Categories
Articles

Hoe u kunt voorkomen dat u wordt gevolgd tijdens het lezen van uw Gmail

Al die onaangename marketing-e-mails die je inbox verdringen, pushen niet alleen een product. Ze houden ook bij of u de e-mail hebt geopend, wanneer u deze hebt geopend en waar u zich op dat moment bevond door trackingsoftware in het bericht in te sluiten. Typ gewoon “e-mail tracking” in uw zoekmachine en kijk hoe alle software-apps verschijnen.

Er zijn verschillende methoden om e-mails bij te houden. Een van de eenvoudigste is bijvoorbeeld een omleidingslink. Stel dat u op een link in een promotie-e-mail klikt die naar de pagina leidt voor een product dat u wilt kopen. De link is gecodeerd om traceerbaar te zijn; het zal naar een andere server gaan met een verscheidenheid aan gegevens, zoals welke browser je gebruikt of waar je op de link hebt geklikt, voordat het je naar het artikel brengt.

Maar hoewel het vrij eenvoudig is om een ​​omleidingslink te herkennen (om te beginnen kun je vaak alle aanvullende code zien die aan de URL is toegevoegd), zijn er andere methoden die niet zo duidelijk zijn. De methode die we hier bekijken, is het bijhouden van pixels.

Hoe werkt het? Een enkele trackingpixel is ingebed in de e-mail, meestal (maar niet altijd) verborgen in een afbeelding of een link. Wanneer de e-mail wordt geopend, stuurt code binnen de pixel de informatie terug naar de server van het bedrijf.

Er zijn enkele pogingen gedaan om de hoeveelheid informatie die op deze manier kan worden verzonden, te beperken. Zo levert Google sinds 2014 alle afbeeldingen via zijn eigen proxyservers , die uw locatie zouden kunnen verbergen voor ten minste enkele tracking-applicaties. Extensies zoals Ugly Mail en PixelBlock zijn ontwikkeld om trackers op Chrome en Firefox te blokkeren. En er zijn alternatieve browsers die privacy benadrukken, zoals Brave en de Tor Browser .

Er is ook een eenvoudige stap die u kunt nemen om de meeste trackers te vermijden: stop uw e-mail met het automatisch laden van afbeeldingen, aangezien afbeeldingen de meeste van deze pixels verbergen. Je zult niet alle trackers kunnen vermijden die op deze manier in je e-mail zijn verborgen, maar je zult er veel van stoppen.

SCHAKEL AUTOMATISCH LADEN VAN AFBEELDINGEN OP EEN COMPUTER UIT
Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.
Klik op ‘Alle instellingen bekijken’.
Scrol op het tabblad ‘Algemeen’ (de eerste) omlaag naar ‘Afbeeldingen’.
Selecteer ‘Vragen voordat externe afbeeldingen worden weergegeven’.
Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en klik op ‘Wijzigingen opslaan’.
Houd er rekening mee dat hiermee ook de dynamische e-mailfunctie van Gmail wordt uitgeschakeld , waardoor e-mailberichten interactiever worden.

Schakel afbeelding automatisch laden van Gmail uit
Schakel automatisch laden van afbeeldingen uit in de instellingen van Gmail.
SCHAKEL AUTOMATISCH LADEN VAN AFBEELDINGEN OP EEN MOBIEL APPARAAT UIT
Selecteer in de Gmail-app het pictogram met drie regels in de linkerbovenhoek.
Scrol omlaag en selecteer ‘Instellingen’.
Selecteer het e-mailaccount dat u wilt herstellen.
Scroll naar beneden en selecteer “Afbeeldingen”.
Selecteer ‘Vragen voordat externe afbeeldingen worden weergegeven (schakelt ook dynamische e-mail uit)’.