Categories
Articles

Hoe u Group FaceTime op uw iPhone of iPad kunt gebruiken

Mensen vertrouwen nu meer dan ooit op video- en audiochats en FaceTime is het favoriete platform van veel iPhone- en iPad- gebruikers.

Gelukkig is het ook een goed platform dat zowel audio- als videogesprekken ondersteunt voor maximaal 32 gelijktijdige deelnemers. Maar hoewel u waarschijnlijk gewend bent aan een-op-een FaceTime-gesprekken, bent u misschien nieuw bij FaceTime-groepsgesprekken.

Als dat zo is, dan is dit de gids voor jou, aangezien we je zullen laten zien hoe je ermee kunt beginnen, hoe je je bij hen kunt aansluiten en wat je kunt doen als je er eenmaal in zit.

In deze handleiding wordt er echter van uitgegaan dat FaceTime al op uw telefoon is ingesteld. Als je helemaal nieuw bent op het platform, dan hebben we je daar ook gedekt, ga gewoon naar onze gids over het gebruik van FaceTime en ga dan hier terug voor een diepe duik in groepsgesprekken.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app
(Afbeelding tegoed: Apple)
In de meeste gevallen wilt u waarschijnlijk een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app zelf, en dat is eenvoudig te doen. In feite lijkt het erg op hoe u een FaceTime-gesprek start met een individuele persoon.

Tik gewoon op de knop ‘+’ op het hoofdscherm van FaceTime en typ vervolgens een naam, nummer of e-mailadres (of tik op de tweede ‘+’ knop die verschijnt om een ​​contactpersoon uit je adresboek te selecteren).

Blijf vervolgens op die manier contacten toevoegen totdat je iedereen aan het gesprek hebt toegevoegd en tik ten slotte op ‘Audio’ (voor een audiogesprek) of ‘Video’ (voor een videogesprek).

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Berichten-app
(Afbeelding tegoed: Apple)
Je kunt ook een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Berichten-app, en als je al een groepschat hebt in Berichten waarmee je een gesprek wilt voeren, is dit de gemakkelijkste manier om dit te doen, omdat je gewoon op de contacten tikt. boven aan het gesprek en tik vervolgens op ‘FaceTime’ om een ​​gesprek te starten.

Als je de groep nog niet hebt ingesteld in Berichten, moet je daar eerst een groepsgesprek starten door op het pictogram voor een nieuw bericht te tikken, de namen van de mensen in de groep in te voeren en een eerste bericht te sturen .

Deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek
(Afbeelding tegoed: Apple)
Wilt u deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat iemand anders is begonnen? Dat is ook eenvoudig te doen. Je zou een melding moeten krijgen wanneer je wordt uitgenodigd voor een FaceTime-groepsgesprek, dus tik erop op het vergrendelingsscherm of het Berichtencentrum en tik vervolgens op het camerapictogram om deel te nemen.

Evenzo, als je bent uitgenodigd via Berichten, tik je gewoon op de knop ‘Deelnemen’ in het uitnodigingsbericht of tik je op de melding bovenaan je scherm.

Als al het andere niet lukt, start u de FaceTime-app, selecteert u het actieve gesprek en tikt u op het camerapictogram om eraan deel te nemen.

Dingen die u kunt doen tijdens een FaceTime-groepsgesprek
(Afbeelding tegoed: Apple)
Als je deelneemt aan een FaceTime-groepsgesprek, zijn er een paar dingen die je kunt doen naast chatten. U kunt bijvoorbeeld mensen aan het gesprek toevoegen, zelfs als het bezig is, door op de knop ‘+’ te tikken en vervolgens hun naam, nummer of e-mailadres in te voeren en op ‘Persoon toevoegen aan FaceTime’ te tikken.

U kunt video-oproepen ook kruiden met verschillende effecten. Tik tijdens een gesprek op het sterpictogram en tik vervolgens op het aappictogram om Animoji en Memoji te gebruiken, of een van de andere pictogrammen om toegang te krijgen tot filters, vormen, stickers en meer. Raadpleeg onze volledige FaceTime-gids voor een meer diepgaande blik op FaceTime als geheel .

FaceTime is niet op Android: hier zijn drie alternatieven die u kunt gebruiken
Blijf veiliger op uw mobiel met een iPhone VPN-app