Categories
Articles

10 trucs om van jezelf een Google Maps Master te maken

Google Maps is nu al meer dan 10 jaar beschikbaar en sinds de lancering is er een enorm aantal functies en functies aan de service toegevoegd. Weet je zeker dat je ze allemaal kent? Hier zijn onze favoriete tips en trucs om meer uit de kaartservice van Google te halen.

1) Bekijk alle plaatsen waar je bent geweest (of niet)
Illustratie bij artikel getiteld 10 Tricks to Yourself a Google Maps Master
In de zomer van 2015 introduceerde Google een functie waarmee je alle plaatsen die je hebt bezocht kunt zien, zoals vastgelegd door je telefoon. Ga om het te bekijken naar www.google.com/maps/timeline op internet om het te bekijken of kies Uw tijdlijn in het app-menu op uw Android-apparaat.

Voor sommigen kan het dienen als een zeer nuttig record, opgesplitst per dag; voor anderen is het een griezelige inbreuk. Als u het wilt uitschakelen, klikt u op het tandwielpictogram in de webinterface en kiest u Locatiegeschiedenis onderbreken (u kunt ook alle gegevens die Google tot nu toe heeft verzameld verwijderen en downloaden als u dat wilt).

2) Toegang tot Google Maps via Google Now
Google Now breidt zijn kunstmatige intelligentie uit tot zowat alles wat Google doet, en Maps is geen uitzondering. Probeer een Google Now-stemzoekopdracht uit te voeren op uw telefoon, bijvoorbeeld ‘volgende bus naar Atlanta’ of ‘hoe lang duurt het naar Santa Monica’.

U kunt zelfs zoekopdrachten uitvoeren via de hoofdzoekinterface van Google. Iets als ‘routebeschrijving naar Londen’ zal precies dat naar voren brengen. De kans is groot dat u uw verzoek als een zoekopdracht kunt inlijsten, en Google Now (of Google) geeft het antwoord in Google Maps.

3) Krijg aanbevelingen van de lokale bevolking
Illustratie bij artikel getiteld 10 Tricks to Yourself a Google Maps Master
Het gedeelte Verkennen van Google Maps op mobiel (je vindt het in het hoofdmenu van de app) is genuanceerder dan je zou denken als je het nooit hebt geopend. Je kunt resultaten filteren op gelegenheid, tijdstip, budget en ook kijken wat de lokale bevolking aanbeveelt.

Google werkt dit vermoedelijk uit door rekening te houden met beoordelingen uit zijn Local Guides . De functie kan een handige manier zijn om plaatsen te ontdekken die u anders zou missen als u op verkenning bent.

4) Ga rijden met Google Maps
U bent waarschijnlijk bekend met de stapsgewijze navigatiemodus in Google Maps, maar u hoeft niet per se ergens heen te gaan om verkeersupdates te ontvangen. Tik in het hoofdmenu van de app op Rijden starten en je bent uitgeschakeld (het is voorlopig alleen beschikbaar op Android).

Waarom zou je zoiets willen doen ? Omdat u live verkeersupdates krijgt voor de weg die voor u ligt, zelfs zonder een bestemming op te geven, en Maps toont u reistijden naar plaatsen die u vaak bezoekt (zoals uw huis). U kunt ook snel zoeken naar interessante plaatsen in de buurt.

5) Krijg een routebeschrijving met een tik
Illustratie bij artikel getiteld 10 Tricks to Yourself a Google Maps Master
Google Maps voor Android wordt ook geleverd met een speciale widget waarmee u met een tik een routebeschrijving naar een specifieke plaats (zoals het kantoor) kunt starten, waar ter wereld u zich ook bevindt.

Zoek de lijst met widgets op het startscherm op uw Android-telefoon naar keuze en selecteer vervolgens het pictogram Routebeschrijving 1 x 1 onder de kop Kaarten. Op het volgende scherm kunt u een bestemming, een naam voor de snelkoppeling en een vervoerswijze voor uw widget specificeren.

