Categories
Articles

Android P Beta versus iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?

Zowel Google als Apple zijn de lange plaag begonnen voor nieuwe software-updates in de herfst, met Android P en iOS 12 nu beschikbaar voor gebruikers die dapper genoeg zijn om de sprong te wagen (en in het geval van Apple een ontwikkelaarsaccount hebben). Dus welke bètasoftware ziet er het meest veelbelovend uit en maakt ons het meest enthousiast? Hier is hoe ze zich opstapelen.

We zouden dit moeten voorafgaan door te zeggen dat deze software-updates in uitvoering zijn – ze zijn nog lang niet klaar en zullen waarschijnlijk de komende maanden functies winnen en verliezen. Met dat in gedachten houden we vast aan algemene indrukken in plaats van een gedetailleerde scherm-voor-schermbeoordeling.

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat iOS gewoon veel meer dingen bevat, omdat Apple al zijn mobiele apps tegelijkertijd bijwerkt (en natuurlijk ook macOS). Met Android-updates hebben we het over het basiskader van het besturingssysteem, aangezien Gmail en Google Maps hun updates afzonderlijk ontvangen.

Digitale gezondheid
Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Google
Het gaat zelfs hier om eer: zowel iOS 12 als Android P geven je een kleurrijk dashboard dat laat zien hoeveel tijd je aan je telefoon besteedt en welke apps je het meest opent. Het is een soort van vriendelijke, niet-bedreigende blik op je verlammende smartphone-verslaving .

De functie is glad en eenvoudig in de iOS 12-bèta en eigenlijk best handig. De tijdslimieten die u op apps kunt plaatsen, werken goed (iets dat Android P ook krijgt), en de manier waarop u ze kunt overschrijven als u wilt dat u zich niet te onderdrukt voelt.

We hebben de implementatie van Google niet kunnen testen omdat deze nog niet in de Android P-bèta is aangekomen, maar uit de screenshots die we hebben gezien en de details die Google heeft onthuld, lijkt het erop dat het bijna het aanbod van Apple gaat evenaren voor beat. Als u uw smartphonegewoonten wilt analyseren of wijzigen, kunt u terecht op zowel Android P als iOS 12.

Berichten
Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Apple
Een duidelijke overwinning voor Apple hier, met de funky ogende Animoji en Memoji die nu verder gaan dan de gimmick-fase naar iets dat echt nuttig en leuk is (zolang je een iPhone X hebt). FaceTime krijgt ook groepsgesprekken, wat een groot verschil zal maken.

De berichteninspanningen van Google blijven verward. Eens dachten we dat Hangouts de enige app zou zijn om ze allemaal te regeren – een echte platformonafhankelijke messenger die alles kan – maar Google is het daar blijkbaar niet mee eens, maar spendeert zijn inspanningen in de vrij eenvoudige Android-berichten en de gedoemde Allo .

Natuurlijk kun je videochat groeperen en emoji’s op Android gebruiken, en iMessage blijft erg onvriendelijk voor apparaten die niet door Apple zijn gemaakt. Maar op basis van Android P versus iOS 12 lijkt Apple vooruitgang te boeken in de berichtgeving – iets wat we elke dag doen – terwijl Google niet lijkt te weten waar het naartoe gaat.

Augmented Reality
Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Apple
Opnieuw een overwinning voor Apple op de afdeling augmented reality, waarbij iOS 12 gedeelde ervaringen toevoegt aan een al solide ARKit-platform en zelfs een nieuwe Measure-app aan zijn portfolio toevoegt in de software-update (een app die trouwens heel goed werkt).

Google heeft ARCore voor Android en hoewel het waarschijnlijk afzonderlijk van Android P zal worden ontvangen, lijkt het momenteel een inhaalslag te maken. Als je wilt spelen met AR- en AR-apps op je apparaat, dan is iOS de plek waar je nu moet zijn – en het veel betere record van Apple om een ​​groot deel van zijn gebruikers de nieuwste software te laten gebruiken, helpt ook hier.

Maar Google lijkt een echt geweldige functie te hebben. Google demonstreerde Google Maps in AR op I / O 2018 , waardoor het gemakkelijker wordt om richtingen op straatniveau te begrijpen door pijlen en aanwijzingen op het scherm weer te geven over de wereld die je daadwerkelijk ziet. Het heeft ons echter zeker geïnteresseerd – misschien zit het in de individuele apps die Google heeft, waar het wat terrein kan terugwinnen.

