Categories
Articles

Hoe u de Bento-app gebruikt voor een uiterst persoonlijk Android-startscherm

Er zijn tal van alternatieve Android-draagraketten die uw aandelenervaring willen vervangen , waaronder Nova , Apex en Aviate , maar Bento is ontworpen om Google Now aan te pakken waar het het beste in is: personalisatie.

De functies van de launcher omvatten slimme app-sortering, prioriteitsmeldingen en ingesloten app-informatie, en hier is hoe u deze kunt instellen.

Op dit moment is Bento in bèta, wat betekent dat het niet voor elke voorbijganger beschikbaar is in de Google Play Store, maar het is ook niet zo moeilijk om er aan te komen. Als je bereid bent feedback te geven en betrokken te raken bij de ontwikkeling van de app, meld je dan aan voor het officiële discussieforum van Google Discussiegroepen en volg de instructies om de download te downloaden.

Bento instellen
Bento vraagt ​​om toegang tot uw Google-account, uw apps en uw meldingen om de informatie die u ziet wanneer u op de startknop op uw telefoon tikt, beter te personaliseren. Alles is optioneel, maar hoe meer gegevens u de app geeft, hoe beter deze werkt.

Illustratie bij artikel met de titel Hoe de Bento-app te gebruiken voor een ultragepersonaliseerd Android-startscherm
Het vraagt ​​bijvoorbeeld toestemming om de meest gebruikte apps op uw apparaat te bekijken, zodat deze binnen handbereik in het dock kunnen worden gehouden. Het zal ook om uw thuis- en werkadres vragen. Als u ermee instemt, kan Bento app-snelkoppelingen door elkaar schuiven op basis van waar u zich bevindt, zodat communicatie-apps kunnen verschijnen wanneer u niet in de stad bent.

Bento-app-kaarten
In dit stadium biedt Bento niet het soort heldere en schone integratie dat Google Now doet, maar het is nog maar net begonnen. Evenementen uit Google Agenda, koppen van Reddit en populaire video’s van YouTube kunnen allemaal op de voorpagina worden weergegeven – tik op de drie stippen naast elke kaart om deze te sluiten of volledig te blokkeren.

Illustratie bij artikel met de titel Hoe de Bento-app te gebruiken voor een ultragepersonaliseerd Android-startscherm
Door naar de Bento Instellingen-app te gaan, kunt u op Kaarten tikken en vervolgens kiezen welke apps standaard op het startscherm verschijnen. Songteksten, weersvoorspellingen, Yelp-recensies (voor locaties in de buurt van je huidige locatie), aankomende evenementen en populaire nummers op SoundCloud zijn enkele van de opties waaruit je kunt kiezen.

Bento-personalisatie
Een van de manieren waarop Bento hulp biedt, is door meldingskaarten boven aan het startscherm te stapelen. U kunt vegen om apps te sluiten en zelfs te blokkeren waarvan u niets wilt horen. Het weer is uiteraard aangepast aan uw locatie, terwijl de lade met contextuele apps snelkoppelingen kiest die overeenkomen met waar u bent en hoe laat het is.

Illustratie bij artikel met de titel Hoe de Bento-app te gebruiken voor een ultragepersonaliseerd Android-startscherm
Het zoekvak blijft bovenaan het scherm staan: voer hier een zoekopdracht in en Bento zoekt in uw apps, uw contacten en uw browsegeschiedenis, evenals op internet. Een andere wijziging die Bento aanbrengt, is om uw apps in slimme groepen en mappen te sorteren. Zoals alle wijzigingen die het opstartprogramma aanbrengt, kunt u deze aanpassing ongedaan maken als u dit niet leuk vindt.

De apps zelf worden ook geïnjecteerd met contextuele informatie, dus je kunt het Uber-paneel openen om de ophaaltijden voor je huidige locatie en het basistarief te zien dat je moet betalen. Aangezien dit nog steeds een bètaversie is, ziet u af en toe een bug of een ontbrekende functie, maar er zou in de toekomst nog veel meer moeten komen.