Categories
Articles

De donkere modus van Gmail krijgen: geef je inbox een nieuwe look op desktop en mobiel

De donkere modus van Gmail kan een enorm verschil maken voor uw dagelijkse ervaring met de app, en het is nu beschikbaar om te proberen voor mobiel en desktop.

De donkere interface ziet er niet alleen geweldig uit en is een verfrissende verandering ten opzichte van het geheel witte ontwerp van Google, het vermindert ook de schittering wanneer u ‘s nachts uw berichten controleert, waardoor lezen comfortabeler wordt. Het kan ook een beetje batterijvermogen besparen, vooral als uw telefoon een AMOLED-display heeft.

Gmail donkere modus is verfrissend eenvoudig te activeren, ook (veel eenvoudiger dan WhatsApp donkere modus of Facebook donkere modus ). Hier leest u hoe u de overstap maakt.

Download de donkere modus van Gmail voor desktop
Om de donkere modus voor Gmail op het bureaublad te activeren, ga je naar Gmail.com en klik je op het pictogram ‘Instellingen’ (in de vorm van een tandwiel) rechtsboven onder je profielfoto. Selecteer ‘Thema’s’, scrol langs de verschillende afbeeldingsthema’s en klik op de zwarte miniatuur (het label ‘Donker’ verschijnt als je erover beweegt).

Donkere modus voor Gmail op desktop(Afbeelding tegoed: Google)
Met deze optie wordt de achtergrond gewoon zwart, wat vooral handig is voor apparaten met AMOLED-schermen, waarbij zwarte pixels gewoon worden uitgeschakeld om stroom te besparen. Mogelijk vindt u het contrast tussen dit en de tekst echter te scherp.

Als dat het geval is, kunt u op ‘Meer afbeeldingen’ klikken om een ​​donkere achtergrondfoto te selecteren, of een eigen afbeelding uploaden.

Gmail donkere modus voor Android
Zorg er eerst voor dat je de nieuwste versie van de Gmail-app hebt geïnstalleerd door de pagina in de Google Play Store te bezoeken en te controleren op een ‘Update’-knop. Als zo’n knop niet verschijnt, ben je klaar om te gaan.

Als je het systeembrede donkere thema van Android 10 hebt ingeschakeld, moet de app automatisch overschakelen naar de nieuwe look. Je kunt het ook handmatig activeren door op het menupictogram linksboven te tikken, omlaag te scrollen en op ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Algemene instellingen’ te tikken. Hier kun je het thema van Gmail wijzigen in licht, donker of systeemstandaard.

Helaas is de donkere modus niet beschikbaar als je Android Pie of eerder gebruikt, maar je kunt Gmail nog steeds in de donkere modus gebruiken als je Gmail.com bezoekt in een webbrowser waarin de donkere modus is geactiveerd. Deze optie is beschikbaar in Chrome voor Android en Firefox Preview .

Donkere modus voor Gmail(Afbeelding tegoed: Google; Shutterstock)
Gmail donkere modus voor iOS
Het duurt langer voordat de donkere modus van Gmail arriveert op iOS, en de optie is mogelijk pas beschikbaar nadat Apple deze op de server heeft geactiveerd. De update is komt naar alle gebruikers, maar het tempo is glaciale geweest.

Wanneer het arriveert, wordt de nieuwe optie automatisch geactiveerd als uw telefoon de systeembrede donkere modus gebruikt. Als alternatief kun je het uitproberen door op het hamburgermenu van de Gmail-app te tikken, ‘Instellingen’ te selecteren en vervolgens op ‘Thema’ te tikken gevolgd door ‘Donker’. Neem nu een kijkje om te zien of het er is. Als dit niet het geval is, moet u misschien nog even wachten.

Hoe Chrome Dark Mode te krijgen