Categories
Articles

Hoe niet-ondersteunde games in GeForce Now te spelen

GeForce Now bestaat al heel lang in bèta. In feite is het zo ongeveer een grijze veteraan van cloudgebaseerde gaming-services, terwijl Stadia de frisse (maar oneindig rijke) nieuwe jongen is.

Onlangs kwam GeForce Now echter uit de bètaversie met een zeer redelijk prijskaartje en de mogelijkheid om een ​​grote selectie aan games te spelen die je bezit op onder andere Steam, de Epic Store en Origin.

Het is cruciaal om te weten dat je er echter geen games mee kunt spelen , wat vooral opmerkelijk is in het licht van hoe grote uitgevers zoals Rockstar, Konami en nu Activision Blizzard hun games de laatste tijd uit de service hebben gehaald .

Maar nadat we in GeForce Now rondneuzen om te zien of er meer op het platform is dan op het eerste gezicht lijkt, ontdekten we enkele interessante dingen.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Ten eerste hebben we ontdekt dat Steam Family Sharing zonder problemen werkt, wat geweldig is, want dat betekent dat je ondersteunde games kunt spelen die van je vrienden zijn (op voorwaarde dat ze niet tegelijkertijd een Steam-game spelen).

Bovendien kan GeForce Now technisch niet-ondersteunde games spelen – en ze werken ook perfect – maar alleen op Origin, en met een flink aantal andere kanttekeningen.

Het is echter een opmerkelijke gril, en grijpt terug naar de bètadagen toen GeForce Now gebruikers toestond om niet-ondersteunde games te spelen. Het is op zijn minst een proof of concept dat laat zien dat GeForce Now robuuster is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe je niet-Steam-games speelt in GeForce Now(Afbeelding tegoed: toekomst)
Toegang krijgen tot Steam Family Sharing in GeForce Now
Contra-intuïtief, schakel je Steam Family Sharing niet in via Steam in GeForce Now. Hoewel je toegang hebt tot de Steam-gebruikersinterface in GeForce Now, krijgt elke persoon die inlogt op Steam via hetzelfde GeForce Now-account in wezen zijn eigen virtuele machine. Aangezien Steam Family Sharing vereist dat de deler inlogt op de pc van de gebruiker, maakt dit Family Sharing binnen GeForce Now nutteloos.

Om Steam Family Sharing op GeForce Now in te schakelen, stelt u het in zoals u dat normaal zou doen – door de deler ertoe te brengen zich aan te melden bij Steam op uw echte pc en het te autoriseren. De GeForce Now VM is gekoppeld aan uw pc, dus als u deze autoriseert op uw daadwerkelijke pc, wordt deze overgedragen naar GeForce Now. Slim.

Om het delen van families op uw pc in te stellen, logt u gewoon in met het Steam-account waarvan u de games wilt delen, klikt u vervolgens op Steam in de linkerbovenhoek> Familie en vinkt u het vakje ‘Bibliotheek delen op deze computer autoriseren’ aan. Zorg ervoor dat uw accountnaam ook is aangevinkt in de kolom ‘In aanmerking komende accounts’.

Hoe je niet-Steam-games speelt in GeForce Now(Afbeelding tegoed: toekomst)
Meld u af bij dat account en meld u vervolgens weer aan bij het account waarop u de games wilt spelen. Voer vervolgens GeForce Now uit en gebruik het zoekvak om de game die je wilt spelen toe te voegen uit de bibliotheek van je vriend. Klik op de knop Spelen en de game zou moeten opstarten via je Steam-account in GeForce Now.

Een paar keer probeerden we Steam-games in GeForce Now uit te voeren, we werden naar de winkelpagina van de game gebracht in plaats van dat deze werd geopend. Als dit gebeurt, gaat u gewoon naar uw Steam-bibliotheek, zoekt u uw game en installeert u deze (dit zou onmiddellijk moeten gebeuren aangezien de gamebestanden in de cache worden opgeslagen op de GeForce Now-server).

Met je hele Steam-bibliotheek voor je klaar, kom je waarschijnlijk in de verleiding om te zien of het downloaden van andere games werkt. Doe geen moeite. Stoom zal je hiervan blokkeren.

EA(Afbeelding tegoed: EA)
Hoe u niet-ondersteunde Origin-games op GeForce Now kunt uitvoeren
Als je een game opstart vanuit GeForce Now, krijg je standaard geen toegang tot het scherm van waaruit je je Steam-, Epic- of Origin-account kunt beheren. Wanneer je via GeForce Now op een game klikt, start deze meteen op naar de game (nadat je bent ingelogd op het account voor het platform waarop deze zich bevindt).

