Categories
Articles

Zoekproblemen oplossen in Windows 10

Als u zoekt naar het oplossen van zoekproblemen in Windows 10, dan bent u hier aan het juiste adres.

Een van de handigste functies van Windows 10 is de mogelijkheid om de bestanden op uw pc of laptop – en op internet – rechtstreeks vanuit het zoekvak op de taakbalk te doorzoeken.

Helaas heeft Microsoft een aantal recente updates voor Windows 10 uitgebracht die problemen hebben veroorzaakt met de manier waarop zoeken werkt in Windows 10 , zowel vanuit de taakbalk als bij het gebruik van Windows Verkenner.

Als je hebt ontdekt dat de zoekfunctie in Windows 10 niet meer goed werkt, is het goede nieuws dat er verschillende oplossingen zijn die je kunt proberen om de zoekfunctie in Windows 10 weer aan het werk te krijgen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Lees dus verder voor ons advies over het oplossen van zoekproblemen in Windows 10.

Zoekproblemen met Windows 10 oplossen(Afbeelding tegoed: toekomst)
Windows 10-zoekproblemen oplossen met de probleemoplosser
De eenvoudigste manier om zoekproblemen met Windows 10 op te lossen, is door de ingebouwde probleemoplosser te gebruiken. Om de probleemoplosser te starten, opent u de app Instellingen (klik op het menu Start en vervolgens op het tandwielpictogram) en klik vervolgens op ‘Update en beveiliging’.

Aan de linkerkant van het venster dat verschijnt, ziet u een item met de naam ‘Problemen oplossen’. Klik erop en scrol omlaag totdat u ‘Zoeken en indexeren’ ziet. Klik daarop en klik vervolgens op ‘Probleemoplosser uitvoeren’.

De probleemoplosser is een handig hulpmiddel omdat het u vragen stelt over het probleem dat u ondervindt en vervolgens enkele tests uitvoert om te zien wat er moet worden opgelost.

Nadat u elke stap van de probleemoplosser heeft doorlopen, zouden de zoekproblemen van Windows 10 nu opgelost moeten zijn.

Zoekproblemen met Windows 10 oplossen(Afbeelding tegoed: toekomst)
Windows 10-zoekproblemen oplossen met Windows Update
Zoals we eerder vermeldden, zijn er een paar onbetrouwbare updates uitgebracht die problemen hebben veroorzaakt met de zoekfunctie van Windows 10, waardoor Microsoft nog meer updates heeft uitgegeven om de zoekproblemen met Windows 10 op te lossen die opduiken.

Het is dus de moeite waard om Windows Update te gebruiken om te zien of er een nieuwe update op u wacht die uw zoekproblemen met Windows 10 oplost.

Open hiervoor de app Instellingen (klik op het menu Start en vervolgens op het tandwielpictogram) en klik vervolgens op ‘Update en beveiliging’.

Bovenaan het scherm dat verschijnt, wordt u verteld of er een update klaar staat om te worden geïnstalleerd of dat Windows 10 up-to-date is.

Het is ook de moeite waard om op ‘Controleren op updates’ te klikken om te zien of er andere updates wachten.

Als er updates zijn die moeten worden geïnstalleerd, zorg er dan voor dat al uw werk is opgeslagen, pas de updates toe en start uw pc opnieuw op.

Zoekproblemen met Windows 10 oplossen(Afbeelding tegoed: toekomst)
Windows 10-zoekproblemen oplossen door Windows 10-updates te verwijderen
Een van de redenen waarom de zoekfunctie van Windows 10 niet voor u werkt, is vanwege een defecte Windows 10-update. Als Microsoft nog geen oplossing heeft uitgebracht, is een manier om zoeken in Windows 10 te verhelpen, het verwijderen van de problematische update.

Ga hiervoor terug naar de app Instellingen en klik op ‘Update en beveiliging’.

Klik in het venster dat verschijnt op ‘Updategeschiedenis weergeven’ en vervolgens op ‘Updates verwijderen’ en selecteer de laatste update die u hebt geïnstalleerd voordat uw zoekproblemen begonnen.

Zoekproblemen met Windows 10 oplossen(Afbeelding tegoed: toekomst)
Windows 10-zoekproblemen oplossen door de index opnieuw op te bouwen
De manier waarop Windows 10 de bestanden en mappen op uw pc indexeert, kan soms problemen veroorzaken waardoor het zoeken in Windows 10 niet werkt zoals het zou moeten, dus als geen van de andere stappen heeft gewerkt, is dit het proberen waard.

Om bepaalde zoekproblemen met Windows 10 op te lossen, moet u de indexdatabase van Windows 10 opnieuw opbouwen. Open hiervoor nogmaals de app Instellingen en klik op ‘Zoeken’.

Klik in het linkermenu op ‘Zoeken in Windows’ en klik vervolgens onder ‘Meer instellingen voor zoekindexering’ op ‘Geavanceerde instellingen voor zoekindexering’.

Klik op de knop ‘Geavanceerd’ in het volgende venster dat verschijnt en klik vervolgens op de knop ‘Opnieuw opbouwen’. Klik op ‘OK’ en laat Windows 10 zijn ding doen.

Hopelijk heeft een van deze methoden u laten zien hoe u zoekproblemen met Windows 10 kunt oplossen.

100 veelvoorkomende problemen met Windows 10 oplossen
Beste pc-VPN : blijf veilig op Windows