Categories
Articles

Deze tools helpen de manier waarop u uw kleine onderneming runt, te vereenvoudigen

Kleine bedrijven zijn er in alle soorten en maten. In feite zijn sommige ondernemingen ook niet bepaald zo klein, maar het maakt niet uit, omdat ze allemaal gemeenschappelijke kenmerken hebben. Als u een klein bedrijf runt, moet u voor uw boekhouding zorgen , de boekhouding doen en ook alles gereed maken voor wanneer het tijd is om belastingaangifte te doen .

Hoewel er de mogelijkheid is om iemand anders dit veel voor je te laten doen, in de vorm van een CPA of accountantspraktijk, zijn er eigenlijk genoeg tools op de markt die het zakendoen zelf gemakkelijk maken.

U kunt zelfs gratis boekhoudhulpmiddelen voor kleine bedrijven krijgen , hoewel de beste resultaten zeker gemakkelijker worden behaald als u bereid bent iets te betalen om alle voordelen van een accountpakket op professioneel niveau te krijgen .

We hebben veel tijd besteed aan het uitkiezen van de vele verschillende softwarepakketten die op de markt zijn, dus hier is een inzicht in wat u moet doen, afhankelijk van het type bedrijf dat u runt.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
We hebben een lijst samengesteld met de beste boekhoudsoftware
Regel uw financiën met de beste personal finance-software
Bekijk ook de beste boekhoudsoftware op de markt
Wordt georganiseerd
Het spreekt voor zich dat de basis van het runnen van een klein bedrijf is om de zaken zo goed mogelijk georganiseerd te houden. Dit vereist een beetje zelfdiscipline, en als je niet de meest georganiseerde persoon ter wereld bent, kan dit een kleine uitdaging blijken te zijn.

Dankzij veel verschillende softwareoplossingen is de taak echter veel eenvoudiger dan vroeger.

Natuurlijk moet u een zakelijke bankrekening hebben, die de basis zal vormen om uw kleine bedrijf op het rechte pad te houden.

Bovendien wilt u er echter alles aan doen om al uw uitgaven bij te houden, in een regelmatig boekhoudritme te komen en in het algemeen alles bij te houden wat binnenkomt en uitgaat in uw boekhoudsysteem voor kleine bedrijven.

Bijhouden
Gelukkig zijn er veel verschillende softwareoplossingen voor het afhandelen van niet alleen kleine zakelijke accounts, maar ook voor belastingen , facturering en facturering, plus talloze andere taken die onder de bevoegdheid vallen van het runnen van een succesvolle onderneming.

We hebben uitgebreide handleidingen over al deze aspecten van eigendom van kleine bedrijven, en meer.

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe elk van deze componenten uw bedrijf kan helpen om in topconditie te blijven en beter voorbereid te zijn op de toekomst, inclusief het betalen van die belastingen, zullen we de verschillende opties bekijken.

We zullen u helpen om dieper in te gaan op enkele van de specifieke pakketten die zijn ontworpen om de dagelijkse activiteiten van kleine bedrijven te verlichten.

Facturering en factureringDe boekhouding is getransformeerd dankzij cloud computing-software (Afbeelding tegoed: Pixabay)
Boekhoudsoftware
Aan de basis van elk fatsoenlijk klein bedrijf ligt een ijzersterk boekhoudpakket . Vaak zijn deze nu cloudgebaseerd, wat betekent dat u zich altijd geen zorgen hoeft te maken over het downloaden van software (hoewel er wel opties zijn om dat te doen).

Bovendien is het echte voordeel dat je, zolang je een internetverbinding hebt, je accounts altijd en vanaf vrijwel elke locatie up-to-date kunt houden.

Het belangrijkste om te onthouden bij het selecteren van een online boekhoudpakket, is ervoor te zorgen dat het aan al uw verwachtingen voldoet. Het is veel beter om al vroeg het juiste pakket te krijgen dan te proberen terug te keren en halverwege een belastingjaar opnieuw te beginnen.

Het bijhouden van uw boekhouding is van vitaal belang, en veel van de huidige cloudgebaseerde accountancytools maken die taak licht werk.

Je hebt zelfs geen ervaring in boekhouding of accountancy nodig om de meeste ervan te runnen, wat een duidelijke bonus is.