Digitale assistenten
Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Google
Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat Google deze specifieke strijd in bredere zin wint, maar wat betreft nieuwe functies die dit najaar komen, de nieuwe Siri-snelkoppelingen, een manier om een ​​aantal acties te distilleren in één spraakopdracht waar Siri op zal reageren , ziet er erg goed uit.

We zullen moeten afwachten hoe het in de praktijk werkt en of gebruikers de tijd nemen om hun eigen snelkoppelingen te programmeren, maar van wat we hebben gezien, willen we het graag proberen! Google Assistant heeft iets soortgelijks met Routines, maar ze zijn niet zo glad als de nieuwe Siri-functies lijken te zijn (ze zijn nog niet beschikbaar om te testen, althans buiten Workflow).

Siri-suggesties die op het vergrendelingsscherm verschijnen, zijn een andere veelbelovende functie. Android doet dit af en toe voor verkeers- en weerswaarschuwingen, maar de implementatie die Apple heeft samengesteld lijkt meer gefocust en nuttiger te zijn – voor zover je iets kunt onderscheiden van een demo op het podium.

Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Apple
Zowel Android P als iOS 12 zullen suggesties doen over snelkoppelingen die u in apps wilt opnemen, dus neem een ​​Lyft mee naar huis in plaats van alleen Lyft te openen. Hoewel in de praktijk de kenmerken enigszins verschillen. Siri biedt een meer hands-off benadering die u zelf kunt configureren, terwijl de Google Assistent automatisch meer van dit soort dingen doet op basis van wat hij over u weet.

Dat geldt ook voor Siri en Google Assistant op grotere schaal. Als de toekomst van de smartphone is als een apparaat dat fungeert als een intelligente persoonlijke assistent die geen hand nodig heeft, dan lijkt Google daar sneller te komen. Maar toch komen er specifieke nieuwe dingen voor Android P en iOS 12 … het is iOS dat meer te bieden heeft.

Apple blijft benadrukken hoe Siri uw gegevens en personalisaties vergrendeld houdt op uw apparaat en niet in de cloud, en privacy is hier een grote onderscheidende factor. Voorlopig concentreren we ons echter op Android P en iOS 12 in plaats van op alle bredere overwegingen.

The Other Stuff
Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Google
Over het algemeen zouden we zeggen dat Apple-gebruikers meer hebben om naar uit te kijken met de grote software-update van dit jaar – en ze zullen het waarschijnlijk eerder op tijd krijgen. Dat komt gedeeltelijk door de manier waarop Google zijn apps afzonderlijk bijwerkt naar Android, zoals we al hebben vermeld, maar ons oordeel staat nog steeds.

Een van de laatste grote problemen met iOS verdwijnt omdat Apple eindelijk meldingen groepeert, en we houden ook van het verbeterde wachtwoordbeheer – iOS waarschuwt je zelfs als je hetzelfde wachtwoord gebruikt voor te veel services.

Het batterijscherm krijgt ook een broodnodige opknapbeurt , met meer details. Zelfs alle belangrijke nieuwe functies zoals Screen Time en Memoji lijken zelfs in dit vroege stadium echt goed te werken. Als Apple Photos Google Photos iets meer inhaalt, en je hebt ook de reguliere kleine aanpassingen aan de iOS-apps.

Illustratie bij artikel getiteld Android P Beta vs iOS 12 Beta: welke ziet er het meest veelbelovend uit?
Afbeelding : Apple
Maar aan de Google-kant van het hek is er nog veel belofte. De intelligentere Do Not Disturb-opties zijn enkele van de belangrijkste hoogtepunten, en met het trackrecord van Google verwachten we dat functies zoals app-limieten en bedtijdbeperkingen iets intuïtiever zullen werken dan de implementaties van Apple.

Net als iOS 12 laat Android P je meldingen van bepaalde apps uitschakelen , en de gebarenbediening en notch-ondersteuning die Google van Apple heeft geleend, moeten Android ook aangenamer maken om te gebruiken.

Deze twee mobiele besturingssystemen hebben nu in de loop der jaren zoveel van elkaar geleend dat we het stadium voorbij zijn waarin men waarschijnlijk een belangrijke nieuwe functie zal onthullen waarbij iedereen de overstap zal maken. Dat verhaal gaat verder in 2018, met deze keer veel van hetzelfde soort upgrades voor Android en iOS.

Tegelijkertijd is de keuze tussen Android en iOS nog steeds erg belangrijk , vanwege problemen rond privacy, ecosysteem, compatibiliteit en beveiliging. Android P en iOS 12 verschuiven de naald bij die problemen niet te veel, maar van de twee is het de Apple-software-update waar we het meest naar uitkijken.