Categories
Articles

Hoe u online een video maakt

Video kan een geweldige manier zijn om uw boodschap over te brengen, of het nu gaat om het promoten van uw passieproject of het uitleggen van een idee. Maar het maken van video is van oudsher veel werk. Niet meer.

Met Adobe’s online video-editor , Adobe Spark , kun je binnen enkele minuten een video maken met hoogwaardig ontwerp, fotografie en muziek – en je hoeft die dingen zelf niet aan te bieden, want Spark kan ze voor je leveren. Als je je eigen muziek, foto’s of videofragmenten hebt die je wilt gebruiken, geweldig; als u dat niet doet, heeft Adobe veel inhoud die u gratis in uw video kunt gebruiken.

In deze tutorial gaan we ons concentreren op de gratis versie van Spark, wat betekent dat afbeeldingen die je kiest uit de Adobe Stock-bibliotheek, watermerken bevatten. We raden u aan enkele van de gratis fotobibliotheken te verkennen, zoals Pexels , die uitstekende plaatsen zijn om watermerkvrije stockfoto’s te vinden die u gratis kunt gebruiken in persoonlijke en commerciële projecten.

Verdeler
Maak een video online – stap 1(Afbeelding tegoed: Adobe)
1. Ga aan de slag met Adobe Spark
Adobe Spark is ontworpen om het heel gemakkelijk te maken om inhoud te maken en te delen met je favoriete sociale netwerk, dus als je lang binnen blijft, krijg je veel snelstartopties voor Instagram-verhalen, Facebook-omslagfoto’s, enzovoort. Om een ​​video te maken, klikt u op de blauwe knop ‘Een project maken’ linksboven en selecteert u Video als uw projecttype.

Verdeler
Maak een video online – stap 2(Afbeelding tegoed: Adobe)
2. Kies een sjabloon
Als je nieuw bent bij Spark, zijn er tal van sjablonen om je op weg te helpen. Deze zijn vooraf gevuld met tekst, afbeeldingen en muziek, dus het is gewoon een kwestie van de inhoud vervangen door de tekst en andere inhoud die u wilt gebruiken. Maar helemaal opnieuw beginnen is ook heel gemakkelijk, en dat is wat we hier gaan doen. Klik op de oranje knop Start From Scratch om door te gaan.

Verdeler
Maak een video online – stap 3(Afbeelding tegoed: Adobe)
3. Wees creatief
Zoals u kunt zien, is alles heel eenvoudig en ziet het eruit als een vereenvoudigde PowerPoint of Keynote. Zo werkt het ook. Om een ​​nieuwe sectie toe te voegen, klikt u op het vak met een plusteken linksonder in het scherm.

Gebruik de rechterzijbalk om de indeling te kiezen; u kunt ook overschakelen naar een ander kleurenthema als u dat wilt. Klik op het plusteken in het midden van het scherm om een ​​video, foto of tekst toe te voegen, of klik op de microfoon om audio op te nemen.

Met de kleine timer rechtsonder in uw voorbeeld kunt u aangeven hoe lang Spark dit gedeelte moet weergeven.

Verdeler
Maak een video online – stap 4(Afbeelding tegoed: Adobe)
4. Voeg voorraadafbeeldingen toe
Maak je geen zorgen als je geen eigen foto’s hebt om in je video op te nemen: Adobe heeft zijn eigen enorme Adobe Stock-bibliotheek, maar als je geen abonnee bent, zullen je afbeeldingen vrij grote en duidelijke watermerken bevatten.

Bekijk voor watermerkvrije afbeeldingen onze gids voor de beste gratis stockfoto’s , die gratis zijn voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

Als je de lay-out met gesplitst scherm in Adobe Spark hebt gekozen, kun je door op de pijlen tussen de twee secties te klikken, de linker- en rechtersecties verwisselen.

Verdeler
Maak een video online – stap 5(Afbeelding tegoed: Adobe)
5. Muziek toevoegen
Elke goede video heeft een goede soundtrack nodig. Tik gewoon op de muzieklink in de rechterbovenhoek van het venster en u kunt een nummer vanaf uw computer uploaden of een van de nummers kiezen die Adobe heeft geleverd. Je kunt het volume aanpassen met de schuifregelaar bovenaan deze zijbalk.

Verdeler
Online video’s maken – stap 6(Afbeelding tegoed: Adobe)
6. Bekijk en deel
Tik op ‘Voorbeeld’ om te zien hoe uw video eruit zal zien. Als je tevreden bent, klik je op Delen om een ​​deelbare link naar je video te maken, waar de clip wordt opgeslagen op de servers van Adobe. Als alternatief kunt u Downloaden selecteren en downloaden naar uw computer. Dat duurt wat langer en levert een MP4-bestand op met een resolutie van 1.280 x 720.

Om muziek van video’s op te slaan, heb je een gratis YouTube naar MP3- converter nodig