Categories
Articles

Dit is echt een goed moment om een ​​nieuwe GPU te kopen

Als je aan een grafische upgrade hebt gedacht, is dit het perfecte moment om de trekker over te halen: nieuwe, nieuwe GPU’s van Nvidia en AMD beloven veel waar voor je geld, er is over de hele linie een neerwaartse druk op de prijzen als bestaande hardware wordt ouder, en we zullen enkele maanden geen nieuwe lanceringen meer zien (denk aan de zomer of later).

De markt voor grafische kaarten knijpt meestal in zo’n tempo dat het moeilijk kan zijn om te weten wanneer je echt de sprong moet wagen met een aankoop: prijzen veranderen voortdurend, met nieuwe modellen altijd ergens aan de horizon. Maar we denken dat dit nu een bijzonder goed moment is om je te binden.

Dat komt gedeeltelijk omdat er een kleine stilte is die kan worden benut tussen grote lanceringen door Nvidia en AMD – vooral aan het goedkopere einde van de markt zien we enkele echt solide budgetopties waarmee je je gaming-rig kunt misleiden met een redelijk niveau voor weinig geld, relatief gezien.

Radeon VII
Radeon VII
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
Van de kant van Nvidia is uw keuze met de nieuwere, volgende generatie RTX 20-serie , de oudere, goedkopere GTX 10-serie en de GTX 1660 Ti, die de kloof tussen de twee overbrugt (het is nieuw, maar zonder de high-end RTX-functies die alle ray tracing mogelijk maken waar Nvidia het over had ). In de meeste gevallen is het een slimmere zet om te kiezen voor iets met het RTX-label, vooral nu de RTX 2060 hier is (zie hieronder).

Dat gezegd hebbende, is het de moeite waard om de prijsverlagingen van de GTX 10-serie in de gaten te houden, aangezien de technologie steeds ouderwetser wordt, vooral omdat er meer RTX-kaarten verschijnen. Deze oudere kaarten waren ooit toonaangevend en kunnen nog steeds een aanzienlijk aantal pixels verschuiven. Verwacht 60 frames per seconde in 1080p van de 1070 of hoger op een breed scala aan games. Je kunt ook minimaal 30 fps of hoger verwachten in 4K op 1080 of hoger.

Maar de 10-serie is het beste voor mensen die niet om ray tracing geven . Dat is wat u krijgt als u een RTX 20-serie GPU ophaalt – wat een nauwkeurigere belichting en een beter realisme betekent – en dat is iets dat in de toekomst door meer games moet worden ondersteund. Maar het zal even duren voordat meer games de technologie ondersteunen, dus je hoeft niet meteen het gevoel te hebben dat je een RTX GPU nodig hebt, en als het budget een probleem is (de goedkoopste RTX GPU begint bij slechts $ 350), het is misschien een goed idee om een ​​10-serie op te halen, of de nieuwe $ 280 1660.

Nvidia RTX 2080 en 2080 Ti
Nvidia RTX 2080 en 2080 Ti
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
AMD heeft ook een nieuwe GPU in de stad (zie hieronder), maar we wachten grotendeels nog steeds op zijn tegenaanval op de RTX-lancering met enige eigen ondersteuning voor ray tracing. Met AMD op dit moment is het een kwestie van benchmarks controleren, prijzen controleren en kijken of de prestatie-voor-dollar-vergelijking logisch is tegenover Nvidia. AMD zal later dit jaar zijn eigen nieuwe architectuur lanceren, met codenaam Navi, en dat kan ray tracing of meer betekenen, maar de huidige aanbiedingen zijn geweldig als je geld probeert te besparen.

De GPU’s om te overwegen
We hebben begin 2019 drie snelle GPU’s snel achter elkaar laten lanceren. Ten eerste haalde Nvidia de wrappers van de RTX 2060 en bracht die lieve nieuwe ray tracing-mogelijkheid naar je computer voor slechts $ 350 (zelfs als je niet de games om het te gebruiken). Met 6 GB GDDR6 RAM aan boord krijg je veel waar voor je geld – Nvidia zegt dat Battlefield V met deze GPU meer dan 60 fps zal racen met een resolutie van 1440p.

Die relatief betaalbare prijs steekt zeer gunstig af bij zoiets als de Nvidia 1070 Ti – hoewel er qua prestaties niet veel te kiezen valt, verkopen kaarten met de 1070 Ti aan boord meestal voor een prijsverhoging van $ 100 of meer vergeleken met de RTX 2060-kaarten .

Een veldslag dichterbij komt wanneer u put de GTX 1660 Ti (een ander merk nieuw aankomst) tegen de RTX 2060, omdat de eerste verkoopt voor ongeveer $ 70 minder. Als je zonder ray tracing en met langzamer geheugen kunt leven, maar de nieuwe Turing-architectuur wilt, is het de moeite van het bekijken waard. Benchmarks laten zien dat het iets minder krachtig is dan de RTX 2060, maar je bespaart een hoop geld.

Nvidia RTX 2060
Nvidia RTX 2060
Afbeelding : Nvidia
De GTX 1660 Ti neemt het ook op tegen de GTX 1070, maar aangezien de benchmarkprestaties grotendeels hetzelfde zijn en dat de GTX 1660 Ti een nieuwere architectuur gebruikt en minder geld kost, is het geen moeilijke beslissing om te nemen. Tenzij je geïnteresseerd bent om met AMD mee te gaan. De 1660-equivalente AMD 56 zag net zijn prijsdaling tot $ 280. Controleer nogmaals de benchmarks voor de specifieke applicaties die u gebruikt (AMD wint sommige en Nvidia andere), maar tussen de twee hangt het grotendeels af van de bedrijfsvoorkeur.

Ten slotte zijn we in onze lijst met GPU’s die in 2019 is gelanceerd ook erg ingenomen met de AMD Radeon VII , bedoeld om het beste te nemen dat Nvidia te bieden heeft, terwijl we vasthouden aan een prijs van $ 700. Ja, het maakt gebruik van de architectuur van 2017, maar ter compensatie heeft het ook AMD’s eerste 7nm GPU aan boord en is het geladen met 16 GB HBM2-geheugen met hoge bandbreedte.

Dat is een aanzienlijke prijsstijging van de RTX 2060 en de GTX 1660 Ti, maar de Radeon VII is niet bedoeld om met hen te concurreren: in plaats daarvan neemt hij de RTX 2080 over en doet dat op bewonderenswaardige wijze op basis van onze benchmarks – in feite, als je doet veel videoweergave, het extra geheugen op de Radeon VII maakt het inderdaad een zeer interessante propositie.

Radeon VII
Radeon VII
Foto : Alex Cranz ( Gizmodo )
Onze enige pauze zou worden veroorzaakt door het feit dat AMD in de voetsporen van Nvidia treedt door later dit jaar zijn eigen next-gen upgrade te lanceren, met de codenaam Navi. Zoals we aan het begin al zeiden, als je je altijd zorgen maakt over de volgende kaarten in de rij, zou je nooit een aankoop doen – en we zouden zeggen dat dit nu een fantastisch moment is om te kopen.