Categories
Articles

Met Cisco’s Webex-software voor videoconferenties kunt u nu virtuele achtergronden instellen

Terwijl Cisco de populaire functies van enkele van zijn jongere concurrenten probeert in te halen, heeft Cisco Webex virtuele achtergronden voor zijn videoconferenties onthuld . Gebruikers kunnen een “vervagingseffect” toepassen om hun achtergrond te maskeren of vervangen door een van de vooraf ingestelde achtergrondafbeeldingen van Webex.

Zoom, de populairste app voor videoconferenties van dit moment, en rivalen van Google Meet en Microsoft Teams, stellen gebruikers allemaal in staat hun eigen aangepaste afbeeldingen te uploaden voor achtergrondweergave.

Webex is een van de oudste spelers op het gebied van videoconferenties. Het werd opgericht in 1995 en in 2007 overgenomen door Cisco voor $ 3,2 miljard . Het wordt voornamelijk gebruikt als bedrijfsapplicatie en richt zich op bedrijven in plaats van op persoonlijke klanten, maar heeft de functies die beschikbaar zijn op de freemium-versie vergroot tijdens de huidige toename van de vraag naar vergaderingen op afstand.

De afgelopen weken zijn Google en Microsoft begonnen met het inhalen van Zoom ; Microsoft heeft zijn Teams-app uitgebreid naar 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers , zei het bedrijf in april. En Google zei dat Meet onlangs 100 miljoen dagelijkse vergaderingsdeelnemers heeft overtroffen .

Net als zijn rivalen heeft Webex een sterke toename van het gebruik tijdens de pandemie van het coronavirus gezien met meer mensen die thuis werken en scholen. Het bedrijf zei in april dat het zijn gemiddelde aantal vergaderminuten verdrievoudigde tot 25 miljard.