Categories
Articles

Een screenshot maken op een Chromebook

Welkom bij onze gids over het maken van schermafbeeldingen op een Chromebook . Screengrabs maken is een basisfunctie van elk fatsoenlijk systeem en voor traditionele pc’s wordt het in het toetsenbord ingebakken als onderdeel van de printscreen-toets, maar hoe pak je het vast met een Chromebook waar zo’n sleutel niet lijkt te bestaan?

Wees niet bang voor Chromebook-gebruikers, Google heeft inderdaad volledige screengrab-functies toegevoegd als u weet waar u moet zoeken. We laten u alle opties zien voor het maken van een schermafbeelding op een Chromebook: volledige schermafbeeldingen, bijgesneden grijpers, vensteropname en wat u moet doen als u helemaal geen toegang tot het toetsenbord heeft. Plus hoe u kunt vastleggen op het klembord en hoe de Chromebook-schermafbeeldingen worden opgeslagen.

Wat is een Chromebook?
Dit zijn onze topkeuzes van Chromebooks voor studenten
Hier leest u hoe u een screenshot kunt maken op een Windows 10-pc
Een screenshot maken op een Chromebook(Afbeelding tegoed: toekomst)
1. Hoe u een schermafbeelding kunt maken op een Chromebook met het hele scherm
De meest gebruikelijke manier om een ​​screenshot te maken met een Chromebook, is door het hele scherm te pakken, en uw Chromebook kan dit eenvoudig genoeg doen door op de toets Ctrl + show windows te drukken (dit is de functietoets met de rechthoek en twee achterlijnen, gepositioneerd tussen de toetsen voor volledig scherm en helderheid verminderen. Als het een traditionele functietoets zou zijn, zou het F5 zijn).

Nadat u op deze toetsen heeft gedrukt, verschijnt er in ChromeOS (het besturingssysteem waarop Chromebooks draaien) een melding met de gemaakte opname.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Dit blijft ongeveer 10 seconden zichtbaar voordat het vanzelf verdwijnt. De automatische bestandsnaam bevat de datum en tijd.

Een screenshot maken op een Chromebook(Afbeelding tegoed: toekomst)
2. Hoe u een deel van het scherm kunt vastleggen
Chromebooks bieden nog twee ingebouwde schermafbeeldingmodi: bijgesneden tot een gebied en het huidige venster, hoewel deze laatste geen gedocumenteerde functie is, dus we weten niet zeker hoe breed de ondersteuning is.

Om een ​​bijgesneden gebied te pakken, drukt u op Ctrl + Shift + venstertoetsen weergeven. De muiscursor verandert in een draadkruis, hierdoor kunt u een rechthoek tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen.

We hebben ontdekt dat je ook gemakkelijk geselecteerde vensters kunt vastleggen door op de Ctrl + Alt + show window-toetsen te drukken. Het volgende venster waarop u klikt, wordt vastgelegd in een screenshot.

Een screenshot maken op een Chromebook(Afbeelding tegoed: toekomst)
3. Andere manieren om een ​​screenshot te maken op een Chromebook
Heeft u een Chromebook die deze functietoetsen niet heeft? Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds schermgrepen vastleggen op ChromeOS-tablets – dit gebeurt op dezelfde manier als Android. Druk gewoon tegelijkertijd op de aan / uit-knop en de volume-omlaagtoetsen.

Als je geen toegang hebt tot een toetsenbord of zelfs de aan / uit-knop, kun je een poging wagen via het Chrome-browsermenu door Menu> Meer tools> Screenshot maken te selecteren.

Helaas is er geen optie om een ​​venster rechtstreeks bij te snijden of vast te leggen met deze menufunctie.

Een screenshot maken op een Chromebook(Afbeelding tegoed: toekomst)
4. Hoe u een screenshot kunt maken op een Chromebook met behulp van het klembord
Als u gewend bent hoe Windows 10 schermafbeeldingen verwerkt – dat wil zeggen dat wanneer u op de Print Screen-toets drukt, het rechtstreeks naar het klembord wordt gekopieerd in plaats van dat het automatisch wordt opgeslagen – dan kunt u dit gedrag nabootsen met uw Chromebook … naar een omvang.

Als je een screenshot maakt op een Chromebook, bekijk dan de melding die verschijnt met de screengrab goed. Onderaan staat een knop ‘Kopiëren naar klembord’.

Klik hierop en de grab is nu beschikbaar om in alle documenten waaraan u werkt te plakken of om te bewerken in elke afbeeldingseditor die u gebruikt.

Een screenshot maken op een Chromebook(Afbeelding tegoed: toekomst)
5. Waar u de schermafbeeldingen van uw Chromebook kunt vinden
Wat als je op het scherm bent gegaan, razernij bent en een heleboel Chromebook-schermafbeeldingen achter elkaar hebt gestapeld en nu terug wilt gaan en ze wilt bekijken om alle slechte uit te wissen en degene te selecteren die je wilt behouden? Het korte antwoord is dat Chromebook-screengrabs worden opgeslagen in de map Downloads als PNG-bestanden.

Als u niet zeker weet hoe u die kunt vinden, tikt u op de knop ‘Zoeken’, typt u ‘bestanden’, opent u de app Bestanden en klikt u op ‘Downloads’ in de linker lijst met snelkoppelingen.