Categories
Articles

Apple waarschuwt klanten om hun laptops niet te sluiten met een cameradeksel erop

Hoewel het sommige mensen misschien als voor de hand liggend advies lijkt, heeft Apple een ondersteuningspagina gepubliceerd die MacBook-bezitters waarschuwt hun laptop niet te sluiten met een camerabehuizing. Schade als een gebarsten beeldscherm kan volgens het bedrijf het gevolg zijn, omdat “de afstand tussen het beeldscherm en het toetsenbord is ontworpen met zeer nauwe toleranties.” MacRumors zag het advies , dat Apple op 2 juli plaatste.

Die kleine plastic camerahoezen met een schuifmechanisme zijn tegenwoordig super gewoon. Heck, ik herinner me dat ik er een als kerstgeschenk kreeg van het moederbedrijf van The Verge , Vox Media. Maar ze kunnen rampzalig zijn voor uw laptopscherm als u de laptop sluit terwijl de hoes nog aan is, en de laptopreparaties van Apple zijn buitengewoon kostbaar. Zelfs met de accidentele dekking van AppleCare + is het eigen risico niet goedkoop.

In plaats van een hoes te gebruiken, zegt Apple dat klanten kunnen vertrouwen op de groene LED naast de camera op een MacBook Pro of MacBook Air die oplicht wanneer de camera actief is. “De camera is zo ontworpen dat hij niet kan worden geactiveerd zonder dat het camera-indicatielampje ook gaat branden”, zegt het ondersteuningsdocument van Apple. Dat is allemaal goed en wel, maar soms gaat het niet zozeer om privacy, maar om het hebben van die scheidingslaag tussen jou en je collega’s tijdens een videoconferentie; Ik vind het nooit leuk om onverwachts op camera te komen tijdens die eerste kop koffie in de ochtend.

Apple erkent wel dat sommige mensen geen keus hebben en dat ze mogelijk een camerahoes van hun werkgever moeten gebruiken. In die gevallen zegt het bedrijf dat de hoes altijd moet worden verwijderd voordat de laptop wordt gesloten.

Zoals MacRumors opmerkt , zijn er gevallen geweest waarin het scherm van een MacBook Pro brak, zelfs wanneer lichte druk wordt uitgeoefend op een gesloten machine met een bevestigde cameradeksel. Ik voel voor deze persoon op Reddit die hun nieuwe, dure 16-inch MacBook Pro heeft gekraakt.

Een strook tape zou een veiligere optie moeten zijn dan een harde plastic kleefkap als je het licht niet volledig vertrouwt, maar Apple waarschuwt voor het gebruik van iets “dikker dan een gemiddeld stuk printerpapier (0,1 mm)”, en ook ontmoedigt camerahoezen die lijmresten achterlaten.

Je kunt altijd controleren welke apps toegang hebben tot je camera door naar systeemvoorkeuren te gaan en beveiliging en privacy te kiezen. In het cameragedeelte daar kunt u camerarechten voor elke app intrekken.