Categories
Articles

Hoe u aangepaste emoji kunt maken op uw Android-telefoon

Een van de beste recente ontwikkelingen op Android-telefoons is de mogelijkheid om twee emoji’s te combineren om naar mensen te verzenden – de functie vergroot de hoeveelheid emoji die tot je beschikking staat, zodat je jezelf op tal van nieuwe manieren kunt uiten.

Je kunt bijvoorbeeld een geest combineren met een robot, of een hart met een verband, of een hart met een puppy. De functie, of Emoji Kitchen zoals Google zijn nieuwe uitvinding noemt, is nog niet van toepassing op alle emoji’s, maar kan in de toekomst worden uitgebreid.

Welnu, als we ‘recente ontwikkeling’ zeggen, is de aangepaste emoji-functie op dit moment slechts een bèta, dus het is een beetje moeilijk te activeren als je niet weet hoe. We laten je zien hoe je Emoji Kitchen activeert en hoe je een aangepaste emoji maakt op je Android-telefoon.

Hoe Emoji Kitchen te activeren
(Afbeelding tegoed: Google)
Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar om Google’s Emoji Kitchen op je Android-telefoon te krijgen, heb je eigenlijk een Android-apparaat nodig. Sorry iOS-gebruikers, maar deze zul je moeten missen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Op dit moment is de enige manier om Emoji Kitchen te activeren, deel te nemen aan het bètaprogramma. U kunt dit doen door naar de Gboard Beta- pagina te gaan en te selecteren om deel te nemen aan het schema.

Ga vervolgens naar de Google Play Store op uw smartphone en download of update de Gboard-app. Als je je correct hebt aangemeld bij het bètaprogramma, krijg je de mogelijkheid om bij te werken. Dit duurt niet lang, dus u hoeft er geen middag voor uit te trekken.

Nu ben je klaar om naar een app te gaan en je creatieve mash-up-emoji te sturen.

Hoe u een aangepaste emoji op uw Android-telefoon verzendt
(Afbeelding tegoed: Google)
Het is de moeite waard erop te wijzen dat momenteel niet alle apps aangepaste emoji ondersteunen. De groten doen dat wel, zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Google-apps zelf, maar we hebben onze sms-app, Instagram en Slack zonder succes getest.

Open eerst Gboard om een ​​aangepaste emoji in een compatibele app te verzenden. U kunt dit doen door op de blauwe smiley naast de spatiebalk op het toetsenbord van uw telefoon te drukken.

Je zou een balk moeten zien tussen het tekstinvoervak ​​en de rij emoji met de tekst ‘Tik op een emoji om suggesties te krijgen’ en zo moet je weten dat de functie correct werkt.

Selecteer nu gewoon een emoji om een ​​lijst met andere mogelijkheden te zien verschijnen. Er is geen duidelijk rijm of reden waarom deze specifieke mash-ups verschijnen, maar het is mogelijk dat het gebaseerd is op je emoji-geschiedenis.

Uit onze tests ontdekten we dat er nogal wat emoji waren zonder combo-opties, aangezien degene die wel opties hadden de typische gele smileys waren (evenals bepaalde varianten van dieren, spook en robots), dus de mogelijkheden zijn niet helemaal eindeloos nu.

Maar gezien het beperkte aantal compatibele apps, verwachten we dat Google de beschikbare opties van emoji en apps zal vergroten wanneer de functie uit bètatests komt.

Android 11: wat we willen zien