Categories
Articles

Windows 10 gebruiken

Windows 10 gaat de geschiedenis in als een van de beste versies van het legendarische besturingssysteem ooit. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft is een baanbrekend besturingssysteem geworden met een verscheidenheid aan nieuwe functies en een gloednieuwe gebruikersinterface .

Met behulp van zijn oudere besturingssystemen als basis, nam Microsoft alles dat de vorige versies zo geweldig maakte en veranderde het naar 11 in Windows 10 . Plus, nu dat zowel de Windows 10 oktober 2018 update en de mei 2019-update zijn hier (en niet te vergeten de meer minor november 2019 update ), je rollen bent in nieuwe functies.

Toch heeft Windows 10 een aantal problemen . Zelfs als u Windows 7 en 8 als uw broekzak kent, heeft u misschien hulp nodig bij het navigeren door deze problemen. Gelukkig voor jou hebben we een gids gemaakt met de beste tips en trucs voor Windows 10. We laten u ook zien hoe u de nieuwste Windows 10-updates downloadt en installeert. Met deze handleiding wordt u binnen de kortste keren een Windows 10-gebruiker.

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: TechRadar
Windows 10 downloaden en installeren
Als de software op uw pc nog niet is geïnstalleerd, moet u Windows 10 natuurlijk eerst downloaden en installeren voordat u het kunt gaan gebruiken. Maakt u zich geen zorgen – we laten u zien hoe u het Windows 10-installatieprogramma gebruikt.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Maar klik nog niet op die downloadknop – bekijk eerst onze handleiding over hoe u zich kunt voorbereiden op uw upgrade naar Windows 10 .

Als u uw gratis upgrade naar Windows 10 niet hebt gereserveerd voordat deze afliep, gaat u gewoon naar de Microsoft Store en kunt u Windows 10 daar kopen en downloaden .

Deze handleiding leidt u door de essentiële stappen om ervoor te zorgen dat uw pc klaar is om te upgraden naar Windows 10, inclusief het gebruik van de Windows 10 Upgrade Advisor, het maken van een herstelschijf, het maken van back-ups van uw belangrijke bestanden en meer. Dit zorgt ervoor dat uw upgrade naar Windows 10 zo soepel mogelijk verloopt. Als u niet zeker bent van upgraden, laat ons dan uitleggen waarom u Windows 10 nu moet downloaden.

Nu uw pc klaar is om Windows 10 te installeren, zou het een relatief eenvoudig proces moeten zijn.

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: Microsoft
Stap één: Controleer de app Windows 10 downloaden

Wanneer uw pc klaar is om Windows 10 te downloaden en te installeren, zou de Get Windows 10-app moeten verschijnen in het systeemvak van uw taakbalk (in de rechterbenedenhoek van uw scherm). Met deze app kun je je exemplaar van Windows 10 reserveren en Microsoft laten weten dat je wilt upgraden.

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: Microsoft
Stap twee: Download Windows 10 via Windows Update

Eenmaal gereserveerd, zou uw Windows 10-download klaar moeten zijn. Als Windows het niet automatisch downloadt, open dan Windows Update door “Windows Update” in het Startmenu van Windows 7 of het Startscherm van Windows 8 te typen. Daar zou je het klaar moeten vinden om gedownload en geïnstalleerd te worden.

Hiermee wordt Windows 10 gedownload en geïnstalleerd als een upgrade van uw vorige Windows-installatie, waarbij uw bestanden en instellingen intact blijven.

Als je een schone installatie van Windows 10 wilt uitvoeren, bekijk dan onze handleiding over het installeren van Windows 10 via USB of dvd . Ga voor een meer uitgebreide handleiding naar Windows 10 installeren om erachter te komen hoe u uw pc het beste kunt voorbereiden op een upgrade naar Windows 10 en wat u moet doen als u terug wilt gaan naar een eerdere versie van Windows.

Afbeelding tegoed: TechRadarAfbeelding tegoed: TechRadar
De update voor Windows 10 oktober downloaden en installeren
De Windows 10 oktober 2018-update biedt een heleboel opwindende functies voor Windows 10 die het toch al geweldige besturingssysteem nog beter maken. Functies zoals de nieuwe Your Phone-app zijn geweldig voor iedereen met een Android-telefoon, terwijl functies zoals het Cloud Clipboard wonderen doen voor iedereen met meerdere Windows 10-apparaten.

Bekijk onze handleiding over het downloaden en installeren van de update voor Windows 10 oktober 2018 nu.

Afbeelding tegoed: TechRadarAfbeelding tegoed: TechRadar
Windows 10-problemen: hoe u ze kunt oplossen
Als u Windows 10 hebt geïnstalleerd en u ondervindt problemen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we werken onze handleiding voor het oplossen van Windows 10-problemen voortdurend bij .

