Categories
Articles

Hoe u GoToMeeting-videoconferenties gebruikt

Tegenwoordig werken meer mensen vanuit huis dan ooit, wat betekent dat het belang van goede, veilige software voor videoconferenties van het grootste belang is geworden voor de voortdurende werking van veel bedrijven.

Met talloze tools voor videoconferenties om uit te kiezen (waarvan er vele schijnbaar van de ene op de andere dag verschenen), is het verstandig om te kiezen voor een vertrouwde naam die een bewezen staat van dienst heeft als het gaat om bedrijfssoftware.

Als u ooit op afstand heeft gewerkt, is de kans groot dat u van LogMeIn heeft gehoord. LogMeIn, een van de meest vertrouwde namen in software voor externe toegang, biedt een verscheidenheid aan cloudgebaseerde tools voor externe connectiviteit en biedt services voor samenwerking en IT-beheer met volledige administratieve controle.

Maar externe computertoegang is niet het enige waar LogMeIn om bekend staat – het in Boston gevestigde bedrijf is ook verantwoordelijk voor GoToMeeting, een premium softwarepakket voor het hosten van onlinevergaderingen, het delen van desktops en natuurlijk videoconferenties.

Prijsstelling
Omdat GoToMeeting een premiumservice is, kan het uw bedrijf de essentiële beveiliging en betrouwbaarheid bieden die misschien ontbreekt bij veel andere gratis videoconferentieservices – ongenode gasten zouden uw GoToMeeting-conferentie niet snel moeten bombarderen!

Natuurlijk biedt GoToMeeting een gratis proefperiode van 14 dagen van zijn diensten, zodat u kunt ervaren wat de software te bieden heeft zonder enige toezegging te hoeven doen.

Het Professional-abonnement van GoToMeeting begint bij $ 12 / £ 9,50 / AU $ 17,33 per maand (jaarlijks in rekening gebracht) of u kunt per maand betalen, zij het tegen een iets hogere prijs van $ 14 / £ 11 / AU $ 20.

Met het Professional-plan kan één organisator vergaderingen hosten met maximaal 150 deelnemers. Gebruikers kunnen vanaf hun computer of telefoon deelnemen aan een vergadering (via een speciale app of webbrowser) en hoeven geen eigen GoToMeeting-account te hebben.

Het volgende niveau is het businessplan, waarmee het aantal deelnemers eenvoudig wordt verhoogd tot 250 in totaal, met een jaarlijkse prijs die overeenkomt met $ 16,00 / £ 12,67 / AU $ 23,08 per maand, of een maandelijks bedrag om te betalen naar gebruik van $ 19 / £ 15 / AU $ 37.

Als uw organisatie groter is dan dat, kan GoToMeeting natuurlijk ook een aangepast Enterprise-plan aanbieden dat plaats biedt aan maximaal 3.000 deelnemers, hoewel u voor een offerte contact moet opnemen met de verkoopafdeling van het bedrijf.

Dus zonder verder oponthoud, hier is onze gids over het gebruik van GoToMeeting-videoconferenties.

We hebben de beste zakelijke headsets op de markt samengesteld
Hier is onze keuze van de beste tools voor samenwerking rond
Verdeler
GoToMeeting-videoconferentie(Afbeelding tegoed: GoToMeeting)
1. Sluit uw webcam aan
Hoewel de overgrote meerderheid van laptops een ingebouwde webcam heeft, is dit bij de meeste desktopcomputers niet het geval (met uitzondering van all-in-one pc’s, zoals de iMac). Sommige monitoren hebben ingebouwde camera’s, maar het kan zijn dat je een webcam aan je opstelling moet toevoegen. Gelukkig zijn er talloze opties beschikbaar, van goedkopere instapmodellen tot eersteklas webcams die een fantastische videokwaliteit bieden. Voor zakelijke videoconferenties heb je waarschijnlijk niets bijzonders nodig – alleen een Windows- of Mac-compatibele camera met een redelijke resolutie.

Hier is onze lijst met de beste zakelijke webcams voor 2020
Verdeler
GoToMeeting-aanmeldingspagina(Afbeelding tegoed: GoToMeeting)
2. Meld u aan voor GoToMeeting
Breng een bezoek aan de GoToMeeting-website en klik op de startpagina op de knop ‘Gratis starten’ om aan de slag te gaan. Voer uw naam en zakelijk e-mailadres in, maak een wachtwoord aan en maak vervolgens een schatting van de grootte van uw bedrijf (met hoeveel deelnemers u een videoconferentie wilt houden). Nadat u de vereiste informatie heeft ingevuld en op ‘Aanmelden’ heeft geklikt, hoeft u alleen maar even te wachten op een bevestigingsmail – u moet op de accountactiveringslink klikken om uw proefperiode te starten.

