Categories
Articles

Hoe Apple Music te gebruiken met een lokale muziekbibliotheek

Hoewel Spotify aanspraak kon maken op het starten van de tweede digitale muziekrevolutie, begon de eerste al in de jaren negentig met de MP3, Napster en (uiteindelijk) de iTunes Music Store. Tegenwoordig is de Apple Music-app die uit de as van iTunes is voortgekomen, zowat de beste manier om beide tijdperken van digitale muziek naast elkaar te houden – als je erachter kunt komen hoe je het kunt laten werken.

Deze gids is een overzicht van hoe je de Muziek-app op macOS kunt gebruiken om zowel een lokale bibliotheek met geïmporteerde digitale tracks (mp3 of anderszins) als een catalogus van tientallen miljoenen streamingnummers te combineren . Als je beide digitale muziekrevoluties hebt meegemaakt, belooft het de perfecte opzet te worden … in theorie.

iTunes blijft op Windows, maar waarschijnlijk niet lang . Met dat in gedachten gaan we ons concentreren op het desktop Music-programma voor macOS, hoewel het meeste van wat we hier bespreken, kan worden aangepast aan iTunes op Windows (en uiteindelijk een Apple Music-app voor Windows, wanneer deze verschijnt).

Het is ook de moeite waard om in het begin te zeggen dat iTunes / Muziek een enorm en complex programma is, vatbaar voor bugs en grillig gedrag terwijl het probeert tienduizenden deuntjes onder controle te krijgen (bekijk elk gerelateerd ondersteuningsforum voor bewijs). Als een van onze instructies niet voor u werkt, moet u misschien een beetje zorgvuldig problemen oplossen.

We willen ook graag horen over al je instellingen: hoe je je oude iTunes-muziekcollectie mixt met je Apple Music-bibliotheek en of ze goed samenwerken of helemaal niet. Er zijn allerlei op maat gemaakte configuraties, dus als je wat tips hebt om te delen, laat ze dan achter in de comments.

Lokale muziek en Apple Music toevoegen
We gaan ervan uit dat als je dit leest, je niet helemaal opnieuw begint als het gaat om een ​​lokale muziekbibliotheek, maar nieuwe digitale nummers zijn gemakkelijk toe te voegen. B uy ze uit de iTunes Store (selecteer iTunes Store uit de General tab in Voorkeuren als je het niet kunt zien in het linker menu), of ze importeren via File en Import .

Het kopen van digitale nummers zal meestal duurder zijn dan een abonnement op een streamingdienst, tenzij je minder dan een album per maand koopt, maar het betekent wel dat je je muziek voor altijd kunt bewaren – en dat je niet gebonden bent aan een maandelijks abonnement.

Illustratie bij artikel getiteld Apple Music gebruiken met een lokale muziekbibliotheek
Schermafbeelding : Apple Music
De Muziek-app op macOS organiseert en catalogiseert je nummers voor je. Het is een goed idee om zowel de Keep Music Media-map georganiseerd als Copy files to Music Media-map aan te vinken bij het toevoegen aan bibliotheekvakken onder Bestanden in Voorkeuren, omdat dit al je nummers bij elkaar houdt en georganiseerd op je lokale schijf. Zoals altijd raden we aan ervoor te zorgen dat er altijd een volledige back-up van uw bibliotheek wordt gemaakt als u lokale bestanden gebruikt als onderdeel ervan (er zijn veel opties voor, van Time Machine tot Dropbox).

Om Apple Music aan de mix toe te voegen, moet je je $ 10 per maand aanbieden aan de Apple-schatkist: kies Account en sluit je aan bij Apple Music om je aan te melden, en alle tientallen miljoenen nummers op Apple Music komen voor je beschikbaar . Gebruik de Browse en For You verbindt aan de linkerkant om rond te kijken, of de Search box-die inspelen op de resultaten van zowel uw lokale bibliotheek en streaming opties Apple Music’s te tonen .

Bibliotheekbeheer
De term “bibliotheek” kan in deze context een beetje verwarrend zijn. Apple Music geeft je niet alleen toegang tot de vele miljoenen nummers via de streamingdienst, maar laat je ook albums en artiesten en liedjes markeren als onderdeel van je bibliotheek – een samengesteld hoekje van Apple Music om je te helpen terug te gaan naar je favoriete tracks gemakkelijker (bijvoorbeeld via de artiest of albumlinks), en om ze tussen apparaten te synchroniseren. Dit is beschikbaar, of je nu wel of geen lokale nummers op je Mac hebt.

Als je een lokale verzameling geïmporteerde en gekochte muziek hebt , wordt dit ook wel een bibliotheek genoemd. Je kunt de Apple Music-bibliotheek en je lokale bibliotheek niet echt gescheiden houden – als je ze allebei wilt gebruiken, dan behandelen Apple Music en de Music-app op de Mac ze als één enkele entiteit.

Illustratie bij artikel getiteld Apple Music gebruiken met een lokale muziekbibliotheek
Schermafbeelding : Apple Music
Duik erin en speel alles van Apple Music, rechtstreeks van Apple Music, en je lokale bibliotheek blijft onaangetast – die artiesten , albums en nummers links aan de linkerkant van de interface van de Music-app worden niet plotseling gevuld met alles wat je speelt op de streamingdienst. Je kunt, als je wilt, gewoon Apple Music gebruiken zonder er ooit iets aan toe te voegen aan je bibliotheek.

Telkens wanneer u door de Apple Music-cloudcatalogus bladert, ziet u Plus- pictogrammen en knoppen Toevoegen – deze zijn voor het toevoegen van welk album of afspeellijst of nummer u ook streamt aan uw eigen bibliotheek (zodat ze worden weergegeven in Artiesten , Albums en Nummers ). U kunt ook overal op de knop met drie stippen klikken en op Toevoegen aan bibliotheek om dezelfde taak uit te voeren.

