Categories
Articles

Hoe u uw smartphone in Photoshop verandert

Je hebt niet per se Photoshop of een desktopcomputer nodig om in het oog springende technieken voor fotobewerking te gebruiken. Je hebt alleen je gewone smartphone en een goed gekozen app nodig. Hier zijn enkele van de beste trucs die je kunt doen met de gadget in je zak, zonder deskundige training.

Knip mensen en objecten uit foto’s
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Een van de eerste trucs die je op Photoshop leert, kan bijna net zo goed worden bereikt via verschillende mobiele apps, waaronder TouchRetouch ( Android , iOS ), PhotoDirector ( Android , IOS ) en A Better Camera ( Android ), die we eerder hebben besproken op de pagina’s van Field Guide.

Neem bijvoorbeeld TouchRetouch. Tik op een object of persoon die u wilt verwijderen en de app gebruikt de beeldinformatie op de achtergrond om naadloos over de plek te schilderen. Pas op dat je geen apps gebruikt die onder de maat zijn, anders ziet je foto er funky uit.

Verander uw foto’s in schilderijen
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
De populaire app van dit moment – Prisma ( Android , iOS ) – kan wonderen doen met je afbeeldingen die te vergelijken zijn met enkele van de artistieke filters in Photoshop. Kies uw beeldstijl, stel de sterkte van het filter in en Prisma’s kunstmatige intelligentie doet de rest.

Laten we Instagram ( Android , iOS ) niet vergeten , de mobiele tool die fotofilters voor het eerst beroemd maakte, maar hoe goed de effecten ook zijn, ze hebben eerder abstracte namen in plaats van veel aanwijzingen te geven over wat ze doen (je hebt een proef nodig en fout om dat uit te werken).

Vervang kleuren in uw afbeeldingen
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Kleurmanipulatie is ook geenszins buiten het bereik van smartphone-apps en u kunt de hulp inroepen van tools zoals Photo Editor Color Effect Pro ( Android ), Kleureffecten ( Android , iOS ), Photo Splash ( iOS ) en een heleboel andere vergelijkbare tools voor fotobewerking.

In de meeste gevallen kiest u gewoon uw penseel in kleur (of grijstinten) en schildert u vervolgens met uw vinger. Zoals met veel effecten, hangt de nauwkeurigheid af van de zoombesturing van de app en hoe goed hij het object dat u probeert te schilderen kan onderscheiden, maar er zijn enkele indrukwekkende resultaten mogelijk.

Knip achtergronden uit foto’s
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Iets in een afbeelding gezien dat u wilt verwijderen en ergens anders wilt gebruiken? Je hebt geen desktop-applicatie meer nodig met ondersteuning voor lagen en transparantie. Je hebt een app nodig zoals Magic Eraser ( iOS ) of Background Eraser ( Android ), die hetzelfde werk in slechts een paar tikken kan doen.

De resultaten kunnen uiteraard variëren, afhankelijk van hoe gedetailleerd de achtergrond is, maar voor eenvoudige afbeeldingen met een goed contrast tussen de voorgrond en de achtergrond werken deze twee apps goed. U kunt de resultaten naar behoefte exporteren in JPG- en PNG-indeling.

Maak delen van een afbeelding donkerder of lichter
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Een volledige app voor het bewerken van foto’s is de beste optie om een ​​afbeelding donkerder of lichter te maken, in plaats van een tool die speciaal is bedoeld voor slechts één taak. Photo Editor van Aviary ( Android , iOS ) kan dit en nog veel meer. De meeste opties die u nodig heeft, bevinden zich in het menu Aanpassen.

Met eenvoudige schuifregelaars kunt u helderheid, contrast, belichting, warmte, verzadiging, schaduwen en hooglichten aanpassen. Het is een verzameling opties die goed opgaat tegen Photoshop en dergelijke op het bureaublad. De app bevat ook tal van andere verbeteringen en effecten.

Correct perspectief op uw foto’s
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste hoek op uw onderwerpen te krijgen, maar u kunt achteraf het perspectief corrigeren zonder de laptop en een desktopbewerkingsprogramma op te starten. Snapseed ( Android , iOS ) is erg goed in veel verschillende fototrucs en deze in het bijzonder.

Ga naar het menu Transformeren vanuit het hoofdbewerkingsscherm van Snapseed en je kunt dan schakelen tussen aanpassingen voor verticaal perspectief, horizontaal perspectief en algehele rotatie. Nog een tik en sleep naar links of rechts verandert het beeldperspectief.

Creëer een realistisch tilt shift-effect
Illustratie bij artikel getiteld Hoe u uw smartphone in Photoshopem / emem / em verandert
Een tilt shift-effect zorgt ervoor dat uw scène eruit ziet als een miniatuurmodel, met slechts één strook ervan in focus. Speciale apps zoals Tilt-Shift Camera ( Android ) en TiltShift Generator Free ( iOS ) zijn klaar voor de taak, en het is ook een functie in veel van de grotere fotobewerkings-apps.

Een dergelijke app is Pixlr ( Android , iOS ) van Autodesk. Tik terwijl een afbeelding is geladen op het pictogram Extra (uiterst links), kies Vervagen en kies vervolgens Lineair in de lijst met opties. De focus, richting en sterkte van het tilt shift-effect kunnen allemaal handmatig worden aangepast.