Verdeler
GoToMeeting-downloadpagina(Afbeelding tegoed: GoToMeeting)
3. Download GoToMeeting-software
Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u gevraagd om de GoToMeeting-client te downloaden. Ga voor de desktopversie van de app naar het menu ‘Bronnen’ bovenaan de startpagina en klik op ‘GoToMeeting downloaden’. Dit zal automatisch detecteren of u een Windows- of macOS-gebruiker bent en begint met het downloaden van de juiste versie. Als alternatief zijn er ook mobiele Android- en iOS-apps beschikbaar die u of uw deelnemers kunnen downloaden van de Apple App Store of de Google Play Store .

Verdeler
GoToMeeting(Afbeelding tegoed: toekomst)
4. Organiseer een vergadering
Nadat u de installatie van GoToMeeting heeft doorlopen, start u eenvoudig de client en logt u in door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren. De GoToMeeting-klant biedt je dan een aantal vergadermogelijkheden. De eerste is ‘Nu vergaderen’, waarmee u direct een vergadering kunt maken waaraan u vervolgens deelnemers kunt uitnodigen – dat kan via e-mail of door de URL, ID of naam van de vergaderruimte te delen. Er verschijnt een voorbeeldvenster waarin u uw camera-, microfoon- en luidsprekerinstellingen kunt sorteren en testen voordat u een vergadering binnengaat. Als u geen video of uw stem wilt delen, kunt u uw webcam en microfoon wisselen voordat u naar de conferentie gaat. Als u klaar bent om uw conferentie te starten, klikt u op de knop ‘OK, ik ben klaar’.

Verdeler
GoToMeeting ‘een afspraak plannen'(Afbeelding tegoed: toekomst)
5. Plan een afspraak
Hoewel de optie ‘Nu vergaderen’ handig is om snel bij te praten met een klein aantal teamleden, verdient het ongetwijfeld de voorkeur om een ​​geplande vergadering te maken wanneer u te maken heeft met grotere groepen deelnemers. Open hiervoor de GoToMeeting-client en klik op ‘Plan een vergadering’. Hier kunt u de tijd en datum van uw vergadering instellen, kiezen of u de vergadering als een terugkerend evenement wilt, en zelfs medeorganisatoren van uw conferenties kiezen, die vervolgens hun eigen deelnemers kunnen uitnodigen. Voor extra beveiliging kunt u ook een wachtwoord voor uw vergadering aanmaken, dat deelnemers nodig hebben om toegang te krijgen tot uw videoconferentie. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om uw vergaderingen via Outlook of Google Agenda te plannen, hoewel u misschien niet zoveel vergaderopties tot uw beschikking heeft.

Verdeler
GoToMeeting(Afbeelding tegoed: Future / GoToMeeting)
6. Neem deel aan een vergadering
Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan een vergadering. Als u een e-mail of agenda-uitnodiging voor een vergadering ontvangt, hoeft u alleen maar op de link te klikken om deel te nemen. U kunt ook naar de GoToMeeting-client gaan en op de optie ‘Deelnemen’ klikken en de Meeting ID of de naam van de vergaderruimte invoeren die met u is gedeeld. U kunt kiezen of u verbinding wilt maken via video, audio of beide, net als iedereen die bij de vergadering betrokken is.

Verdeler
GoToMeeting-chat(Afbeelding tegoed: Future / GoToMeeting)
7. Chatten
Net als veel andere tools voor videoconferenties, biedt GoToMeeting een chat waarmee deelnemers schriftelijke berichten kunnen verzenden. Klik gewoon op het tekstballonpictogram om toegang te krijgen tot het chatvenster van uw vergadering. Hier kunt u ervoor kiezen om berichten naar de hele groep deelnemers te sturen, of directe berichten naar individuele gebruikers.

Verdeler
GoToMeeting-scherm delen(Afbeelding tegoed: Future / GoToMeeting)
8. Schermopname en delen
Als u de gastheer van een vergadering bent, kunt u op de knop ‘OPNAME’ boven aan uw GoToMeeting-venster klikken om een ​​video van de vergadering op te nemen. Andere deelnemers kunnen alleen beginnen met opnemen met toestemming van de gastheer. Zodra u bent begonnen met opnemen, kondigt GoToMeeting hoorbaar aan aan alle deelnemers dat de vergadering wordt opgenomen. Gastheren kunnen er ook voor kiezen om hun volledige scherm of een specifieke venstertoepassing met deelnemers te delen voor demonstratiedoeleinden door op de knop ‘Scherm’ onder aan hun vergaderscherm te klikken. In de modus Scherm delen stelt GoToMeeting de host ook in staat om op zijn scherm te tekenen of te annoteren.