Categories
Articles

Foto’s maken van vuurwerk met de iPhone

Op pad voor een avond vol plezier vuurwerk? Heeft u alleen uw telefoon om herinneringen vast te leggen of foto’s naar vrienden te sturen? Je kunt het meeste uit je smartphonecamera halen en al het explosieve genot vastleggen met onze 4 juli getimede vuurwerkfoto’s met je iPhone-gids.

Het helpt natuurlijk om de beste cameratelefoon bij de hand te hebben, maar we hebben handige tips, zelfs als je een oudere iPhone inpakt. Houd deze tips voor het fotograferen van vuurwerk in gedachten om ervoor te zorgen dat u slaagt …

1. Kies je telefoon
Afbeelding tegoed: TechRadarAfbeelding tegoed: TechRadar (Afbeelding tegoed: toekomst)
Natuurlijk zul je waarschijnlijk niet de luxe hebben om een ​​nieuwe telefoon op te halen alleen voor vuurwerk, dus sla dit gedeelte over als je het goed vindt met een oudere iPhone. Maar het is de moeite waard erop te wijzen dat de nieuwere iPhone XS , iPhone XS Max en iPhone X camera-instellingen met twee lenzen hebben (standaard en telefoto) die beter presteren dan hun voorgangers.

Niet alleen in zoomen, maar ook in kwaliteit, helderheid en – belangrijker nog – prestaties bij weinig licht. Hoewel alle iPhone-fotomogelijkheden zijn verbeterd door te upgraden naar iOS 12.4 (en binnenkort iOS 13 ), kunnen oudere modellen niet concurreren met nieuwere lenzen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
2. Kies de juiste plek
Afbeelding tegoed: toekomstAfbeelding tegoed: toekomst (Afbeelding tegoed: toekomst)
Deze stap is misschien wel de belangrijkste: locatie, locatie, locatie. Als je een dramatische achtergrond wilt voor je foto’s met een skyline of een natuurlijk landschap, kies dan het juiste uitkijkpunt om die foto’s in beeld te krijgen.

Maak enkele testopnamen om te zien of het omgevingslicht uw uiteindelijke foto’s zal beïnvloeden.

Houd rekening met het gezichtsveld van uw telefooncamera. In tegenstelling tot de beste Android-telefoons van vandaag met ultragroothoeklenzen, hebben iPhone-shooters standaard brandpuntsafstanden (hoewel dat in september met de iPhone 11 kan veranderen ). Je moet jezelf wat ruimte geven om zowel aardse elementen als vuurwerk te passen als je beide in de opname wilt.

Als u daarentegen foto’s van dichtbij wilt maken, zoek dan plekken in de buurt van waar het vuurwerk zal afsteken, maar zorg ervoor dat u zich op een veilige positie bevindt, niet direct onder de explosies!

Een laatste overweging: licht. Als u foto’s maakt in de buurt van veel onnatuurlijk licht (zoals bijvoorbeeld fluorescerende of geel getinte straatlantaarns), maak dan enkele testopnamen om te zien of het omgevingslicht van invloed is op uw uiteindelijke foto’s.

3. Ken uw vuurwerk
Afbeelding tegoed: toekomstAfbeelding tegoed: toekomst (Afbeelding tegoed: toekomst)
Niet alle vuurwerk ontploft op precies dezelfde manier, en het is waarschijnlijk dat u op een bepaald scherm een ​​verscheidenheid aan ‘stijlen’ zult zien. Let op de verschillende soorten kleurrijke munitie: het standaard vuurwerk met sterretjes ziet er goed uit voor de camera, maar andere varianten kunnen ervoor zorgen dat je foto (en Instagram-bericht) echt opvalt.

Als je kunt, zorg dan voor de juiste timing. Telefooncamera’s zijn snel, maar als u ervoor kiest om een ​​speciale nachtmodus of modus voor weinig licht te gebruiken, moet u rekening houden met de lange sluitertijd. Luister naar de raketlancering en kijk of hij zijn top bereikt, waar hij waarschijnlijk zal ontploffen.

4. Schakel over naar nachtvriendelijke instellingen
Afbeelding tegoed: toekomstAfbeelding tegoed: toekomst (Afbeelding tegoed: toekomst)
De iPhone-lijn heeft helaas geen speciale ‘Nacht’-modus, maar de camera-app past zich automatisch aan de instellingen voor minder licht aan – maar als het niet past, tik je op het scherm op donkere gebieden om de lichtbalans dienovereenkomstig aan te passen.

Apple-telefoons hebben ook geen ‘handmatige’ modus – maar als je toevallig een telefoon gebruikt die dat wel doet, zoals de Huawei P30 Pro , kun je aan de instellingen sleutelen zoals je zou doen met een traditionele camera (diafragma, sluitertijd, ISO, en zelfs lichtverschuiving).

6. Gebruik een after-market lens
Afbeelding tegoed: OlloclipAfbeelding tegoed: Olloclip (Afbeelding tegoed: Olloclip)
Je kunt niet altijd het beste uitkijkpunt krijgen om vuurwerk te fotograferen – misschien ben je te dichtbij om alle actie in je zoeker te passen, of ben je te ver weg en de digitale zoomlens van je iPhone is gewoon niet voldoende.

Overweeg om een ​​extra lens van een derde partij mee te nemen om over de camera van je iPhone te klemmen, wat de manier waarop je foto’s eruit zien drastisch kan veranderen – en ze zijn ook niet te duur. Bekijk uw opties in onze lijst met beste iPhone-lenzen .

7. Bewerken, bewerken, bewerken
Afbeelding tegoed: toekomstAfbeelding tegoed: toekomst (Afbeelding tegoed: toekomst)
Controleer uw foto’s nadat uw vuurwerknacht voorbij is. Zijn er die niet geweldig zijn geworden? Opnamen die er nog beter uit zouden kunnen zien? Maak je geen zorgen – daar is software voor.

De eenvoudigste manier om aan iPhone-foto’s te sleutelen, is door de basiseditor in de Foto’s-app te gebruiken voor basiskleuren, helderheid en filteraanpassingen, samen met bijsnijden.

Als je meer geavanceerde bewerkingstools nodig hebt, overweeg dan een van de beste iPhone-fotobewerkings-apps. Deze variëren van volledig gratis opties zoals Adobe Photoshop Express of Snapseed tot gratis te starten opties zoals de eeuwige favoriet VSCO en Adobe Lightroom CC.

Als uw foto’s serieus moeten worden aangepast, kunt u ze altijd bewerken met de juiste desktoptools. Enkele van de beste foto-editor- software omvat marktleiders zoals Adobe Photoshop en Adobe Lightroom CC, maar als u geen contant geld wilt betalen voor een eenmalige of abonnementskosten, hoeft u zich geen zorgen te maken – bekijk onze lijst met de beste gratis foto-editors in de buurt.