Categories
Articles

De geruchten rond Google Pixel 2020-telefoons worden met de minuut vreemder

De Pixel-opstelling van Google 2020 ziet er misschien iets anders uit dan normaal als de nieuwste productnamen in de Google-zoekapp van het bedrijf een indicatie zijn. In plaats van de verwachte monikers van Pixel 5 en Pixel 5 XL, werkt Google blijkbaar aan een “Pixel 4a (5G)” en een “Pixel 5”, via 9to5Google .

Deze twee telefoons zijn eerder ontdekt onder de codenamen “redfin” en “braam” door XDA-Developers. Beiden waren ingesteld om een Snapdragon 765G-processor aan te bieden met ingebouwde 5G-ondersteuning. Er was ook een derde apparaat met de codenaam “sunfish”, met een Snapdragon 730 . Maar het lek van vandaag bevestigt welke telefoonnamen bij elk van die codenamen passen, en het zou een grote verschuiving kunnen betekenen voor de Pixel-strategie van Google dit jaar.

Het laatste apparaat is het eenvoudigste: “sunfish” is de reeds grondig gelekte Pixel 4A , wat logisch is gezien het gebruik van Google van een mid-range Qualcomm-processor in Pixel 3A van vorig jaar om de kosten laag te houden. Maar de Google-zoekapp-code laat ook zien dat “redfin” en “braam” – de twee Snapdragon 765-telefoons – respectievelijk de Pixel 5 en de Pixel 4A (5G) zijn. Ook opmerkelijk: er staat geen Pixel 5 XL-model vermeld .

MET NAME ONTBREEKT: EEN PIXEL 5 XL
Wat dit allemaal betekent voor de vorm van de telefoonlijn van Google voor 2020 is nog onduidelijk. Biedt de Pixel 5 een aantal betekenisvolle spec-verschillen buiten de processors om van elkaar te onderscheiden, zoals de camera voor het ontgrendelen van gezichten van de Pixel 4 van vorig jaar of een andere nieuwe hardware-innovatie? Is de Pixel 4A (5G) de nieuwe kleinere “vlaggenschip” -pixel, terwijl de Pixel 5 de grotere “XL” -telefoon wordt? Richt Google zich gewoon lager met de line-up van dit jaar en biedt het een enkel topapparaat aan? Is er een Pixel 5 XL die nog niet is gelekt? En natuurlijk, hoe zal de nieuwe line-up – met een minder krachtige processor dan Qualcomm’s top Snapdragon 865-chipset – zich vergelijken met andere Android-vlaggenschepen als het gaat om prestaties en prijs?

Het is op dit moment moeilijk om een ​​van die vragen te beantwoorden. Maar wat duidelijk is uit het lek van vandaag, is dat de Pixel-line-up van dit jaar er vrijwel zeker heel anders zal uitzien dan het eerdere aanbod van Google.