Categories
Articles

Hoe alle foto’s van de iPhone te verwijderen: maak ruimte vrij op uw iPhone of iPad

Als je op zoek bent naar een nieuwe start, of gewoon wat ruimte op je iPhone wilt vrijmaken door de nucleaire route te volgen, kun je al je foto’s relatief gemakkelijk van je iPhone verwijderen.

Je selfies, foto’s van je kat in een Halloween-kostuum en al die screenshots die je vergat te verwijderen, kunnen tot het verleden behoren.

Dit betekent uiteraard dat uw foto’s verdwenen zijn – echt weg. Overweeg dus of dit de juiste optie voor u is op basis van uw behoeften. Laten we zonder veel oponthoud eens kijken hoe u uw foto’s van uw iPhone of iPad kunt wissen.

Hoe alle foto’s van de iPhone te verwijderen
Open de app Foto’s
Tik op Albums
Tik op Alle foto’s
Tik op Selecteer
Tik of sleep over om foto’s te selecteren die u wilt verwijderen
Tik op het prullenbakpictogram
Hoe u het scherm op uw iPhone kunt opnemen
Hoe u Siri in iOS op uw iPhone en iPad kunt uitschakelen
Hoe een nummer op de iPhone te blokkeren
Foto’s op uw iPhone verwijderen
Zoals je mag verwachten, begint het allemaal met de Foto’s-app op je iPhone of iPad. Tik onderaan op de optie ‘Albums’ en vervolgens op ‘Alle foto’s’, waardoor een volledige lijst met al je snaps wordt weergegeven.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Zodra je je fotobibliotheek bekijkt, tik je rechtsboven op ‘Selecteren’. Selecteer vervolgens afzonderlijke foto’s om te verwijderen of sleep uw vinger eroverheen om ze bulksgewijs te markeren. Zodra u op het pictogram ‘prullenbak’ klikt, wordt u gevraagd om de foto’s te verwijderen of te annuleren.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, moeten je foto’s nog steeds uit de prullenbak worden verwijderd. Ga terug naar ‘Albums’ en scrol naar beneden om ‘Recent verwijderd’ te vinden.

Zodra je ‘Selecteren’ hebt gekozen, kun je eenvoudig al je foto’s verwijderen (of herstellen) – of individueel snaps selecteren als je dat wilt. Als je ervoor kiest om hier te verwijderen, kan dit niet ongedaan worden gemaakt, dus controleer of je het 100% zeker weet!

Gebruik een Mac om alle foto’s van je iPhone te verwijderen
Als je geïnvesteerd bent in het Apple-ecosysteem en een Mac gebruikt, heb je toegang tot je foto’s vanaf een desktop of laptop en worden eventuele wijzigingen gespiegeld op je telefoon.

Dit betekent dat als u ze verwijdert, ze verdwenen zijn – zolang beide apparaten zijn gekoppeld aan uw iCloud-fotobibliotheek.

Ga naar de Foto’s-app op je Mac en klik op een foto. Druk vervolgens tegelijkertijd op ‘Command’ en ‘A’ om ze allemaal te selecteren. Druk vervolgens op backspace en ze worden naar uw gedeelte ‘Recent verwijderd’ aan de linkerkant van de app gestuurd.

Zoals u zich kunt voorstellen, moet u vervolgens op ‘Recent verwijderd’ klikken, de foto’s opnieuw selecteren en ze vervolgens allemaal definitief verwijderen.

Hé presto, al die foto’s zijn verdwenen en je hebt kostbare ruimte vrijgemaakt op je iPhone, iPad, Mac en iCloud-account. Het is beter om nieuwe herinneringen te maken!