Dit staat los van het daadwerkelijk downloaden van de streamingtracks naar uw apparaat (Mac, iPhone of wat dan ook). Dat is waar de pictogrammen met cloud en pijl voor zijn (of de downloadoptie in het menu met drie stippen). Meestal moet u iets aan uw bibliotheek toevoegen om het te downloaden, maar er is een uitzondering waar we later op terugkomen. Muziekdownloads kunnen worden verwijderd en muziek kan gemakkelijk genoeg uit uw bibliotheek worden verwijderd via dezelfde drie-punts knoppen die in de interface verschijnen (of met de rechtermuisknop).

Illustratie bij artikel getiteld Apple Music gebruiken met een lokale muziekbibliotheek
Schermafbeelding : Apple Music
Je zult waarschijnlijk je nummers en afspeellijsten – Apple Music en lokaal – willen synchroniseren met meerdere apparaten zoals iPhones en iPads . Open de voorkeuren van de Muziek-app en vink vervolgens Bibliotheek synchroniseren aan onder Algemeen – nadat een cloudsynchronisatie is voltooid, is al je muziek beschikbaar op al je apparaten. Het is vermeldenswaard dat Apple de Apple Music-cloudversies van uw lokale bestanden zal gebruiken bij het synchroniseren met andere apparaten, als ze beschikbaar zijn, maar de lokale bestanden op uw Mac-computer worden niet beïnvloed.

Aangezien u zowel cloudtracks als lokale tracks combineert, moet u er rekening mee houden dat Cloud Status een criterium is in de metadata van de muziekbibliotheek. Een slimme afspeellijst waarin Cloud Status gelijk is aan Apple Music, kiest onmiddellijk alle nummers die je net van Apple huurt in plaats van dat ze permanent op je computer worden opgeslagen. Dit kan handig zijn om de Apple Music-nummers uit je lokale bibliotheek te halen.

Afspeellijsten samenstellen
Op één niveau is het bouwen van afspeellijsten helemaal niet ingewikkeld: gebruik het menu met drie stippen of klik met de rechtermuisknop om albums of tracks aan afspeellijsten toe te voegen, waarbij je Apple Music-picks zo vaak mixt als je wilt. Deze afspeellijsten zouden zonder problemen moeten worden afgespeeld en ook met al uw gekoppelde apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Je zult de nieuwste Apple Music-releases hebben die meespelen met die MP3’s waar je sinds de vorige eeuw aan vasthield.

Op een ander niveau kan het een beetje ingewikkeld zijn. Om te beginnen heb je een keuze als het gaat om afspeellijsten – wanneer je streaming Apple Music-tracks aan afspeellijsten toevoegt, kun je ervoor kiezen om deze ook automatisch aan je bibliotheek toe te voegen, of niet. Op macOS is de instelling hiervoor onder het tabblad Geavanceerd van Voorkeuren in de Muziek-app – Voeg nummers toe aan Bibliotheek wanneer je ze toevoegt aan afspeellijsten .

Illustratie bij artikel getiteld Apple Music gebruiken met een lokale muziekbibliotheek
Schermafbeelding : Apple Music
Het uitschakelen van deze optie is een goede manier om uw lokale bestanden en Apple Music tenminste houden gedeeltelijk apart: U kunt mengen zowel gestreamd en de lokale tracks samen in afspeellijsten, maar uw hoofdbibliotheek heeft precies de dingen die je speciaal hebt toegevoegd (de afspeellijst tracks wordt niet weergegeven in de secties Artiesten , Albums en Nummers ).

Als je een fan bent van slimme afspeellijsten, wordt het een beetje complexer. Deze afspeellijsten – met nummers met vijfsterrenclassificatie uit het rockgenre die je bijvoorbeeld een maand niet hebt gehoord – kunnen je helpen verloren juweeltjes te herontdekken, je favoriete nummers binnen handbereik te houden, ervoor te zorgen dat niets in je bibliotheek stof verzamelt voor heel lang, en nog veel meer. Ze zijn ongelooflijk handig , maar ze zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen.

Streaming Apple Music-nummers kunnen aan slimme afspeellijsten worden toegevoegd, maar alleen als ze al aan je bibliotheek zijn toegevoegd (nog een reden om nummers aan Bibliotheek toevoegen in te schakelen wanneer je ze aan afspeellijsten toevoegt ). Als ze niet in je bibliotheek staan, worden ze genegeerd. Als je een draaiende slimme afspeellijst wilt met alles waar je de afgelopen week naar hebt geluisterd, misschien – lokale nummers en Apple Music-nummers – dan moeten de Apple Music-keuzes aan je bibliotheek worden toegevoegd.

Illustratie bij artikel getiteld Apple Music gebruiken met een lokale muziekbibliotheek
Schermafbeelding : Apple Music
Slimme en handmatige afspeellijsten moeten normaal worden gesynchroniseerd met uw mobiele apparaten, met uitzondering van slimme afspeellijsten die voor hun criteria afhankelijk zijn van andere afspeellijsten – om welke reden dan ook, deze zijn nu buiten het bereik van de Apple Music-apps voor iOS en Android. Hoewel ze correct werken en worden bijgewerkt wanneer ze worden afgespeeld vanaf je macOS-computer, worden ze niet weergegeven op je telefoons en tablets.

Binnen die parameters kunt u uw Apple Music-bibliotheek naar eigen inzicht opbouwen . Er zijn tientallen miljoenen nummers beschikbaar om direct te streamen, plus alle digitale tracks die je in de loop van de jaren hebt verzameld, plus nog meer die je moet toevoegen. Het is het beste van zowel de pre-Spotify als post-Spotify digitale muziekrevolutie.