Maar in Origin is het gemakkelijk om hier omheen te werken, toegang te krijgen tot je gamebibliotheek en voorlopig in ieder geval je Origin-games te spelen. Er zijn echter een paar kanttekeningen:

Je kunt geen games installeren die groter zijn dan 35 GB
U kunt Apex Legends niet in uw bibliotheek hebben
Geïnstalleerde games worden elke keer dat je in- en uitlogt bij Origin verwijderd (hoewel de downloadsnelheden erg hoog zijn en de cloud een back-up van je gegevens maakt)
Met dat in gedachten, hier is hoe je niet-ondersteunde Origin-games op GeForce Now installeert en speelt.

Hoe je niet-Steam-games speelt in GeForce Now(Afbeelding tegoed: toekomst)
Open Apex Legends via GeForce Now, en als je de optie ‘Game activeren’ krijgt, klik je op Annuleren. Dat is het. Je kunt nu door je Origin-bibliotheek bladeren, games van minder dan 35 GB downloaden en ze spelen.

Het interessante is dat alle games die we hebben getest – Dead Space 2, A Way Out, Dragon Age 2 – perfect werken, wat aantoont dat een game niet ‘ondersteund’ hoeft te worden om te functioneren.

Hoe je niet-Steam-games speelt in GeForce Now(Afbeelding tegoed: toekomst)
Hoe zit het met Epic Games Store, GOG.com en anderen?
Je kunt Fortnite spelen via GeForce Now, dat wordt gelanceerd via de Epic Games Store. Nogmaals, je hebt technisch toegang tot de Epic Games Store-bibliotheek, maar raak niet enthousiast over het spelen van al die gratis games die je het afgelopen jaar van Epic hebt opgehaald.

Net als bij Steam blokkeert Epic je om andere games te spelen dan degene die je in GeForce Now laadt.

Op dit moment ondersteunt GeForce Now geen GOG-games en is er geen manier om toegang te krijgen tot je GOG-bibliotheek.

Zal GeForce Now niet-ondersteunde games opnieuw inschakelen?
Tijdens de bèta liet GeForce Now eigenlijk toe om spelers niet-ondersteunde games op Steam te laten draaien, waarbij Nvidia zichzelf van de verantwoordelijkheid ontsloeg als ze niet goed zouden werken (wat redelijk genoeg is).

Deze functie is in april 2019 verwijderd uit de GeForce Now-bèta, waarbij betrouwbaarheid en de gebruikersinterface worden genoemd als “twee gebieden die niet altijd optimaal zijn met niet-ondersteunde games”.

Veel spelers beweerden dat niet-ondersteunde games goed werkten tijdens de bèta, en de community reageerde niet zo goed op het nieuws dat de functie werd geschrapt . Nvidia gaf geen verdere informatie over de vraag of deze functie zou terugkeren, maar er was een sprankje hoop in de oorspronkelijke verklaring toen de vertegenwoordiger van NVIDIA zei dat “we nog steeds bezig zijn met hoe we niet-ondersteunde games zullen aanpakken”.

GeForce Now heeft een beetje een moeilijke start gehad, met uitgevers die zonder waarschuwing grote – misschien wel ‘platform-pushing’ – games uit de service halen. Deze games bevatten Grand Theft Auto V, Metal Gear Solid V, Sekiro en nu de catalogus van Activision-Blizzard, die Call of Duty: Modern Warfare en Overwatch bevat.

Uitgevers hebben hier de macht, en we zien nu al dat ze die gebruiken op een manier die geen rekening houdt met GeForce Now-gebruikers. De terugkeer van niet-ondersteunde games kan het schot in de arm zijn dat de service nodig heeft, maar er kunnen grotere redenen zijn dan alleen technische waarom het nog niet is gebeurd.

Gezien Nvidia’s stilte over het onderwerp, is het misschien het beste om niet op adem te komen. Het blijft nog steeds een geweldige service, vooral omdat je je bestaande games kunt spelen zonder je naar een heel apart ecosysteem zoals Google Stadia te trekken.

Als je echter een game wilt spelen die je al via de cloud hebt, kun je Shadow overwegen (die onlangs een nieuw goedkoper prijsplan heeft gekregen) of Paperspace .

Dit zijn de beste pc-games van 2020