Categories
Articles

De achtergrond van een Chromebook wijzigen

Welkom bij onze gids over het wijzigen van de achtergrond van een Chromebook. Mensen brengen ontzettend veel tijd door achter hun Chromebooks – we horen dat sommige mensen de hele dag bij hen op school zijn – dus het is logisch dat je dat persoonlijke tintje wilt toevoegen, en de eerste stap is meestal dat je de standaard wilt wijzigen saaie Chromebook-achtergrond.

Om eerlijk te zijn tegenover Google, heeft het het vrij eenvoudig gemaakt om de standaard Chromebook-achtergrond te wijzigen, hoewel het zoals gewoonlijk niet zo duidelijk is als het zou kunnen zijn.

We gaan u door de standaard wallpaper-selector leiden – deze biedt alleen door Google gekozen opties – en vervolgens behandelen we het instellen van uw eigen achtergronden.

Wat is een Chromebook?
We zullen ook verder kijken naar Chromebook-thema’s, aangezien deze op maat gemaakte achtergronden bevatten die passen bij een algemeen kleurenschema en erg opvallend kunnen zijn.

AANBEVOLEN VIDEO’S VOOR U …
Een handige truc is om dezelfde achtergrond op meerdere Chromebooks te gebruiken. Om dit te doen, moet u de synchronisatie-instellingen configureren. Tik op Zoeken, typ ‘instellingen’ en druk op Return. Selecteer Personen> Synchronisatie en Google-services> Synchronisatie beheren en als ‘Alles’ niet is geselecteerd, zorg er dan voor dat ‘Thema’s en achtergrond’ is ingeschakeld.

Opmerking: als u een Chromebook op kantoor of op school heeft, heeft de beheerder mogelijk de achtergrond vergrendeld zodat deze niet kan worden gewijzigd.

De achtergrond van een Chromebook wijzigen(Afbeelding tegoed: toekomst)
1. Gebruik de Chromebook-achtergrondkiezer
Google biedt standaard een heleboel achtergrondopties. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad (dat wil zeggen minimaliseer het browservenster) en kies ‘Achtergrond instellen’.

Hiermee wordt de achtergrondkiezer geopend en aan de linkerkant kun je een heleboel categorietypen selecteren. Blader door en klik op een van de afbeeldingen om uw achtergrond in te stellen.

Gebruik de ‘Daily Refresh’-schakelaar om ervoor te zorgen dat je elke dag een verrassende nieuwe afbeelding krijgt! Als je je liever niet laat afleiden door al die gekke foto’s en menselijke kunst, kun je met de keuze ‘Effen kleur’ ​​een effen kleur kiezen.

De achtergrond van een Chromebook wijzigen(Afbeelding tegoed: toekomst)
2. Uw eigen achtergrondafbeeldingen selecteren
Als u uw eigen achtergrond op uw Chromebook wilt instellen, moet u eerst een geschikte foto of afbeelding zoeken. U kunt een afbeelding van een website downloaden door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Afbeelding opslaan als …’ te kiezen, of u kunt een foto van een camera of uw telefoon overbrengen.

Zodra u een afbeelding op uw Chromebook heeft, tikt u op ‘Zoeken’, typt u ‘bestanden’ en drukt u op Return om de app Bestanden te openen. Zoek het afbeeldingsbestand, laten we zeggen dat we het hebben opgeslagen in ‘Downloads’. Klik er met de rechtermuisknop op en kies ‘Instellen als achtergrond’.

Als het niet helemaal goed past, kun je in de Wallpaper Picker onder ‘My images’ de afbeeldingen aanpassen met de opties ‘Center’ en ‘Center Cropped’.

Het belangrijkste dat u moet onthouden wanneer u uw eigen foto’s of afbeeldingen voor een achtergrond gebruikt, is dat Chrome OS alleen PNG- of JPG-indelingen ondersteunt.

Deze zouden in orde moeten zijn, aangezien ze allebei de standaardafbeeldingstypen zijn die de meeste programma’s exporteren, maar als je problemen hebt met een afbeelding, zou dit het eerste moeten zijn dat je controleert.

De achtergrond van een Chromebook wijzigen(Afbeelding tegoed: toekomst)
3. Hoe u een Chromebook-thema-achtergrond instelt
U kunt uw Chromebook iets verder gaan personaliseren dan alleen de achtergrond door een thema in te stellen. Als u een thema kiest, wordt de kleurkeuze uitgebreid zodat deze wordt weergegeven rond de rand van de Chrome-browser en als achtergrondafbeelding wanneer een nieuw tabblad wordt geopend.

Net als bij een standaardachtergrond, worden thema’s opgeslagen als onderdeel van uw Google-account, dus wanneer u zich aanmeldt op een ander systeem, volgt het thema u.

Het is de moeite waard om een ​​thema te kiezen, omdat u het kleurenpalet van uw achtergrond ook kunt koppelen aan de delen van uw browser.

Het maakt eigenlijk deel uit van de Chrome-browser, dus klik op de ‘Menu’-knop> Instellingen> Uiterlijk> Thema’s (of typ chrome: // instellingen in de adresbalk).

U kunt een voorbeeld van de thema’s bekijken door op de miniaturen te klikken en als u eenmaal hebt geselecteerd, klikt u op ‘Toevoegen aan Chrome’.

Dit zijn de beste Chromebooks