Categories
Articles

Hoe u een Chromebook opnieuw opstart

Welkom bij onze gids over het opnieuw opstarten van een Chromebook. Het komt zelden voor dat u uw Chromebook opnieuw moet opstarten, en meestal is dit voor een OS-upgrade, maar als u uw Chromebook om welke reden dan ook opnieuw wilt opstarten of opnieuw wilt opstarten, zullen we de verschillende manieren bekijken die u kunt.

Wat is een Chromebook?
Op zoek naar de beste Chromebook voor studenten ? We hebben je gedekt.
We gaan de veilige manieren en niet zo veilige manieren bekijken om uw Chromebook opnieuw op te starten, allemaal afhankelijk van wat uw redenen kunnen zijn. Doorgaans hebben Google Chromebooks geen speciale ‘reset’- of’ herstart’-opties of knoppen die u op traditionele pc’s zou verwachten.

Normaal gesproken, als u een Chromebook opnieuw wilt opstarten, schakelt u deze uit en vervolgens weer in. Als u de ingebouwde optie ‘Afsluiten’ gebruikt, zorgt u ervoor dat u veilig bent uitgelogd bij uw Google-account, zodat u uw werk opslaat en Chrome-tabbladen opent voordat de Chromebook wordt uitgeschakeld.

De oude resetknoppen schakelen de stroom naar een apparaat tijdelijk uit, waardoor het opnieuw moet worden opgestart. Dit is slecht omdat het uw werk verliest. Dat gezegd hebbende, er is een sleutelcombinatie die effectief hetzelfde werk doet. Dus laten we deze nu allemaal onderzoeken.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Hoe u een Chromebook opnieuw opstart(Afbeelding tegoed: toekomst)
1. Schakel uw Chromebook uit
De normale manier om uw Chromebook opnieuw op te starten, is door de optie ‘Afsluiten’ te gebruiken: tik op het systeemvak (het gedeelte met wifi, stroom en tijd) en druk op het bovenste pictogram ‘Afsluiten’.

Hiermee worden uw huidige status en werk opgeslagen en wordt uw Chromebook uitgeschakeld. Met deze optie wordt uw Chromebook volledig uitgeschakeld, zodat u deze handmatig opnieuw kunt opstarten met de aan / uit-knop.

Met de optie ‘Afsluiten’ wordt u volledig afgemeld bij uw Google-account voordat u het apparaat uitschakelt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u werk of een van uw geopende Chrome-tabbladen kwijtraakt.

Als u zich enige zorgen maakt over dit proces, volgt u de laatste stap waarbij u eerst handmatig uitlogt en de optie ‘Afsluiten’ gebruikt op het Google-accountscherm, die we in een beetje uitleggen.

Hoe u een Chromebook opnieuw opstart(Afbeelding tegoed: toekomst)
2. Met de aan / uit-knop
Als u de aan / uit-knop van de Chromebook drie seconden ingedrukt houdt, wordt automatisch uitgelogd bij uw Google-account, worden uw werk en status opgeslagen en wordt de Chromebook veilig uitgeschakeld.

Hierdoor kunt u uw Chromebook opnieuw opstarten met de aan / uit-knop zoals normaal.

Er is echter een alternatieve modus. Houd de aan / uit-knop slechts een seconde ingedrukt en het menu ‘Power’ wordt weergegeven. Dit biedt de volgende mogelijkheden: ‘Afsluiten’, ‘Afmelden’, ‘Je Chromebook vergrendelen’ en ‘Feedback geven’.

Hoe u een Chromebook opnieuw opstart(Afbeelding tegoed: toekomst)
3. Harde reset van uw Chromebook
Als u een harde reset uitvoert, gaat al het niet-opgeslagen werk verloren, dus idealiter, indien mogelijk, eerst handmatig uitloggen voordat u dit doet, of in ieder geval alle Chrome-tabbladen sluiten die u kunt.

De snelste manier om handmatig uit te loggen is door de Ctrl- en Shift-toets ingedrukt te houden en tweemaal op Q te drukken. Of tik op het meldingsgebied en selecteer de knop ‘Afmelden’.

De meeste Chromebooks hebben geen speciale ‘reset’-knop (sommige bieden andere opties die we zo dadelijk zullen bespreken). De standaardmethode is om de’ vernieuwen’-knop ingedrukt te houden en op de aan / uit-knop te tikken. Uw Chromebook zou onmiddellijk opnieuw moeten opstarten.

Houd op een Chrome OS-tablet de knoppen Volume omhoog en Aan / uit 10 seconden ingedrukt.

Ondertussen biedt de Samsung Chromebook 5-serie een “reset” -knop in de basis die wordt geactiveerd met een paperclip.

Dit zijn de beste Chromebooks van 2020