6) Schakel over naar de kompasmodus
Dit is een van die basisfuncties van Google Maps (Apple Maps heeft het ook) die voor altijd bestaat, maar waarvan sommige mensen niets weten. U kunt één keer op het GPS-pictogram tikken om uw huidige locatie te zien, maar u kunt er nogmaals op tikken om over te schakelen naar een ‘kompas’-modus.

Dat betekent dat terwijl u met uw telefoon ronddraait, de kaart op het scherm verschuift om precies te laten zien waar u naar kijkt (met behulp van de magnetometer in uw iPhone of Android-apparaat). Als je verdwaald bent of een routebeschrijving probeert te begrijpen, kan het een onschatbare modus blijken te zijn.

7) Ga offline met Google Maps
Illustratie bij artikel getiteld 10 Tricks to Yourself a Google Maps Master
Hopelijk heb je hier nu al van gehoord, maar voor het geval je dat niet hebt gedaan, hier is de deal: je kunt kaarten op je telefoon cachen zodat ze nog steeds toegankelijk zijn, zelfs zonder een gegevensverbinding. Het is natuurlijk handig om rond te rijden, maar ook om afgelegen delen van het land te verkennen, ver van de bewoonde wereld.

Je krijgt geen live-informatie, zoals verkeersupdates, maar routebeschrijvingen werken nog steeds en GPS is niet afhankelijk van een datasignaal. Kies in het app-menu op Android of iOS Offline-gebieden , tik op het grote blauwe plus-pictogram om een ​​nieuw gebied toe te voegen en selecteer vervolgens de specifieke regio op de kaart.

8) Voeg je eigen bijnamen toe aan plaatsen
Misschien wilt u een balk de naam geven die iedereen het noemt in plaats van de echte naam, of het huis van uw vriend gemakkelijker vindbaar maken op Google Maps. Wat de reden ook is, er is een optie om uw eigen labels toe te voegen aan plaatsen die op mobiel en internet verschijnen.

Voor gevallen pinnen zie je een Label- knop bovenaan de kaart; voor benoemde plaatsen is er een optie Label toevoegen verborgen achter het menu Meer (drie verticale stippen). Uw nieuwe labels worden alleen aan u weergegeven, maar worden weergegeven als resultaten wanneer u in Google Maps zoekt.

9) Help andere reizigers
Illustratie bij artikel getiteld 10 Tricks to Yourself a Google Maps Master
Recensies achterlaten voor plaatsen die je hebt bezocht, is een geweldige manier om Google te vertellen welke soorten plekken je leuk vindt (voor toekomstige referentie) en om diegenen te begeleiden die achter je aan komen. Je kunt het op de desktop of mobiel doen en als je het vaak genoeg doet, word je uitgenodigd om Local Guide te worden .

Als gids krijg je vroeg toegang tot verschillende Google-services en apps ( zoals Trips ), een badge naast je naam en (als je genoeg recensies achterlaat) extra Google Drive-ruimte. Je kunt ook foto’s van lokale plekken plaatsen en Google zal je vertellen hoeveel mensen ze bekijken.

10) Herstel fouten op de kaart
Over iets teruggegeven aan de Maps-community, je kunt fouten in de app oplossen met slechts een paar klikken (of tikken). U kunt zaken bewerken zoals wegen die niet zijn gemarkeerd, maar dat wel zouden moeten zijn, of openingstijden van restaurants die verouderd zijn. Je kunt vrijwel elk probleem signaleren .

Vanaf de kaart van een plaats in de apps voor Android en iOS, of op internet, kun je tikken op Een bewerking voorstellen als er iets niet klopt of Een ontbrekende plaats toevoegen als je net een speld hebt laten vallen. Af en toe wordt u mogelijk gevraagd een suggestie te verifiëren die iemand anders heeft gedaan.