Bekijk de beste apps en software voor het bijhouden van onkosten
De juiste software kan boekhouding en belastingen licht makenDe juiste software kan rekeningen en belastingen licht maken (afbeelding tegoed: Pixabay)
Onkosten bijhouden
Hoewel met veel softwarepakketten voor accounts u de meeste bases kunt dekken als het gaat om het bijhouden van de activiteiten van kleine bedrijven, zijn er ook andere aanvullende software-opties.

Het bijhouden van uitgaven is een groot deel van het plaatje voor veel eigenaren van kleine bedrijven die reizen, voertuigen besturen of werknemers hebben die hetzelfde doen.

Er zijn tal van software-opties op de markt die u uitstekend in staat stellen om uw uitgaven te beheren, de kosten bij te houden en ook eventuele werknemers waar nodig kosten te vergoeden.

Misschien wilt u ook zelfstandige budgetteringsoftware overwegen , die vaak gericht is op individuen of freelancers, maar die ook kan worden ingezet om een ​​beter beeld te krijgen van hoe grotere bedrijven moeten plannen voor de toekomst.

We hebben ook de beste factureringssoftware uitgelicht
Het bijhouden van zaken als onkosten is een ander aspect van het runnen van een klein bedrijfOp de hoogte blijven van zaken als uitgaven is een ander aspect van het runnen van een klein bedrijf (afbeelding tegoed: Shutterstock)
Fiscale software
Ondertussen is het een noodzakelijke taak om op de hoogte te blijven van de dagelijkse rekeningen en de boekhouding te doen, het belangrijkste aspect van het runnen van een klein bedrijf is dat het in goede conditie verkeert en tijd voor belastingaangifte komt .

Als u een onderneming runt, en dat omvat alles, van een eenmanszaak of zelfstandige zijn tot een grotere onderneming met veel mensen in dienst, dan is het belangrijkste om rekening te houden met belastingen.

Belasting betalen is iets dat we allemaal moeten doen, dus u wilt zeker weten dat u een softwarepakket heeft dat ook die kant van de dingen aankan. Sommige cloudgebaseerde softwareapplicaties kunnen zowel boekhoudkundige taken als belastingtaken aan.

Het kan echter zijn dat u er de voorkeur aan geeft om één softwarepakket voor de boekhoudkundige kant van de zaken te hebben en vervolgens een speciale belastingapplicatie voor kleine bedrijven te kopen om te zorgen voor alle IRS- of HMRC-gerelateerde zaken.

Verstandig uitgeven
Zoals u zult zien in onze handleidingen over accountancy voor kleine bedrijven , belastingen en meer, zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Als u relatief eenvoudige vereisten heeft, zult u misschien zelfs merken dat sommige van de gratis pakketten het werk prima zullen doen.

Het is echter niet echt de moeite waard om te beknibbelen als het gaat om de software die u nodig heeft voor het aanpakken van boekhouding, accountancy en belastingen.

Het mooie van veel van de softwarepakketten die we in onze handleidingen gebruiken, is de manier waarop er vaak een versie is die past bij individuele behoeften en vereisten. In feite kunnen veel applicaties worden verfijnd, zodat u alleen betaalt voor de functies die u nodig hebt.

Belasting betalen VS.Cloudgebaseerde belastingsoftware kan het indienen van aangiften veel eenvoudiger maken (afbeelding tegoed: Shutterstock)
Simpele oplossingen
Het heeft immers weinig zin om voor een supergeavanceerd pakket te betalen als je een eenmanszaak of freelancer bent die eigenlijk maar een ‘lite’ editie van een boekhoudpakket nodig heeft . Tegelijkertijd is het goed om te weten dat er op de markt veel echt stevige boekhoud- en belastingpakketten te vinden zijn waarmee je alles kunt doen, inclusief je belastingaangifte .

Het staat allemaal tot uw beschikking; u hoeft alleen maar een beetje tijd te besteden aan het doornemen van onze handleidingen om erachter te komen welke van de cloudgebaseerde softwareoplossingen het meest geschikt zijn voor uw grootte en type bedrijf.

Bekijk onze verzameling van de beste belastingsoftware voor kleine bedrijven