Afbeelding tegoed: MicrosoftAfbeelding tegoed: Microsoft
Hoe u Windows 10 kunt krijgen als het niet kan worden geïnstalleerd
Als de Windows 10-update om de een of andere reden niet wordt weergegeven in Windows Update, geen paniek! Bekijk onze handleiding voor het verkrijgen van Windows 10 als het niet kan worden geïnstalleerd .

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: TechRadar
Hoe Windows 10 dubbel te starten
Als je niet helemaal verkocht bent op Windows 10 en het gewoon naast een ander besturingssysteem wilt gebruiken, zoals Windows 8.1 of Linux, dan kun je Windows 10 multibooten. Hiermee kun je tussen systemen schakelen wanneer je je pc aanzet.

Het is een goede manier om Windows 10 uit te testen voordat u zich volledig vastlegt, of als u een ouder besturingssysteem op uw pc moet behouden, zodat u nog steeds bepaalde programma’s kunt gebruiken die niet werken in Windows 10.

Als je het eens wilt proberen, bekijk dan onze uitgebreide gids over hoe je Windows 10 kunt multibooten met een ander besturingssysteem .

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: Microsoft
Hoe Windows 10 opnieuw te installeren
Normaal gesproken kunt u Windows 10 zonder grote problemen gebruiken. Maar zelfs als u precies weet hoe u Windows 10 moet gebruiken, gaat er soms iets mis, dus het is de moeite waard om te weten hoe u Windows 10 opnieuw installeert.

Dit proces kan ook wat meer leven in uw computer brengen, als deze ouder begint te worden. En geloof ons als we zeggen dat er niets zo mooi is als het gebruik van een pc met een nieuwe installatie van Windows 10. Vaak zal uw computer hetzelfde presteren als toen u hem uit de doos haalde.

U kunt Windows 10 op veel verschillende manieren opnieuw installeren, inclusief een volledige herinstallatie, samen met de efficiëntere herstel- en vernieuwingsmethoden.

Raadpleeg onze handleiding voor het opnieuw installeren van Windows 10 om de beste methode voor uw behoeften te vinden .

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: Microsoft
Hoe u een Microsoft-account aanmaakt
Nadat u Windows 10 heeft geïnstalleerd, kunt u er het beste uithalen door ook een Microsoft-account aan te maken . Hiermee kunt u niet alleen inloggen op Windows 10, maar kunt u ook apps kopen en installeren vanuit de Windows Store en uw bestanden en instellingen opslaan in de cloud.

Hoe Windows 7 of 8 te verwijderen na een upgrade naar Windows 10
Wanneer u Windows 10 installeert, wordt de vorige versie van Windows opgeslagen voor het geval u het nieuwe besturingssysteem niet leuk vindt – of als u problemen ondervindt. Als u echter bij Windows 10 wilt blijven, kunt u Windows 7 of Windows 8 verwijderen om wat ruimte vrij te maken .

Windows 10 uitvoeren op een Mac Afbeelding tegoed: TechRadar
Windows 10 uitvoeren op een Mac
Ben je een Mac-gebruiker die niet zo enthousiast is over macOS 10.13 High Sierra en jaloers kijkt naar alle nieuwe Windows 10-functies? Het goede nieuws is dat het relatief eenvoudig is om van besturingssysteem te wisselen – bekijk onze handleiding voor het uitvoeren van Windows 10 op een Mac .

Windows 10 uitvoeren op een virtuele machine
U kunt Windows 10 ook op een virtuele machine installeren. Hierdoor kunt u Windows 10 in een ander besturingssysteem gebruiken, zodat u het kunt testen zonder het volledig op uw pc te hoeven installeren.

Het is weer vrij eenvoudig. Het enige dat u nodig heeft, is een programma zoals VMware Player en onze gids voor het uitvoeren van Windows 10 op een virtuele machine .

Windows 10 gebruikenAfbeelding tegoed: Microsoft
Meer halen uit Windows 10
Wilt u weten wat u nog meer kunt doen met Windows 10? Onze gids om meer uit Windows 10 te halen, neemt je mee door enkele van de uitstekende verborgen – en niet zo verborgen – functies van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Hoe Windows 10 te verwijderen en terug te keren naar Windows 7 of Windows 8.1
Afbeelding tegoed: MicrosoftAfbeelding tegoed: Microsoft
Windows 10 is een zeer goed besturingssysteem, maar als u overstapt van Windows 7 of Windows 8.1 , zult u merken dat Windows 10 niets voor u is.

Gelukkig voor jou is het relatief moeiteloos teruggaan van Windows 10 naar je vorige versie van Windows, en we laten je zien hoe je Windows 10 kunt verwijderen en terug kunt gaan naar de Windows 7- of Windows 8.1-handleiding .

Ontdek waarom de Dell XPS 13 onze best beoordeelde Windows 10-laptop is
Houd uw pc veiliger met de beste Windows 10-antivirus en Windows 10 VPN