of u kunt nieuwe criteria toevoegen door op de knop “+” te drukken op een van de criteria-items, en vervolgens naar hartenlust filteren.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Als u klaar bent, drukt u op de knop “Opslaan” bovenaan de filterlijst. Noteer de standaardfilteritems voor het geval u de functionaliteit ooit naar de standaardinstellingen wilt herstellen zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren!