Categories
Articles

De beste apps voor het privé delen van foto’s

Voor veel van ons is de enige reden dat u zelfs een foto maakt in de eerste plaats, zodat u deze kunt delen met familie en vrienden. Het probleem is dat je meestal niet al je vrienden op Facebook of Twitter wilt fotograferen met foto’s van het verjaardagsfeestje van je kind. Dit kan het delen van persoonlijke foto’s wat moeilijker maken. Hier zijn een handvol apps die dat probleem helpen oplossen door het gemakkelijker te maken om selectiever te delen.

23 Knipsels
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
23Snaps is speciaal ontworpen voor het delen van foto’s van uw jonge kinderen met een kleine kring van familie en vrienden, ziet er goed uit, werkt goed en is toegankelijk via internet en uw mobiele apparaten. Afbeeldingen kunnen eenvoudig worden gegroepeerd en bijschrift worden weergegeven en vervolgens worden gedeeld met een lijst van bepaalde mensen die vervolgens hun eigen opmerkingen kunnen toevoegen.

Het geeft u in feite een online dagboek waarin u alle belangrijke momenten van uw opgroeiende kind kunt vastleggen en vervolgens kunt delen met tantes, ooms, peetouders en andere geïnteresseerde partijen. De app is ook behoorlijk flexibel. Uw vrienden en familie kunnen op internet of via e-mail meeluisteren als ze de mobiele app niet zelf willen installeren.

Gratis voor Android en iOS

TROS
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Cluster is momenteel een van de bekendste privé-apps voor het delen van foto’s en is gebouwd rond kleine groepen en speciale gelegenheden. Anders dan dat, werkt het net als een standaard sociaal netwerk op internet en mobiele apparaten, met meldingen, opmerkingen, vind-ik-leuks, en het ondersteunt notities en video’s, evenals het delen van foto’s.

Cruciaal is dat je altijd precies weet met wie je deelt, dus er is geen kans dat een foto per ongeluk naar de verkeerde persoon gaat, en het werkt even goed voor babyborrels of vakantiereizen. Er is een kleine kwestie van dat u al uw favoriete mensen moet laten aanmelden voor een andere foto-app, wat misschien niet zo eenvoudig is als het daadwerkelijke delen van foto’s.

Gratis voor Android en iOS

Momenten
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Zelfs Facebook weet dat je niet al je foto’s met al je vrienden wilt delen, daarom duwt het Moments sinds vorig jaar . De interface en functies van de app (zoals gezichtsherkenning) profiteren van de technische knowhow van Facebook, en het is een gelikte ervaring, waardoor je snel de mensen kunt kiezen met wie je wilt delen.

Er zijn hier ook enkele handige slimme labelopties om u te helpen mensen en plaatsen te kiezen. De wisselwerking is natuurlijk dat je jezelf nog dieper opsluit in het Facebook-ecosysteem (de app linkt met Facebook, Instagram en Facebook Messenger), samen met alles wat daarbij komt kijken, en je moet je vrienden en familie vragen om het te installeren te.

Gratis voor Android en iOS

KatchUp
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
KatchUp heeft een iets bredere taak dan sommige van de andere apps die we hier hebben besproken – het omvat bijvoorbeeld het afdrukken van foto’s – maar in de kern is het gericht op gedeelde albums waar jij en je uitgenodigde vrienden aan kunnen bijdragen. Een deel van de aantrekkingskracht ligt in de eenvoud, wat betekent dat u snel aan de slag kunt gaan met het maken van albums met een thema rond alles wat u maar wilt.

De app is gebaseerd op een intuïtieve tijdlijnprofielweergave en u kunt uw foto’s gratis opslaan met hun oorspronkelijke resoluties in de cloud en uw foto’s op internet bekijken. Er is momenteel echter geen video-ondersteuning en de service is ook relatief nieuw, dus misschien wilt u wachten tot deze meer ingeburgerd is voordat u er uitsluitend op vertrouwt.

Gratis voor iOS

Google Spaces
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Net als Facebook heeft Google gezien hoe de winden van sociale media de laatste tijd waaien, in reactie met Spaces , een plek voor het delen van kleine groepen. Dat delen kan alles zijn wat je hebt gevonden en geknipt van internet, maar privé delen van foto’s maakt daar deel van uit, en de apps zijn net zo gelikt en krachtig als je zou verwachten van Mountain View.

De mobiele apps en webinterface zijn gebaseerd op de ‘ruimtes’ (groepen) die je hebt gemaakt, elk is een opeenvolgende lijst van gedeelde inhoud, met opmerkingen en meldingen die inline zijn opgenomen. Uw ruimtes kunnen zelfs aangepaste kleuren en achtergronden hebben – ze zijn bijna net als gespreksdiscussies voor messenger en zijn het meest geschikt voor snel en eenvoudig delen.

Gratis voor Android en iOS

De messenger-optie
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Een andere optie, die velen van jullie waarschijnlijk al zullen gebruiken, is om een ​​privégespreksthread in te stellen in een messenger-app zoals Facebook Messenger , WhatsApp, Google Hangouts of iets dergelijks. U kunt precies kiezen wie is inbegrepen en wat wordt weergegeven, zelfs als deze berichten-apps niet zo goed zijn geconfigureerd voor de taak als de bovenstaande.

Terugkijken door foto’s en ze later terugvinden kan lastig zijn, en je vrienden en familie zullen het misschien niet op prijs stellen om foto-updates te laten doorstralen in het midden van hun reguliere instant messenger-gesprekken, maar het is een andere optie voor incidenteel en probleemloos delen met een vaste groep mensen.

De standaardoptie voor foto-apps
Afbeelding: Screenshots
Afbeelding: Screenshots
Hoewel we ons hier hebben gericht op speciale apps, zal elk belangrijk platform voor het delen van foto’s dat een plaats op uw telefoon waardig is, ook het delen van privéalbums omvatten. Je kunt zelfs je standaard Facebook-albums indien nodig beperken tot een beperkt aantal mensen , dus je hoeft niet per se naar een nieuwe app te springen als je tevreden bent met wat je al hebt.

Google Foto’s, Dropbox , Flickr en iCloud hebben allemaal ingebouwde tools voor het delen van albums (hoewel sommige beter zijn dan andere), en ze kunnen een eenvoudigere optie voor je zijn als je al bundels met foto’s hebt geüpload naar een paar van deze plaatsen. Voor iets schoner en meer apart voor het delen van privéfoto’s, moet u een speciale app installeren.