Categories
Articles

Een Chromebook resetten

In deze handleiding laten we u zien hoe u een Chromebook reset. Er zijn tal van redenen waarom u uw Chromebook zou willen resetten: als u van plan bent deze te verkopen, een ouder apparaat doorgeeft aan een familielid of vriend, wilt u gewoon al het digitale afval opruimen of als het alleen maar acteert en je wilt een nieuwe start.

Het mooie van Chromebooks (net als Android-apparaten) is dat je ze met veel plezier schoon kunt vegen (een fabrieksreset, zoals sommigen misschien zeggen) zonder al te veel verstoring van je dag, aangezien het proces in minder dan vijf minuten kan worden uitgevoerd.

Voordat we de opties voor het resetten van uw Chromebook bespreken, is het vermeldenswaard dat er in het Google-taalgebruik twee resetopties zijn: één reset alle Chrome-browserfuncties en -instellingen, maar laat bestanden en apps op uw apparaat staan.

De andere reset-modus heet PowerWash, en zal elk stukje van uw apparaat wissen en is een volledige fabrieksreset.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
PowerWash verwijdert alle lokale interne bestanden en apps, maar alles waarvan een back-up op uw Google Drive is gemaakt, is veilig.

Het is ook vermeldenswaard dat SD-kaarten worden behandeld als externe opslag en dat deze onaangeroerd blijven. Dus als u een apparaat doorgeeft, neem dan de tijd om SD-kaarten te formatteren of te verwijderen.

Wat is een Chromebook?
hoe u een Chromebook reset(Afbeelding tegoed: toekomst)
1. Een eenvoudige reset van de Chromebook uitvoeren
Voor een eenvoudige reset van ChromeOS en de instellingen van de Chrome-browser, typ chrome: // settings / reset in de adresbalk of Chrome Launcher.

Als alternatief kunt u in een Chrome-venster ook Menu> Instellingen> Geavanceerd> Instellingen resetten> Instellingen herstellen selecteren.

Dit opent een dialoogvenster dat u waarschuwt: “Hierdoor worden uw startpagina, nieuwe tabbladpagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen gereset. Het zal ook alle extensies uitschakelen en tijdelijke gegevens zoals cookies wissen. Uw bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist. ”

Klik hiervoor op de knop ‘Instellingen resetten’. Deze stappen bieden geen volledige reset. Sommige instellingen, zoals lettertypen of toegankelijkheid, worden bijvoorbeeld niet verwijderd.

U zult zien dat deze optie meer is voor het oplossen van Chrome-problemen, omdat alle extensies die mogelijk problemen veroorzaken worden verwijderd of cookies worden gereset als u problemen ondervindt bij het browsen.

hoe u een Chromebook reset(Afbeelding tegoed: toekomst)
2. Hoe u een Chromebook PowerWash-reset uitvoert
Als mensen praten over het resetten van hun Chromebook, zijn ze meestal na een volledige fabrieksreset van PowerWash.

Er zijn twee manieren om het proces te starten, maar zoals we hebben besproken, zullen beide je lokale bestanden volledig wissen – dus zorg ervoor dat je alles hebt wat je wilt opslaan op je Chromebook en dat er een back-up wordt gemaakt van alle belangrijke bestanden, muziek en foto’s op Google Rijden of een vergelijkbare dienst.

Druk op de zoektoets, typ ‘instellingen’ en selecteer Geavanceerd> Instellingen resetten. Klik op de knop ‘Reset’.

De alternatieve benadering is om uit te loggen bij uw Google-account en op Ctrl + Alt + Shift + r te drukken. Hierdoor wordt de PowerWash-reeks gestart. Dit vereist een eerste reset, die u terugbrengt naar het inlogscherm van de gebruikersaccount.

Wacht een paar seconden en het PowerWash-dialoogvenster zal opnieuw verschijnen, klik op PowerWash en Accepteren en het proces is voorbij.

hoe u een Chromebook reset(Afbeelding tegoed: toekomst)
3. Omgaan met ontwikkelaarsmodus
Als je een Chromebook hebt die is ingesteld op de ontwikkelaarsmodus, wil je deze in dit stadium misschien verwijderen, vooral als je van plan bent het apparaat te verkopen of door te geven, aangezien dit splashscreen behoorlijk onaangenaam kan zijn.

U kunt gemakkelijk zien of het zich in de ontwikkelaarsmodus bevindt, want telkens wanneer uw Chromebook start, verschijnt er een welkomstscherm dat aangeeft dat het inderdaad in de ontwikkelaarsmodus is. Dit is meestal ingeschakeld als iemand een ander besturingssysteem wil installeren, zoals Linux.

Ontwikkelaarsmodus uitschakelen is supereenvoudig: start de Chromebook opnieuw op en druk op het startscherm op de spatiebalk. Houd er rekening mee dat dit je systeem (opnieuw) uitwist, daarom wordt aanbevolen om dit te doen terwijl je een PowerWash doet.

Een screenshot maken op een Chromebook